Fernando Aramburu menangake Penghargaan Narasi Nasional 2017 kanthi «Patria»

Fernando Aramburu

Saka novel kasebut "Tanah air" luwih saka 500.000 salinan wis didol wiwit didol ing taun 2016, mula ora kaget yen panganggité, Fernando Aramburu, entuk sawetara jam kepungkur Penghargaan Narasi Nasional 2017.

Alesan menehi penghargaan iki marang panulis San Sebastián, kaya sing dilaporake menteri kasebut ing pratelan kasebut, amarga "Kedalaman psikologis paraga, ketegangan narasi lan integrasi sudut pandang, uga kepinginan kanggo nulis novel global babagan sawetara taun kerusuhan ing Negara Basque". Mula, dheweke ora kekurangan luwih saka cukup alasan kanggo menehi penghargaan sing pantes kanggo dheweke. Minangka manawa sampeyan ngerti iku hadiah sing diparingi 20.000 euro, sing saben taun dianugerahi penulis Spanyol kanggo karya sing ditulis nganggo basa resmi lan diterbitake ing Spanyol.

Sinopsis buku «Patria»

Dina ETA ngumumake pengabaian senjata, Bittori menyang kuburan kanggo ngandhani makam garwane, Txato, dipateni para teroris, yen dheweke wis mutusake bali menyang omah sing dipanggoni. Apa dheweke bakal bisa urip karo wong-wong sing nglecehke sadurunge lan sawise serangan sing ngganggu uripe lan kulawargane? Apa dheweke bakal bisa ngerti sapa wong sing duwe hood sing mateni bojone nalika udan, nalika dheweke bali saka perusahaan transportasie? Ora preduli carane licik, ngarsane Bittori bakal ngowahi ketenangan kutha kasebut, utamane tanggane Miren, kanca lan ibune Joxe Mari, sawijining teroris sing dipenjara lan diduga wedi banget karo Bittori. Apa sing kedadeyan ing antarane wanita loro kasebut? Apa sing ngrusak bocah-bocah lan bojomu raket ing jaman mbiyen? Karo nangis sing ndhelik lan kapercayan sing ora goyah, kanthi tatu lan keberaniane, crita umure sadurunge lan sawise kawah sing dadi patine Txato, nerangake babagan mokal yen bisa lali lan butuh pangapura ing komunitas sing rusak dening fanatik politik.

Iki minangka buku sing paling dihargai para pangritik lan sing maca sing wis maca. Yen sampeyan pengin ngerti kenapa penghargaan nasional sing diakoni iki wis diwenehake, sampeyan kudu maca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.