10 kuotasi cekak saka Walt Whitman

10 kuotasi cekak saka Walt Whitman

Walt Whitman, pujangga Amerika, lair ing taun 1819 lan tilar donya ing taun 1892. Sajrone urip, saliyane kanggo menehi karya sing apik banget Oh, Kapten! Kaptenku! "," Ambane awakku "," Wilah suket " o "Lagu saka awakku dhewe", ngiwa frasa sing ora bisa dietung sing bisa ditemokake ing saben wong.

Ana akeh penyair sing kena pengaruh puisi modern, kalebu para hebat kaya Ruben Dario, Wallace Stevens, DH Lawrence, Fernando Pessoa, Federico Garcia Lorca, Jorge Luis Borges, Pablo Neruda, Etc.

Banjur kita ninggalake sampeyan 10 kuotasi cekak saka Walt Whitman sing nyritakake babagan dheweke, karaktere, humanisme ...

Frasa lan kutipan cekak

10 kuotasi cekak saka Walt Whitman -

  • "Nalika ketemu karo wong, aku ora peduli manawa kulit putih, ireng, Yahudi utawa Muslim. Wis cukup aku ngerti yen dheweke minangka manungsa.
  • «Wong sing mlaku sak menit tanpa katresnan, mlaku kesaput karo pemakamane dhewe».
  • "Yen saiki aku tekan tujuan sing dituju, aku bakal trima, lan yen ora tekan sepuluh yuta taun kepungkur, aku uga bakal ngenteni kanthi seneng."
  • «Njupuk mawar nalika sampeyan bisa
    wektu mlayu cepet.
    Kembang sing padha karo sampeyan saiki,
    sesuk dheweke bakal seda ... ».
  • «Apa aku mbantah aku? Ya, aku mbantah dhewe. Lan kuwi? (Aku gedhe tenan, aku ngemot akeh).
  • "Kanggo kula, saben jam awan lan wengi, minangka mukjizat sing ora bisa diterangake lan sampurna."
  • "Coba nganti sampeyan bisa, ana papan sing ora ana gandhengane, ngitung pirang-pirang jam, bisa uga ana wektu tanpa wates sadurunge lan sawise."
  • "Aja putus asa yen ora enggal nemu aku. Yen aku ora ana ing papan, goleki aku ing papan liya. Ing endi wae aku bakal ngenteni sampeyan.
  • «Kita bebarengan, sawise aku lali».
  • «Aku wis ngerti manawa karo sing dakkarepake wis cukup».

Dokumentasi subtitle babagan Walt Whitman

Lan amarga sampeyan wis ngerti babagan artikel liyane sing anyar, aku kudu nggolek platform YouTube, video utawa dokumenter sing apik banget sing ngobrol babagan panulis sing lagi ditangani. Ing kene aku menehi artikel sing apik banget sing wis ditemokake babagan Walt Whitman, subtitle.

Seneng!

Penasaran karo Walt Whitman

2019 mengeti 200 taun Walt Whitman, salah sawijining penyair dianggep salah sawijining Amerika paling apik ing paruh kapindho abad kaping XNUMX. Nanging, kaya wong liya, ana sawetara sifat sing ndadekake unik, utawa sing narik kawigatosan kita.

Kita pengin nglumpukake rasa penasaran sing paling apik saka penulis iki. Lan sawetara wong bakal kaget banget.

Bapake Walt Whitman

Walt Whitman urip wiwit taun 1819 nganti 1892. Dheweke diarani minangka "bapak" puisi modern ing Amerika lan wong sing ngowahi puisi. Nanging, ana sing bisa dijupuk saka puisi, utamane otobiografi "Ana bocah lanang sing maju" yaiku hubungane karo bapake ora apik.

Kasunyatane, dheweke ngandhani babagan dheweke manawa dheweke yaiku wong kuwat, otoriter, duraka, ora adil lan nesu. Tegese, wong sing bisa dadi kasar yen ora nindakake kekarepane. Saiki, kita ngomong babagan nalika sikap iki umum ing akeh kulawarga lan wong tuwa.

Kepengin banget nyemak gaweyane

Kanggo Whitman, kesempurnaan penting banget. Dadi dheweke malah nindakake gaweyane dhewe-dhewe. Aku mesthi ngowahi sesuatu amarga aku mikir bisa nambah. Mula dheweke uga nemoni alangan nalika nulis tulisane ora dingerteni.

Dheweke tetep mbenerake, ngowahi, ngowahi samubarang. Kasunyatane, karyane "Godhong Suket" kalebu 12 geguritan lan sajrone urip dheweke terus ngowahi amarga dheweke ora kepenak karo dheweke.

Dheweke dadi promosi gaweyane dhewe

Nalika panganggit nyritakake babagan bukune, umume yen dheweke nindakake ing wong pisanan lan muji apa sing wis ditindakake. Nanging Whitman rada adoh. Apa dheweke ngerti yen dheweke duwe akeh ulasan negatif, wajar yen kita nganggep puisi dheweke ora kalebu "normal" nalika semana, dheweke tumindak.

Opo Nggih gunakake karyane ing koran kanggo nulis ulasan, kanthi jeneng liya, muji karya kasebut lan ujar manawa iku apik, nanging dheweke ora wanuh karo dheweke lan ora ngerti apa sing ilang. Lan kabeh kritik diri kasebut minangka bagean saka edhisi sing metu saka bukune.

Tips fitness sing ditinggalake Walt Whitman

Ya ya, dudu prekara sing wis digawe. Sejatine, pujangga iki nulis "Pandhuan kanggo Kesehatan lan Kesehatan Pria." Sejatine, iki minangka artikel sing diterbitake penulis ing New York Atlas, khusus ing bagean fitness.

