Dina buku. Pilihan saka frase lan fragmen sastra sing misuwur

 

Otro Dina buku, nanging banget atipikal lan sedhih uga amarga kita ora bisa metu ngrayakake. Kita ora bisa tuku siji, sing dikarepake banget lan metu ing wulan iki, sing bakal diwenehake, apa wae. Ana sing ing omah, nanging ora padha. Dina iki dina saka Don Quixote maca, kanggo mlaku liwat Ramblas kanthi tangan siji lan mawar liyane. Dina iku dina pameran buku mrana-mrene, saka panulis tapak asma lan para pamiarsa mesthi kepengin banget crita liyane. Nanging taun iki ora ndemek.
Dina iki aku nggawa siji pilihan frase lan fragmen cilik lan pribadi karya (téater, novel lan puisi) saka Sastra Spanyol kabeh jaman. Iki minangka panglipur lan muga-muga taun ngarep kita bakal ngrayakake maneh Dina Buku kanthi kahanan sing paling apik.

Pilihan saka fragmen sastra

Asmara tawanan. Anonim

Ing wulan Mei, ing wulan Mei,
nalika panas,
nalika pari gandum
lan sawahe lagi mekar,
nalika kalender nembang
lan jawaban nightingale,
nalika para penyayang
dheweke bakal ngawula katresnan,
nanging aku, sedhih, peduli,
aku manggon ing kunjara iki,
Aku ora ngerti yen awan
utawa nalika wengi,
nanging kanggo manuk cilik
sing nembang kula nalika subuh.
Wong nyebrang mateni dheweke;
Gusti Allah menehi ganjaran sing ala.
***

Coplas amarga tiwase bapakne. Jorge Manrique

Elingi nyawa sing turu,
enliven otak lan tangi
nonton
carane urip liwati,
carane mati teka
dadi sepi;
sepira cepet kesenengane;
carane sawise sarujuk
menehi pain;
kepiye miturut pendapat kita
sembarang wektu kepungkur
Iku luwih apik.

***

Don Quixote. Miguel de Cervantes

—Freedom, Sancho, minangka salah sawijining hadiah sing paling larang regane digawe langit kanggo manungsa; Kasedhiya, bandha sing ana ing bumi lan segara ora bisa padha; kanggo kamardikan uga kanggo ngurmati wong bisa lan kudu golek urip, lan kosok baline, kurungan minangka piala paling gedhe sing bisa ditindakake manungsa.

***

Urip iku ngimpi. Calderon de la Barca

Aku ngimpi aku ing kene
pakunjaran sing dimuat iki,
lan aku ngimpi ing negara liya
luwih ngalem aku weruh awakku dhewe.
Apa urip iki? Edan.
Apa urip iki? Khayalan,
bayangan, fiksi,
lan kabecikan paling gedhe yaiku:
sing kabeh urip iku ngimpi,
lan impen iku impen.

***

Lagu bajak laut. Jose de Espronceda

Yaiku kapalku sing dadi bandha,
kamardikan iku allahku,
angger-anggerku, kekuwatan lan angin,
tanah airku siji-sijine, segara.

***

Don Juan Tenorio. Jose Zorrilla

Kepiye jeritane!
Nanging, bledhek ala nyerang aku
ya nalika nutup serat
dheweke ora mbayar larang jerit!

***

Bupati. Leopoldo Alas "Clarin"

Kutha heroik dipateni. Angin kidul, panas lan keset, nyurung awan putih sing nyuwek nalika mlaku ngalor. Ing lurung-lurung ora ana swara swara maneh kajaba gumrudug banget saka lebu, kain, sedotan lan kertas, sing mili saka stream menyang stream, saka trotoar menyang trotoar, saka sudhut nganti sudhut, mbalik lan nguber, kaya kupu-kupu sing nggoleki siji-sijine lan dheweke minggat lan hawa kasebut nutupi lipatan sing ora katon.

***

Aku lunga ngalamun dalan. Antonio Machado

Ing atiku
eri karep;
Aku bisa nyuwek siji dina:
Aku wis ora krasa atiku maneh.

***

Omahe Bernarda Alba. Federico Garcia Lorca

Sing dak pesen wis rampung ing kene. Sampeyan ora bisa crita maneh karo bapakmu. Utas lan jarum kanggo wanita. Pecut lan bagal kanggo wong kasebut. Yaiku wong sing lair.

***

Wit zaitun. Miguel Hernandez

Wong Andal saka Jaén,
wit zaitun sing sombong,
critakake ing jiwaku: sapa,
sing ngangkat wit zaitun?

Ora ana sing ngunggahake,
dudu dhuwit, utawa gusti,
nanging tanah sing sepi,
nyambut gawe lan kringet.

***

Kapten Alatriste. Arturo Perez-Reverte

Dheweke dudu wong sing paling jujur ​​utawa paling alim, nanging dheweke pancen gagah prakosa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.