25 frase katresnan saka panulis sastra alam gedhe

Frasa katresnan

Nyedhaki Dina Valentine. Preinan sing akeh dirayakake lan akeh sing njijiki. Ana sing nganggep manawa fashion iku sederhana, lan liyane sing didatangake manca negara. Wong liya ujar manawa iku penemuan department store lan bisnis cabang kasebut. Lan liyane ora preduli amarga katresnan lan TRESNA kudu dirayakake saben dina. Kanggo duwe kabeh bentuk.

por ing kene kita ngrembaka babagan literatur, tumrap para panulis sing nggawe kita bisa. Lan uga katresnan, karep utawa siksa sing ditegesi. Uga, ayo segerake sawetara yuta frase kasebut sing diilhami dening perasaan sing paling gedhe lan paling kuat. Kanggo sing paling apik lan paling ala sing bisa ditindakake saka manungsa. Karo sawetara, kita bakal setuju maneh lan wong liya ora bakal setuju. Nanging kabeh duwe sebab.

Kelas

1. Ana katresnan sing ayu banget saengga bisa mbenerake kabeh perkara edan sing ditindakake. Plutarch

2. Katresnan kalebu siji jiwa sing urip ing rong awak. Aristoteles

3. Nawakake kekancan karo wong sing njaluk katresnan kaya menehi roti kanggo wong sing ngelak banget. Ovid

4. Katresnan ngalahake kabeh perkara. Ayo dadi menehi katresnan. Virgil

5. Seneng lan lakoni apa sing sampeyan karepake. Yen sampeyan meneng, sampeyan bakal meneng kanthi katresnan; yen sampeyan njerit, sampeyan bakal njerit kanthi tresna; Yen sampeyan mbenerake, sampeyan bakal mbenerake kanthi katresnan, yen sampeyan ngapura, sampeyan bakal ngapura kanthi katresnan. Tacit

Amerika Latin lan Latin

6. Katresnan iku intensitas lan amarga iki santai wektu: nganti pirang-pirang menit lan dawa kaya suwene atusan taun. Octavio Sun

7. Ing babagan katresnan, wong edan paling pengalaman. Aja takon marang wong sing waras babagan katresnan; waras tresna waras, sing kaya ora nate tresna. Jacinto Benavente

8. Katresnan sejatine dudu katresnan awake dhewe, nanging sing nggawe kekasih mbukak wong liya lan urip; ora nganggu, ora ngisolasi, ora nolak, ora nganiaya: mung nampa. Antonio Gala

9. Ana wong sing teka ing jagad iki mung tresna marang siji wanita lan, akibate, dheweke ora bakal kesandhung. José Ortega lan Gasset.

10. Sampeyan mulang kula kanggo tresna. Aku ora ngerti. Nresnani dudu takon, nanging menehi. Jiwaku, kosong. Gerardo diego

11. Pramila aku ngadili lan ngerti, kanthi prekara tartamtu lan misuwur, katresnan iku ana kamulyan ing gapurane neraka. Miguel de Cervantes

12. Dhasar kabeh karep yaiku katresnan. Sedhih, bungahe, rasa seneng lan kuciwa saka dheweke. Lope de Vega

Wong Asing

13. Mung ana sing luwih empi tinimbang urip tanpa katresnan lan urip tanpa rasa sakit. Jo Nesbø

14. Wedi tresna iku wedi karo urip, lan wong sing wedi urip wis setengah mati. Bertrand Russell

15. Ora tresna iku musibah sederhana; musibah sejatine dudu katresnan. Albert Camus

16Katresnan iku kangen banget saka awake dhewe. Charles Baudelaire

17. Huruf katresnan diwiwiti tanpa ngerti apa sing bakal diandharake lan dipungkasi tanpa ngerti apa sing wis diandharake. Jean-Jacques Rousseau

18. Sampeyan kudu ngerti manawa ora ana negara ing bumi sing katresnan ora nate dadi penyayang dadi penyair. Voltaire

19. Katresnan minangka kembang sing apik banget, nanging sampeyan kudu wani golek lan golek ing pinggir jurang sing nggegirisi.. Stendhal

20. Maha tresna ora padha ndeleng-ndeleng; yaiku katon bebarengan ing arah sing padha. Antoine de Saint-Exupéry

21. Coba tresna marang tangga teparo. Sampeyan bakal ngandhani asile. Jean-Paul Sartre

22. Katresnan mung sedina lan jagad bakal ganti. Robert Browning

23. Sampeyan ngerti yen sampeyan lagi tresna nalika ora pengin turu amarga kasunyatane pungkasane luwih apik tinimbang impen sampeyan. Dr. Seuss

24. Wenehi Romeo, lan yen dheweke mati, bawane lunga lan dibagi dadi lintang cilik. Pasuryan swarga bakal dadi ayu banget supaya kabeh jagad bakal kasmaran ing wayah wengi lan mandheg nyembah srengenge sing nyenyet. William Shakespeare

25. Aku sing digawe saka aku. Pujia aku, dakpateni, njupuk kabeh sukses, njupuk gagal, ing tembung cekak, njupuk kula. Charles Dickens

Artikel sing gegandhengan:
10 buku katresnan paling apik ing sejarah sing nggawe sampeyan jatuh cinta maneh

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   jordi M. Novas ngandika

    Shakespeare ora liya.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Mesthi wae.
      Matur suwun komentar, Jordi.

  2.   LILIAN YEWEL SAUCEDO SALCE ngandika

    Aku seneng, nulis babagan katresnan iku sing paling ayu, sing ora tresna ora ana.