Fran lebowitz

Fran Lebowitz kutipan

Fran Lebowitz kutipan

Fran Lebowitz minangka panulis Amerika sing misuwur ing pungkasan taun tujuh puluhan kanthi nerbitake buku pisanane: urip metropolitan (1978). Ing kono, dheweke nggawe nyenengake saben dinane masyarakat New York. Kepribadiane sing ora sopan ndadekake dheweke katon metu saka wong akeh. Thanks kanggo cara sing aneh, akeh panulis mbandhingake dheweke karo sejarawan lan humoris Dorothy Parker.

Wiwit taun XNUMX-an wis nandhang sangsara saka "pemblokiran panulis." Ciptane kang pungkasan yaiku dolanan bocah-bocah Pak Chas lan Lisa Sue Ketemu Panda (1994). Nanging, iku ora mandheg dheweke ing karya saben dina. Lebowitz wis unggul ing bidang liyane, kayata televisi lan film, amarga, saliyane dadi panulis, dheweke uga dadi pelawak, wartawan, lan speaker.. Ing taun 2007, piyambakipun pikantuk nominasi majalah Vanity Fair minangka salah sawijining wanita paling elegan ing taun iki.

Ringkesan biografi penulis

Frances Ann Lebowitz lair ing dina Jumuah 27 Oktober 1950 ing kutha Morristown ing New Jersey. Dheweke tuwuh ing kutha asale, ing lingkungan kulawarga sing praktik Yahudi. Dheweke dadi wanita enom sing angel lan mbrontak, mula dheweke diusir saka sekolah Episcopal nuduh dheweke "musuh umum".

Tahap kerja

Amarga ora bisa nerusake sinau, dheweke wiwit kerja ing macem-macem perdagangan. Dheweke adol sabuk, dadi sopir taksi lan malah ngresiki apartemen. Salah sawijining pakaryan penting pisanan yaiku ing area penjualan papan iklan ing majalah kasebut Malih. Ing majalah iki, dheweke nerbitake tulisan pisanane, saliyane, dheweke miwiti review buku lan film.

Sawise sawetara wektu, Andy Warhol nyewo dheweke minangka columnist kanggo Interview. Salajengipun, piyambakipun nyambut damel wonten ing majalah feminis Amerika Mbak.

Karya sastra

Ing taun 1978 dheweke nerbitake buku pisanane: urip metropolitan, sing dadi laris wiwit diluncurake. Telung taun sabanjure, kanthi tugas kaping pindho, Pasinaon sosial (1981), gadhah sambutan ingkang sami saking pamaos. Sawise manggoni posisi pisanan ing dodolan karo loro teks, akeh sutradara kurban dheweke jumlah gedhe kanggo ngganti menyang bioskop, Nanging, dheweke nolak kabeh tawaran.

Telulas taun sabanjure loro salinan diowahi lan diterbitake minangka: Pembaca Fran Lebowitz (1994). Ing taun sing padha, dheweke nampilake karya paling anyar, crita kanggo bocah-bocah sing diarani: Pak Chas lan Lisa Sue Ketemu Panda (1994).

Kunci Penulis

Wiwit buku pungkasan ing taun 1994, Lebowitz wis ngatasi blok kreatif ing babagan huruf. Sanajan wis pirang-pirang proyek sastra, dheweke durung bisa ngrampungake. Kasus ing domain umum yaiku karyane Tandha Eksternal Kekayaan, kang wis tundha taun dening penulis. Ing taun 2004, majalah Vanity Fair nerbitake singkatan karyane Kemajuan, nanging nganti saiki durung rampung.

Dosen

Senadyan misuwur amarga bukune lan humor sarkastik, dheweke wis unggul ing bidang kayata public speaking. Nyatane, Lebowitz wis dadi salah sawijining pamicara sing paling dihormati lan digoleki ing AS saiki. Dheweke wis menehi komentar babagan iki:

"Iki minangka perkara sing bisa daklakoni tanpa gaweyan, pepatahku ing urip iki. Aku duwe wektu sing apik kanggo ngomong, nanging mung siji-sijine sing aku sengit yaiku tekan situs kasebut. Saben wong ing donya sing numpak pesawat kudu nampa cek. Aku ora percaya yen dheweke ngisi sampeyan kanggo pengalaman kasebut.

