Felix Garcia Hernan. Interview karo penulis Pastors del mal

Fotografi: Félix García Hernán, profil Facebook.

Felix Garcia Hernan, saka Madrid ing taun 55, wis dadi hotelier kanthi profesi, nanging uga nulis. Lan sawise Nggali kuburan loro (2020), sing ditampa kanthi apik dening para kritikus lan pamirsa lan lagi arep produksi film, saiki nampilake pangon kang ala, kang uga menyang film. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara perkara liyane. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Felix Garcia Hernan— Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane pangon kang ala. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

Felix Garcia Hernan Aku wis tansah kepingin weruh apa didhelikake konco siji saka monstrosities paling sengsara saka lomba manungsa: ing nyiksa bocah. Nalika aku riset supaya bisa nyathet dhewe kanggo novel sing bakal teka, aku nemokake apa sing aku wedi. Kados pundi-pundi sanès-sanèsipun ingkang kedah kita nandhang sangsara (narkoba, perdagangan senjata lan manungsa, lsp.), bab ingkang sami tansah ndhelik ing mburi, sawetara. mafia Dheweke mung pengin entuk bathi kanthi finansial. Nanging aku uga cetha banget saka awal sing kudu banget subtle, lan sing, diwenehi alam eri saka subyek, yen maca kudu nandhang sangsara, kang kudu nindakake luwih kanggo apa aku ora ngandika saka apa aku ngomong. Begjanipun, saka review pisanan padha echoed sing aku wis ngrambah tujuan sandi.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

FGH: Aku seneng pitakonan iki. Luwih saka buku pisanan sing dakwaca, sing dakelingi kanthi jelas yaiku buku sing pertama sing nggawe aku metu. Ora ana petualangan kaya maca Wong Misih nalika sampeyan isih 13 taun, sampeyan isih pracaya marang dewa lan, kanggo pisanan, sampeyan nemokake katresnan (Cosette) lan butarepan (Marius).

Regarding bab pisanan aku nulis, Aku isin ngomong aku ora nganti wis tuwa banget. Pegaweyanku dadi manager hotel wis kesel banget nganti ora kepikiran. Ing 58 taun, lan wis luwih mardika, aku bisa dijupuk ing kertas a crita sing mlaku liwat sirah lan sing wis boten apa karo hotel, nanging karo salah siji sandi karep, opera.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

FGH: Ing jaman biyen, tanpa mangu-mangu master novel kejahatan ing negara iki, Manuel Vazquez Montalban, Manuel Delibes lan William Somerset Maughan. Lan saiki aku seneng banget Henry Flames, Raphael Melero y louis rosso.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

FGH: Tanpa mangu Quasimodo. Iku angel kanggo nemokake karakter supaya uga mbatesi, dadi sethitik Manichaean lan karo supaya akeh sudhut.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

FGH: Aku nulis tanpa skala, karo sawetara cathetan ing ngendi aku nulis jeneng lan tanggal. Aku mung duwe ide sing jelas babagan setting lan ide plot sing rada samar nalika miwiti novel. aku mikir iku cara sing paling apik kanggo maca ora kanggo guess pungkasan iku kanggo penulis uga ora ngerti nganti sampeyan nulis.

Miturut maca, Aku kudu dadi musataken. Kanthi cara sing padha, musik mbantu aku nulis, nalika maca, aku bakal ngganggu apa sing ana ing tanganku.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

FGH: nulis esuk lan ngaturake sore kanggo mbenerake. maca ing wayah wengi lan ing amben. Iki minangka cara sing paling apik kanggo miwiti ngimpi sadurunge turu.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

FGH: Ya, aku seneng banget karo lsastra tradisional lan sajarah.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

FGH: Ya, saiki aku lagi maca novel sejarah sing ngobahake aku pirang-pirang taun kepungkur lan terus dadi saiki: Gusti Allah udan nangis liwat Meksikodening Laszlo Passuth.

Aku menehi pungkasan Aku mriksa bukti galley saka novel sabanjure, kang bakal dirilis ing September, melu ing syuting saka Dolphins Perak, ngendi aku co-writer karo direktur Javier Elorrieta lan karo Rodolfo Sancho ing peran Javier Gallardo, lan wiwit njelaske nganggo bentuk garis skrip Shepherd of Evil, hak kang wis angsal dening Atlantia Films kanggo produksi mbesuk.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

FGH: Aku ora ngerti bedane saiki lan nalika aku mlebu ing jagad iki, pitung taun kepungkur. Nalika aku mutusake kanggo nerbitake, aku ora nate mbayangake manawa bakal dadi rumit lan aku bakal nemokake akeh kompetisi. Mbok menawa iki minangka salah sawijining kegiatan ing suerte bobote akeh banget. Luck sing sampeyan butuhake saka wiwitan kanggo entuk barang sing paling angel: diwaca dening wong-wong sing pungkasane kudu nerbitake sampeyan.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

FGH: Sorry dadi unoriginal, nanging aku ora bisa setuju liyane karo aphorism sing krisis tansah kesempatan. Sing nggumunake, plot novelku sabanjure ana gandhengane karo pitakon sampeyan..


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.