Fiona Wright menang Kibble Award kanggo nglumpukake karangan babagan anorexia

Fiona-Wright-1038x576

Panulis, kritikus lan pujangga Fiona Wright menang penghargaan Kibble kanggo panulis Australia, kanthi dhuwit 30000 euro kanggo "Tumindak Cilik saka Mbusak" (ing basa Spanyol Tumindak cilik ngilang), kumpulan karangan sing mbahas babagan anorexia. "Tumindak Kuciwane Cilik: Karangan Keluwen" (ing basa Spanyol Lelakon Cilik sing Cilik: Esai babagan Keluwen) minangka buku nomer loro saka panulis Fiona Wright, umur 33 taun, sing nerbitake koleksi puisi kaping pisanan, sing diarani "Knuckled," ing 2011. Panulis uga sadurunge disenengi dadi dhaptar Stella Award taun iki lan kanggo Penghargaan Sastra Premier NSW utawa "Penghargaan Sastra NSW."

Ing bukune, Fiona Wright nawakake tampilan anorexia kanthi pribadi amarga iki minangka penyakit sing nandhang Wright ing sekolah menengah lan angker dheweke sajrone 10 taun sabanjure.

Panulis ujar manawa, sanajan sejatine dheweke seneng banget karo kabar kasebut, dheweke ora ngarep-arep babar pisan.

"Aku mikir bagean kasebut amarga aku biasa dadi pujangga, sing beda banget karo game. Nanging uga kanggoku buku iki rada aneh, ora narasi, karangan, yaiku subyek sing angel. Aku pancen mikir bakal mabur ing sangisore radar, nanging aku seneng banget amarga aku salah. "

Komentar panganggit babagan nulis babagan anorexia

Fiona Wright ujar manawa nulis babagan anorexia ora kalebu bagean saka rencana nyambut gawe lan dadi subjek sing dheweke tahan suwe.

"Aku nolak suwe. Aku ora ngerti kepiye kanggo miwiti, nanging aku uga ora yakin apa sing bakal dakkarepake. Nanging aku salah. "

"Ana potensial tenan yen bisa ndeleng maneh lan ngamati prekara-prekara sing nggegirisi sing kedadeyan lan nggawe sesuatu sing apik banget, utawa mung nindakake prekara sing bisa dingerteni. Amarga, nalika semana, nalika lara, aku ora ngerti apa sing kedadeyan ... lan aku ora bisa ngontrol apa sing kedadeyan uga "

Nanging, panganggit bangga bisa ngenalake topik iki lan wis nulis babagan iki.

"Nulis babagan topik iki nggawe aku rumangsa kuat banget nganggo cara sing aneh banget "

Finalis Penghargaan Kibble

Pakaryan Wright yaiku Dhaptar Cepet karo Koleksi Cerita Pendek Elizabeth Harrowerd. Juri dianugerahi Bebungah Kibble, sing dianugerahi fiksi utawa non-fiksi sing diklasifikasikake minangka "nulis urip", kanggo Wright lan muji amarga langka sing dijupuk.

"Kanthi nggunakake trampil basane wis katon ing puisi sing menang penghargaan, Wright nyerat kanthi terang-terangan lan nyenengake babagan topik sing angel lan pribadi. Beda karo akeh kenangan sing ana gandhengane karo penyakit lan kuwarasan, dheweke dudu crita sing bisa ngalahake kasusahan. Formulir esai ngidini dheweke nolak panutupan nalika uga menehi wawasan babagan maca, lelungan, lan interaksi karo wong liya. "

Wright komentar manawa iku luwih saka pakurmatan nampa penghargaan kasebut, sanajan menehi lega.

"Aku bubar ngrampungake Ph.D. lan ora duwe penghasilan sing bisa diramal suwene nem wulan sabanjure, mula pancen bakal ngampet beban. «

Katrangan lengkap babagan penghargaan Kibble

Penghargaan Kibble, uga dikenal kanthi jeneng "Nita B Kibble Awards Award," diwenehi jeneng sawise Nita Kibble, pustakawan wanita pertama ing Perpustakaan Negara Bagian New South Wales. Penghargaan iki, bebarengan karo penghargaan Stella, kalebu salah sawijining penghargaan paling bergengsi kanggo panulis wanita asal Australia.

Penghargaan iki ngakoni karya fiksi utawa non-fiksi sing diklasifikasikake minangka "nulis urip", kalebu novel, otobiografi, biografi, literatur lan jinis tulisan apa wae sing nduweni unsur pribadi sing cukup kuat.

 

Hadiah Sastra Kibble ngakoni karya penulis sing wis mantep nalika Hadiah Sastra Dobbie ngakoni karya sing diterbitake kaping pisanan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.