Film paling apik adhedhasar buku

film paling apik adhedhasar buku

Nalika mikir sawetara karya seni bioskop, akeh sing duwe potensi saka novel utawa crita sing inspirasi. Dadi tren sing terus-terusan ing seni kaping pitu, adaptasi film saka buku sing sukses saya akeh menehi papan reklame film paling apik adhedhasar buku apa sing kudu sampeyan deleng.

harry potter lan Watu Filsuf

Ing wulan November 2001, sak durunge tekane adaptasi liyane sing hebat Pangeran saka cincin, versi film novel saga pertama dirilis ing saindenging jagadHarry Potter, pas rampung bukune. Aku kelingan bapakku uga wis maca, lan ing sawijining Dina Taun Baru kita padha niliki. Bapakku, sing maca jeroan lan kebak rak buku, ngandhani yen iki minangka salah sawijining adaptasi paling apik Aku wis ndeleng. Lan dheweke bener. Amarga sanajan ora ngilangi sawetara jalur sing ora mbebayani, sinematik Harry Potter sing pertama ngerti carane nyekel meh kanthi sampurna jagad raya JKRowling: saka Hogwarts mitos nganti aktor enom kanthi kabecikan. Cicilan pertama sing diikuti karo wong liya sing, kanthi plus lan minus, uga adaptasi sing pantes franchise sastra paling gedhe ing taun-taun pungkasan.

Pateni Mockingbird

Dianggep salah siji saka novel gedhe ing abad kaping XNUMX, Pateni Mockingbird dening Harper Lee minangka tampilan sing penting kanggo masalah kayata rasisme utawa machismo sing ana ing taun 60-an. Karya agung sing luwih disempurnakake dening adaptasi film Robert Mulligan sing dirilis taun 1960 sing ditampilake Gregory Peck minangka Atticus Finch, pengacara kulit putih sing tuduhan mbela wong kulit ireng sing dituduh ngrudapeksa. Film kasebut sukses kanthi sukses ing perdanaane yaiku nominasi 8 Oscar, menang penghargaan kanggo Aktor Paling apik kanggo Peck, Skenario Adaptasi Terbaik lan Arah Seni Paling Apik.

Jurassic Park

Sanajan Steven Spielberg nggabungake rong karakter saka novel misuwur Michael Chrichton lan ora nggatekake subplot sing ana gandhengane karo salah sawijining dinosaurus, ora ana sing bisa nolak manawa kedadeyan ing taun 1993 bakal ngganti sejarah film nganti selawase. Miring ing sawetara ora nate weruh efek khusus ing layar, sing diarani "King Midas" saka Hollywood ngluncurake Jurassic Park dinomania, nglumpukake jutaan dolar lan ngowahi dhasar blockbuster musim panas pindhah menyang Isla Nublar ing endi ambisi manungsa nyebabake munculé T-Rex, velociraptor lan critter liyane sing ngeculke nyebabake teror. Penting.

Punapa panjenengan kersa maos Jurassic Park dening Michael Chrichton?

Kandhane wedhus gembel

Ing taun 1981 lan 1988, panulis Thomas Harris nerbitake The Red Dragon lan The Silence of the Lambs masing-masing, kaloro karya kasebut fokus ing karakter Lektor Hannibal, psikiater sing diwenehake kanggo kanibalisme. Sing ora diraguhi salah sawijining penjahat sastra gedhe dipindhah menyang bioskop kanthi penguasaan sing padha ing film 1991 sing dibintangi Anthony Hopkins dadi lakon Lecter lan Jodie Foster dadi agen FBI Clarice Starling, sing ditugasake nglacak pembunuh berantai sing jenenge Buffalo Bill amarga pakaryane pancen gumantung karo kanibal. 5 pemenang Oscar, Kandhane wedhus gembel terus dadi salah siji saka kaset kudu saka taun 90an kanggo penyayang bioskop sing apik.

urip Pi

Akeh film duwe kasetyan supaya bisa setya marang crita sing adhedhasar, lan sabanjure nggawe kepribadiane dhewe. Iki kedadeyane urip Pi, adaptasi buku dening Kanada Yann Martel perdana ing taun 2012. Amarga sanajan ora nyepetake sepertiga buku sing fokus karo kapercayan lan urip para protagonis India enom, film Ang Lee bisa ngasilake odyssey saka sampurna Pi lan Macan Richard Parker ing dhuwur prau gumantung karo efek khusus sing nggawe paus mabur lan segara sing mencorong. Nalika semana, sawetara wektu, akeh wong mikir maneh apa kita ndeleng film sing luwih apik tinimbang buku sing diilhami.