Makarya ing media audiovisual

Kanggo pitung taun (2001-2007) ajeg melu ing seri Hukum & Tatanan, minangka karakter Hakim Janice Goldberg. Kajaba iku, dheweke wis tampil ing macem-macem acara Dhiskusi karo Conan O'Brien, Jimmy Fallon lan Bill Maher. Ing taun 2013 dheweke dadi bagian saka para pemain film kasebut The Wolf of Wall Street, katuntun dening Martin Scorsese.

Fran Lebowitz kutipan

Fran Lebowitz kutipan

Uga, wis ana ing sawetara dokumenter, kalebu Pengalaman Amerika, Babagan Susan Sontag (2014) y Mapplethorpe: Deleng Gambar (2016). Kaya ing ndhuwur ora cukup, Martin Scorsese uga ngarahake film dokumenter ing Lebowitz kanggo HBOtelpon Public Speaking (2010).  

Seri dokumenter

Ing 2021 dheweke mbintangi film dokumenter Pretend, Iku kutha, kang premiered ing platform Netflix lan wis 6 episode singkat. Wiwit wiwit ditayangake, wis entuk atusan penggemar sing ora ngerti karakter edan iki, curmudgeon lan nyenengake ing wektu sing padha. Ing saben episode, Lebowitz ngobrol karo direktur Martin Scorsese babagan masa kejayaan New York.

Kuwi wis sukses karya, sing dinominasikake kanggo Emmy 2021 ing kategori Dokumenter Paling Apik.

Rintangan teknologi lan lelungan

Salah siji saka aspek sing ing panulis iku amarga saka nolak teknologi. Mula, dheweke ora duwe ponsel utawa komputer. Ing babagan iki, dheweke menehi komentar: "… Aku ora duwe komputer. Aku ora weruh apa-apa ing Internet, sing dadi keputusan sing apik saiki ”. Kajaba iku, ujar manawa dheweke ora seneng numpak pesawat, dadi arang banget preinan, amarga dheweke nganggep minangka kegiatan sing elek.

Buku Fran Lebowitz

urip metropolitan (1978)

Iki minangka kompilasi crita komik. Iki diterbitake ing Spanyol minangka Urip Metropolitan (1984). Ing teks, Penulis nggawe babad sengit babagan urip kaya para jutawan, nggantheng lan misuwur sing manggon ing New York.. Kajaba iku, dheweke nerangake kanthi rinci - kanthi sentuhan ironis - kepiye klompok sosial berkembang ing bidang kayata fashion, seni lan sastra.

Penulis nyritakake lingkungan sing dheweke ngerti kanthi sampurna, amarga dheweke dadi bagean saka bunder kasebut. Kasunyatan sing nuduhake carane kutha wis melu karakter sing ora ana wong bisa manggon ing kutha liyane, luwih kurang ing negara. Sing umum ing antarane yaiku rasa sengit marang padesan sing diubengi dening alam, kewan, wong sing buta huruf lan bocah-bocah.

Pasinaon sosial (1981)

Iki minangka buku nomer loro saka penulis. Iki diterbitake ing Spanyol minangka Manual Brief saka civility (1984). Thanks kanggo karya sadurunge, koleksi iki ditampa kanthi apik lan uga bestseller. Kaya proyek pisanane, Isine kumpulan crita sing nggawe sindiran babagan masyarakat, kesenengan lan lingkungan kutha.

Nalika critane padha seneng komedi sing ditandhani, padha diwenehi kanthi akurat, cerdas, lan misanthropically.

Pembaca Fran Lebowitz (1994)

Karya sastra katelu iki minangka asil gabungan saka rong buku pisanan sing diterbitake, urip metropolitan (1978) lan Pasinaon sosial (1981). Teks kasebut diowahi kanggo nyakup data sing ngidini masarakat sinau luwih akeh babagan urip lan karya penulis. Saka materi iki, dokumenter banjur muncul Public Speaking (2010), Katuntun dening Scorsese.

Pak Chas lan Lisa Sue Ketemu Panda (1994)

Iki minangka buku fantasi kanggo bocah-bocah, sing nggambarake lelungan loro bocah umur 7 taun karo loro bruwang gedhe. Penulis nampilake crita kanthi komedi sarkastik sing khas, dibintangi Pak Chas lan Lisa Sue. Nalika bayi njelajah bangunan ing Manhattan, dheweke nemokake sepasang panda sing jenenge: Pandemonium lan Don't Panda to Public. Karya kasebut ngemot ilustrasi dening Michael Graves.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)