Francisco Tejedo Torrent, pemenang Bebungah III Carmen Martín Gaite.

Penghargaan Carmen Martín Gaite 2018.

Penghargaan Carmen Martín Gaite 2018.

Francisco Tejedo Torrent rampung karo edhisi katelu ing Penghargaan Carmen Martín Gaite karo novel feminis sejarah.

Panulis umur 73 taun maneh ing penggaweane urip fiksi saka María de Zayas y Sotomayor, panulis Spanyol saka paruh pertama abad kaping XNUMX, pelopor feminisme, sing uripe kurang utawa ora dingerteni.

Un juri majemuk dening panulis Men Marías, Pilar Fraile, Ana Lena Rivera lan anggota dewan Editorial Traspiés, mrentah luwih milih novel anggitane Francisco Tejedo Torrent.

María de Zayas lan Sotomayor.

Karya María de Zayas sing kondhang digawe saka Novel teladan lan tresna (1637), Novel lan saraos (1647), Pérangan liya saka hiburan Sarao lan jujur (1649) lan Panghianatan ing kekancan, sing sawetara fragmen digawe ing karya sing menang.

Kasusastran María de Zayas dipuji dening kontemporer, Lope de Vega, ing makarya The Laurel of Apollo lan dijupuk minangka referensi feminis ing abad kaping XNUMX dening Emilia Pardo Bazan, ing antarane panulis liyane sing ana gandhengane karo sejarah sastra.

Penghargaan Carmen Martín Gaite.

Musyawarah Anugrah, khusus kanggo njaga semangat Carmen Martín Gaite supaya urip, dianakake ing kutha Madrid Boalo y  dadi resmi tanggal 22 wulan Juli iki, jumbuh karo mengeti sedane panulis sing dianakake upeti.

Kutha sing apik ing gunung Madrid, sing Dewan Kutha ngatur kontes sastra, dadi omah kulawarga Carmen Martin Gaite, saiki omah saka wakil kulawarga pungkasan, mbakyune, Ana Martin Gaite, 93 taun, lan yaiku markas dhasar sing ngatur warisan budaya saka panulis misuwur.

Integritas Bebungah Carmen Martín Gaite dijamin kanthi presentasi kabeh penulis kanthi jeneng samaran utawa jeneng samaran sastra, sing njamin manawa jeneng sejatine pangarang ora dicethakake nganti sawise musyawarah.

Edisi pertama lan kaloro Penghargaan dianugerahi Miguel Ángel Cáliz, kanthi novel sing judhule diwenehi kabingahan Kabegjan ing blister, lan kanggo Pria Marías, kanthi Pukata, Iwak lan Seafood, crita sing angel lan lembut babagan urip para imigran ing Spanyol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Stephanie Ruefa ngandika

    Artikel kasebut kanthi sengaja ngilangi manawa Miguel Ángel Cáliz minangka pendiri lan penerbit perusahaan sing nganakake rapat, omah penerbitan Traspiés. Ngomong integritas.

  2.   Ana Lena Rivera Muniz ngandika

    Halo Estefanía: Matur suwun komentar. Sampeyan bakal terus ngasilake data sing luwih akeh. Aku ngerti babagan penghargaan kasebut ing edhisi kaping loro nalika panulis sing menang ngundang aku supaya ngancani dheweke ing presentasi novel. Saiki, nalika dheweke ngarani aku dadi juri, masarakat Dewan Kota Boalo crita babagan sejarah penghargaan, kenapa didegake, kenapa ing Boalo, sejarah yayasan Carmen Martín Gaite, kulawarga dll. ... lan, saka apa sing dakkandhani, ing edhisi pisanan penghargaan kasebut, omah penerbitan Traspiés dudu omah penerbitan sing nerbitake novel sing menang. Yaiku Ediciones Turpial. Lan dheweke wiwit kolaborasi karo Traspiés minangka asil saka wong iki sing menang penghargaan kasebut. Aku ora ngerti manawa editorial iki ana gandhengane karo Ediciones Traspiés.