Psycho Amerika

Woh saka masyarakat kapitalis lan narsis, novel kasebut American Psycho dening Bret Easton Ellis sing diterbitake taun 1991 ditugasake nggambar a yupie psychopath sing nggabungake penggaweane minangka pengusaha New York sing kuwat nalika awan kanthi wengi sing gila sing getih lan njerit. Karya sing adaptasi ing taun 2000 ora mung bisa ngundhakake kanthi megah Christian Bale minangka Patrick Bateman, nanging kanggo ngelingake kita babagan bebaya masarakat sing kultus awak, konsumerisme lan kekuwatan nggawe kekosongan sing cara ngisi bisa nyebabake solusi sing paling ala.

Ing godfather

Dianggep akeh dadi salah sawijine kaset paling apik ing kabeh wektu, The Godfather dening Francis Ford Coppola, adhedhasar novel homonim anggitane Mario Puzo lan dirilis ing taun 1972, teka kanggo ngenalake kita karo kulawarga gangster Italia-Amerika saka Corleones, kasusun utamane saka Vito sing dimainake  Marlon Brando lan putrane Michael ing kulit Al Pacino. Sinar-X ing dekade 40an lan 50an ditandhani karo kegiatan mafia ing Pantai Timur Amerika Serikat, tape kasebut 3 pemenang Oscar Aku nggawe bagean kapindho sing dianggep akeh sing luwih unggul tinimbang sing sadurunge lan sing katelu dirilis ing taun 1990. Tanpa diragukan, salah sawijining film paling apik adhedhasar buku kabeh wektu.

Apa sampeyan durung maca Godfather?

musna Karo Angin

Sanajan saiki adaptasi film adhedhasar buku paling asring diulang, nanging nalika taun 30-an iki tren sing wicaksana. Mungkin iku sebab kenapa ngubungake publikasi buku sing sukses kaya sing ditulis penulis Margaret Mitchell diterbitake ing 1936 karo blockbuster Hollywood taun 1939 nggawe merek «musna Karo Angin«Bakal nyapu. Film, 10 Menang Penghargaan Oscar Dibintangi Clark Gable lan Vivien Leigh, nyritakake babagan milyuner enom saka Amerika Serikat kidul lan odyssey kanggo maju nalika Perang Sipil Amerika.

Kunjara seumur hidup

Adhedasar novel cekak Rita Haywoth lan panebusan Shawshank kalebu ing kompilasi Papat Musim dening Stephen King, Cadena Perpetua dirilis ing taun 1994, langsung dadi klasik saka bioskop taun 90an. Dibintangi Robbins Tim, film kasebut nyritakake ukuman ukum saka seorang bankir sing dituduh mateni bojone lan putrine lan sing ngaku ora bersalah. Lelungan sajrone urip ing penjara, yen sampeyan mlebu, ora ana sing padha maneh.

Buku harian Bridget Jones

Ing pungkasan taun 90an, gelombang feminis njupuk jagad iki awujud seri kaya Jinis lan Kutha utawa buku kaya Buku harian Bridget Jones de Helen lapangan. Ngarah fokus karo bobot telung puluh bobot lan apes karo pria, novel iki diadaptasi ing taun 2001 Renée zellweger minangka protagonis lan Colin Firth lan Hugh Grant minangka calon penyayang iki adaptasi modern saka Pride and Prejudice sing sukses box office ngasilake rong sekuel sing minor nanging padha.

Miturut sampeyan, apa film sing paling apik adhedhasar buku?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)