Fiksi, kita duwe masalah: rasisme

rasisme

Jagad penerbitan fiksi diserang rasisme "struktural, lembaga, pribadi lan universal" miturut laporan anyar sing nemokake manawa kurang saka rong persen luwih saka 2000 crita fiksi ilmiah sing diterbitake taun kepungkur diterbitake dening panulis kulit ireng.

Laporan iki diterbitake ing majalah Fireside Fiksi sing mung ngandhakake 38 saka 2039 crita sing diterbitake ing 63 majalah ing 2015 ditulis dening panulis kulit ireng.

"Kemungkinan manawa mung 2% panulis sing diterbitake ireng ing negara sing 13.2% pedunung ireng yaiku 0.00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000321%"

 

"Kita kabeh ngerti. Kita ngerti. Kita ora butuh nomer kanggo ndeleng, kayata ing kabeh bagean ing masarakat, marginalisasi tumrap kulit ireng isih dadi masalah gedhe ing jagad penerbitan ... Kabeh sistem dibangun kanggo mupangat wong kulit putih"

 

"Aku ora bisa ngomong yen aku kaget… Aku mikir sapa wae sing nggatekake publikasi fiksi umume lan fiksi cendhak, ngerti manawa ana masalah gedhe amarga ora ana perwakilan warna lan sing luwih ala tumrap panulis kulit ireng. "

Setengah penulis Nigeria, setengah Amerika, Nndi Okorafor, sing menang penghargaan Fantasi Dunia, komentar babagan kasunyatan iki:

"Aku ora butuh laporan kanggo ngandhani apa sing wis dakkerteni. Sialan, iki minangka salah sawijining sebab gedhe aku wiwit nulis, amarga minangka pamaca, aku ora bisa ndeleng crita sing pengin dakwaca, karakter sing pengin dakwaca, ora ana macem-macem. Aku ora nglampahi akeh wektu kanthi nekat babagan prekara sing wis ana pirang-pirang atus taun kepungkur. Aku tetep obah. "

Laporan kasebut, ditulis dening Cecily Kane kanthi data sing diklumpukake dening Ethan Robinson, fokus ing penulis ireng khusus tinimbang penulis warna amarga, miturut Kane, sanajan kabeh penting, dheweke nemokake pola sing beda-beda inisiatif bhinéka tilar ireng.

Saliyane, panganggit Justina Irlandia nulis esai sing diiringi laporan kasebut.

"Komunitas fiksi lan fantasi ilmiah duwe masalah babagan ras. Sing luwih khusus, omah penerbitan SFF kanthi sakabehe isih anti-ireng. Wong ing SFF seneng arahake penulis ireng sing sukses minangka bukti yen kita wis berkembang amarga iku kesalahane sing populer yen ana wong kulit ireng sing bisa sukses, mula kita kabeh bakal ngluwihi rasis institusi. Nanging analisis ing taun 2015 nyatane nyatane ngapusi iki. "

Panulis Troy L Wiggins uga nulis esai liyane sing menehi komentar babagan:

"Sejatine Aku duwe kesempatan luwih apik yen didakwa salah amarga tumindak adol crita. fiksi cekak kanggo majalah. "

Apa komentar iki ora ngelingake sampeyan kasunyatan To Kill a Mockingbird? Yen sampeyan ireng, sampeyan bakal dikutuk kanthi otomatis lan kabeh wong bakal nganggep manawa ana wong sing nuduh sampeyan, mula sejatine.

Brian White minangka panulis majalah sing ndeleng kritis ing majalah dhewe, sing mung nerbitake 3 crita cekak dening panulis kulit ireng ing 2015 saka total 32.

"Tibakno opo? Ing 2015 Fireside durung nerbitake sawijining panulis kulit ireng. "

Dheweke uga menehi komentar, yen matane mbukak, dheweke bakal ngupayakake luwih akeh supaya ora kedadeyan maneh.

"Iki prekara Aku wis biyen nanging aku pengin luwih ngerti. Kanggo periode pengajuan terbuka, kita bakal nambah formulir supaya para panulis nyakup informasi demografi kanthi sukarela lan anonim. Data paling gedhe sing kasedhiya yaiku sawetara panulis kulit ireng sing ngirim crita menyang majalah kita. Ngomong karo para penulis kulit ireng, kanggo perusahaan lan umume, penting banget supaya duwe keragaman minangka bagean saka pedoman presentasi. Nanging sing luwih penting yaiku bukti yen iki pancen wis ditrapake. Yen sampeyan ujar manawa macem-macem penting kanggo sampeyan banjur panulis warna bisa ndeleng majalah sampeyan lan ngerti manawa umume kiriman wong lanang kulit putih nindakake barang-barang pria kulit putih, pangarang ireng bisa uga ora bakal lunga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.