Eloy Moreno

Sapa Eloy Moreno?

Ing Spanyol, lan ing saindenging jagad, ana akeh wong sing ngaturake seni kasebut. Sajrone literatur, ana akeh sing miwiti nulis, utamane amarga fasilitas sing saiki ana kanggo nerbitake novel kanthi biaya murah utawa ora larang. Nyatane, bisa dadi batu jupuk kanggo luwih akeh. Yaiku sing kedadeyan karo Eloy Moreno, panulis Spanyol.

Nanging, Sapa Eloy Moreno? Kepiye perjalanan sampeyan liwat pasar sastra? Lan buku apa sing wis ditulis? Iki, lan liya-liyane, yaiku sing bakal dibahas sabanjure.

Sapa Eloy Moreno?

Eloy Moreno minangka panulis Spanyol. Lair ing taun 1976 ing Castellón de la Plana, dheweke luwih dikenal wiwit taun awal, nalika nerbitake bukune dhewe tinimbang buku sing dijupuk penerbit saka dheweke. Kajaba iku, dheweke iku wong sing andhap asor lan sederhana banget.

Kaya sing bisa dideleng ing biografi, Eloy Moreno sinau ing sekolah umum lan lembaga. Dheweke lulusan Teknik Teknis Manajemen Informatika, gelar sing diajak ing Universitas Jaume I lan, sawise rampung, dheweke wiwit kerja ing perusahaan komputer. Ing wektu sing padha, ujian kanggo ilmu komputer disiapake ing Dewan Kutha Castellón de la Plana.

Saiki, yen kita nyuarakake biografi sing luwih pribadi, sing katon ing situs web, kita bakal nemokake prekara liya.

Lan iku panggilan kanggo nulis ora muncul wiwit cilik. Ora dadi remaja. Nanging, yaiku ing taun 2006 dheweke nggawe keputusan lungguh ing komputer kanggo nulis crita. Aku pengin prekara sing empati tenan karo sing maca lan bisa uga eling bareng. Miturut panganggit, "Aku pengin nulis novel sing bakal dakwaca." Lan iku sing ditindakake sajrone rong taun.

Nalika semana, dheweke wiwit nulis crita saben dina, kanthi karakter nyata, kahanan normal, lan perasaan.

Sapa Eloy Moreno?

Ing pertengahan 2009, dheweke ngrampungake novel pertamanya, Lan, ngelingi kabeh kedadeyan sing kedadeyan nganti tekan kana, apa sing dienggo karo novel kasebut, dheweke ngerti manawa dheweke ora bisa mung ninggali ing file komputer. Dheweke kudu "urip maneh lan ngeculake." Lan sawise sawetara minggu mikir, maca maneh lan ndeleng kreasi, dheweke mutusake nerbitake. Sing nggawe dheweke ngenteni pirang-pirang minggu lan wulan kanggo milih jinis huruf, format, cara sing paling apik, nalika golek printer kanggo nggawe kreasi.

Lan nalika wis entuk kabeh, dheweke banjur nyebarke. Kasunyatane, panganggit bangga bisa nggunakake saluran lawas, yaiku nggawe TOUR supaya novel kasebut tekan toko buku, pusat perbelanjaan ... kabeh supaya para pamaca bisa ndeleng lan maca. Kita bisa ujar manawa dheweke berjuang supaya novel kasebut bisa dideleng kabeh. Amarga dheweke ora nate mbukak lawang kanggo dheweke. Kosok baline, amarga iki, "dheweke ora ngliwati saluran sing bener", lan "saluran" kasebut pancen angel dilebokake yen sampeyan dudu penerbit terkenal sing duwe akeh buku ing mburine.

Nanging, mbaka sethithik, tanpa mbuwang andhuk, dheweke dadi luwih misuwur, lan bukune wiwit dijaluk.

