ulang tahun Eduardo Mendoza. Pamilihan fragmen lan frase

Gambar placeholder Eduardo Mendoza lair ing dina kaya saiki taun 1943. Kanthi karir dawa lan sukses sing kalebu a Hadiah Cervantes ing taun 2016Gaya narasi, prasaja lan langsung banget, uga misuwur amarga kasugihan lan panggunaan humor sing khusus. Antarane karya sing paling misuwur yaiku Kasunyatane babagan kasus Savolta (kang entuk sukses pisanane), Kutha keajaiban, Ora ana kabar saka Gurb, seri novel sing dibintangi detektif aneh kasebut tanpa jeneng sing kalebu judhul kayata Labyrinth of Olives, Misteri Crypt Angker, Perjuangan tas lan urip o Petualangan ing kamar wanita Perjalanan sing luar biasa saka Pomponio Flato, Catfight, lan trilogi Raja nampa, The yin lan sing perdagangan lan Transshipment ing Moscow. Iki minangka pilihan frase lan fragmen kanggo maca lan ngrameke.

Eduardo Mendoza - Pamilihan frase lan pecahan

Ora ana warta saka gurb

Amarga wong Catalan tansah ngomong babagan perkara sing padha, yaiku babagan kerja… Ora ana wong ing Bumi sing luwih seneng kerja tinimbang wong Catalan. Yen dheweke ngerti carane nindakake apa wae, dheweke bakal dadi mastering jagad.

Perjalanan sing apik banget saka Pomponio Flato

Lan apa sing bener? Kadang ngelawan saka goroh; wektu liyane, ngelawan saka kasepen.

Kutha prodigies

Ing dalan bali menyang pensiun Onofre metu kanggo ketemu Delfina.
"Aku mlaku-mlaku," ujare bocah lanang marang bocah wadon kasebut, "lan kebetulan aku weruh sampeyan teka." Aku bisa mbantu?
“Cukup aku wis turah-turah,” kandhane wong wadon mau karo nyepetake pawai, kaya-kaya nuduhake yen kanthong-kanthong sing kranjang ora ngebotake dheweke.
"Aku ora ngomong sampeyan ora bisa karo tuku, wadon." Dheweke mung pura-pura apik, ”ujare Onofre.
-Kenapa? Takon Delfina.
"Ora ana alesan," ujare Onofre. Sampeyan apikan tanpa alesan. Yen ana alesan, iku ora maneh kabecikan, nanging kapentingan.
"Sampeyan ngomong apik banget," cah wadon dipotong. Ayo lunga utawa aku bakal nggodha sampeyan ing kucing.

Labirin saka zaitun 

Kaya wong sing ora gelem, tas dak bukak, mripate njedhul weruh dhuwit sing isine, banjur ditutup maneh. Nalika dheweke ndeleng pasuryanku, ora mung ekspresine sing diganti, nanging dhadhane katon tambah akeh.

"Silakan ikut aku," ucapnya tergagap.

Aku njupuk kauntungan saka lelampahan elevator, kaya aku wis digunakake kanggo nindakake ing wektu anyar, kanggo ruminate carane kuat dhuwit lan carane akeh lawang ora bisa mbukak, carane akeh chain kanggo break, carane akeh persepsi kanggo maya, lan carane akeh angkara. dadi gosip. Bebener iku, ing kabeh taun aku wis zipping liwat lembah gersang iki, aku wis ing milik saka logam ala, minangka wong sing ora seneng iku uga disebut, lan aku ora, mulane, wewenang kanggo. pontificate ing efek deleterious sing wong sing ngerti marang dheweke. Aku bisa ngomong babagan ambisi lan srakah, amarga aku wis ndeleng kanthi cedhak. Dhuwit, ora. Sabenere, aku ngerti saka pengalaman, serves kanggo supaya wong-wong sing duwe kontak caket karo wong-wong sing ora. Lan kanthi kejujuran aku ngakoni yen ora katon ala kanggo aku: wong mlarat, kajaba statistik gagal aku, kita ala, ora sopan, kikuk ing perawatan, disheveled ing sandhangan lan, nalika panas meksa, cukup pestilential. Kita uga duwe, ujare, alesan sing, miturut pandanganku, ora ngowahi kasunyatan. Ora kurang bener, yen ora ana kredensial liyane, luwih gampang kerja keras lan omong-omongan, pisah, andhap asor, sopan lan tresna lan ora kecut, egois, petulan, kasar lan ora sopan, kaya sing mesthi bakal ditindakake. kita padha kanggo Kanggo urip kita ora bakal gumantung banget ing Mudhun saka sih-rahmat. Aku mikir, kanggo nyimpulake, yen kita kabeh sugih lan ora kudu kerja keras kanggo entuk chickpeas, ora bakal ana pemain bal-balan utawa bullfighter utawa cupleists utawa sundel utawa sosis lan urip bakal dadi abu-abu banget lan planet iki bakal dadi papan sing apik banget. plaza sedih.

Rahasia saka crypt angker

Saka tataran kasebut, aku ngelingi kanthi bungah mbuwang wektu ing segara, ngarep-arep yen balon kasebut bakal mabur lan nggawa aku menyang masa depan sing luwih apik. Edan kangen, amarga kita bakal tansah kaya sing wis ana.

Perang kucing

Nalika masa depan ora mesthi, tumindak lan perasaan dikonsentrasi ing jaman saiki supaya ing jaman normal bakal berkembang luwih tenang lan luwih sopan.

Taun banjir

Iku ing alam manungsa kanggo goyah nalika impen wiwit materialize.

Rahasia saka model sing ilang

Misi sampeyan yaiku nemokake kirik kasebut lan bali menyang sing duwe. Yen sampeyan nindakake sadurunge peteng, padha bakal menehi cemilan lan sampeyan bakal duwe ephemeral lan mesthi langka, nanging ora tau diabaikan, matur nuwun saka wong pengaruh. Yen ora, kita bakal ngalahake sampeyan sadurunge ngirim sampeyan bali menyang shrink. Sampeyan bakal weruh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.