Dheweke nindakake ing jeneng samaran Mose Velsor, salah sawijining sing biyen kerja dadi wartawan nalika nemoni masalah finansial. Lan saran kasebut narik kawigaten. Contone, mangan telung panganan saben dina (sarapan, nedha awan, lan nedha bengi). Nanging ora mandheg ing kana wae. Dheweke ngandhani apa sing kudu sampeyan mangan ing saben wong: daging seger karo kentang sing wis dimasak; daging seger; lan woh utawa compote. Yaiku pola makane.

Sajam olahraga ing wayah esuk kanggo olahraga kabeh awak, ora akeh wektu kanggo wanita, nanging karo kanca-kanca, utawa tuwuh jenggot lan nganggo kaos sikil minangka tips liyane sing ditinggalake penyair kasebut ing artikel kasebut.

Otak Walt Whitman dibuwang ing sampah

Whitman mikir manawa kanggo ketemu wong lanang, sampeyan kudu mlebu otak. Mbokmenawi mekaten, nalika dheweke tilar donya, otak dheweke dikirim menyang American Anthropometric Society. Ing kana dheweke ngatasi timbang lan ngukur organ kasebut kanggo nggawe sesambungan babagan urip wong kasebut.

Masalahe yaiku otak tiba ing lemah lan pecah, pungkasane dibuwang. Asil sing ora kudu dialami wong liya.

Pethikan terkenal liyane saka Walt Whitman

Walt Whitman

Walt Whitman ninggali akeh ukara sing wis dingerteni, kayata ukara sadurunge sing wis diwenehake. Nanging, ana liyane sing, ing awake dhewe penting lan penting diucapake utawa ditulis kanthi cepet ing urip sampeyan.

Dadi, kita pengin nyusun sawetara, yen sampeyan maca, bisa ngaktifake mekanisme ing sampeyan. Apa sampeyan pengin ngerti sing dipilih?

  • Aku wis ana kaya aku, wis cukup, yen ora ana wong liya sing ngerti, aku rumangsa seneng, lan yen saben wong ngerti, aku bakal seneng.

  • Anehe, yen sampeyan teka ketemu karo aku lan pengin ngobrol karo aku, kenapa ora ngomong karo aku? Lan kenapa aku ora kudu ngomong karo sampeyan?

  • Aku ketemu Walt Whitmans anyar saben dina. Ana puluhan wong sing lagi ngambang. Aku ora ngerti sapa sejatine aku.

  • Buku sing paling reged yaiku buku sing wis entek.

  • Ngaso karo aku ing suket, uculake pucuk tenggorokanmu; Sing dakkarepake dudu tembung, utawa musik utawa rima, utawa adat istiadat utawa ceramah, lan uga sing paling apik; Mung kalem sing dakkarepake, swarane sing terkenal.

  • Mungkasi aku rina wengi aku bakal duwe asal usul kabeh geguritan, sampeyan bakal duwe kabecikan ing bumi lan srengenge ... isih ana jutaan sunar, sampeyan ora bakal njupuk barang tangan liyane utawa katelu ... sampeyan uga ora bakal ndeleng mripate wong sing wis mati ... uga ora bakal menehi feed kanggo pamirsa ing buku, uga ora bakal ndeleng mripatku, uga ora bakal njupuk barang saka aku, ngrungokake ing endi wae lan nyaring saka sampeyan dhewe.

  • Masa depan ora luwih mesthi tinimbang saiki.

  • Seni seni, kamulyan ekspresi lan sinar srengenge huruf minangka kesederhanaan

  • Godhong suket paling cilik mulang manawa pati ora ana; yen wis ana, iku mung kanggo ngasilake urip.

  • Pahlawan sing ora dingerteni ora ana regane kaya pahlawan paling gedhe ing sejarah.

  • Aku ngrayakake lan nyanyi dhewe. Lan apa sing dakkandhakake babagan awakku dhewe saiki, dakkandhakake babagan sampeyan, amarga apa sing duweni aku duweke, lan kabeh atom awakku uga duweke sampeyan.

  • Pertempuran ilang kanthi semangat sing padha nalika menang.

  • Lan sing ora kasat mata dites dening sing katon, nganti sing katon dadi ora katon lan dites ganti.

  • Apa sampeyan wis sinau pelajaran mung saka wong sing ngujo sampeyan, seneng karo sampeyan, lan nolak sampeyan? Apa sampeyan durung nate sinau piwulang gedhe saka wong-wong sing ora gelem melu diskusi lan ngrembug babagan sampeyan?

  • Rahasia saka kabeh yaiku nulis ing wayahe, deg-degan, banjir wektu, ninggalake perkara tanpa musyawarah, tanpa kuwatir karo gayane, tanpa ngenteni wayahe utawa papan sing cocog. Aku mesthi kerja kaya ngono. Aku njupuk kertas pisanan, lawang siji, mejo pisanan, lan aku nulis, aku nulis, aku nulis ... Kanthi nulis kanthi cepet, deg-degan urip wis kejiret.

  • Dalan kanggo kawicaksanan diwiwiti kanthi kakehan. Tandha saka panulis sejatine yaiku kemampuane kanggo mistik sing kenal lan kenal sing aneh.

  • Panulis ora bisa nindakake apa-apa kanggo pria, kajaba mung ngandhani kamungkinan jiwane dhewe-dhewe.

  • Aku wis ana kaya aku, wis cukup, yen ora ana wong liya sing ngerti, aku rumangsa seneng, lan yen saben wong ngerti, aku bakal seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Victor rivera pasco ngandika

    Ayat sing kurang luwih maca kaya iki ilang:

    Tetep bareng aku sedina sewengi
    lan sampeyan bakal ngerti asal usul kabeh geguritan ... »