Was nalika dheweke bisa njaluk La casa del libro de Castellón kanggo nyelehake bukune ing katalog sing diterbitake dening penerbit, apamaneh amarga ing wektu sing cendhak, dheweke wiwit menehi opini marang novel sing nggawe budaya kasebut minangka sing nomer loro sing paling dihargai ing web. Lan sing nggawe Espasa entuk novel, maca lan njaluk kontak karo dheweke. Iki diterbitake ing 2011, kanthi apa sing wis dibuwang wiwit taun 2009, ngupayakake novel kasebut dadi saiki.

Mesthi wae, crita pertama kasebut ora "yatim piatu", nduweni luwih akeh sadulur, buku sing ditulis penulis wiwit pirang-pirang taun, lan bakal dakcritakake ing ngisor iki.

Karir sastra dhewe wis entuk sawetara penghargaan. Sing pertama sing diwenehake yaiku Onda Cero Castellón 2011 Award amarga gaweyane kanggo novel, nyoba disebarake ing saindenging negara. Setahun mengko, dheweke dadi finalis ing Valencian Critics Awards 2012 kanggo novel sing padha, El pen de gel verde.

Ing 2017, minangka pemenang bebungah IES Benjamín de Tudela Novel kaping XNUMX, Novel liyane, The Gift, "menehi hadiah" kanggo dheweke. Lan dheweke wis bola-bali dadi pemenang, ing rong kesempatan, ing Yoleo Award 2019 lan Hache 2019 kanthi novel Invisible.

Saliyane dadi panulis, Eloy Moreno uga wis dadi hakim ing sawetara kompetisi sastra lan ngluncurake kursus online kanggo sinau cara nerbitake buku. Kajaba iku, dheweke wis nulis blog lan nempuh wisata Toledo karo perusahaan Rutas de Toledo, uga Alarcón (Cuenca). Kabeh mau ana gandhengane karo bukune dhewe-dhewe.

Apa buku sing wis ditulis?

buku eloy moreno

Buku pisanan sing ditulis, lan sing saiki dadi saiki Pena gel ijo. Dhewe, dheweke adol luwih saka 3000 salinan, lan "ditandatangani" dening Spanyol kanggo ngetokake novel kasebut. Sing diluncurake adol luwih saka 200.000 salinan, lan nyebabake Penguin Random House tuku hak kasebut. Nganti saiki, wis diterjemahake ing basa Inggris, Catalan, Italia, Walanda, Taiwanese, lan Rusia.

Sawise buku kasebut, "bayine" sabanjure yaiku Apa sing Aku Temokake ing sangisore kursi. Iki minangka novel nomer loro lan wiwit luwih apik tinimbang sing kaping pisanan, amarga bareng tangan karo omah penerbitan, visibilitas luwih gedhe lan tekan ndhuwur dhaptar sales. Kajaba iku, buku iki sing ditemtokake ing Toledo, nggawe dheweke miwiti rute liwat kutha, sing ditindakake saben taun.

Ing Desember 2015, lan bali menyang asale, dheweke nerbitake Tales sing diterbitake dhewe kanggo ngerti jagad iki. Kanthi luwih saka 36.000 salinan, saiki dadi buku sing diterbitake paling laris ing Spanyol. Ing taun sing padha, nanging sawetara wulan sadurunge, novel kaping telu, El Regalo, metu karo Ediciones B. Dumunung ing Alarcón, kaya kedadeyan ing Toledo, uga mbukak kesempatan kanggo ngatur rute kanggo ngerteni kutha lan panggonan sing kasebut ing buku.

Tales kanggo ngerti donya duwe bagean kapindho ing 2016, terus diterbitake desktop, lan dipasang maneh ing posisi paling dhuwur. Kasunyatane, ing 2018 entuk kaping telune.

buku eloy moreno

Rong novel pungkasane yaiku Kahuripan (wiwit taun 2018), kanthi Penguin Random House; lan Bumi (wiwit taun 2019).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Dadi motivasi banget supaya bisa maca lan sinau babagan crita para penulis kaya iki, amarga yen sampeyan mikirake, semangat nulis bisa nggawe dalan lan lawang sing apik banget kanggo wong-wong sing pengin nggoleki.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)