Edisi cerkak sing larang regane dening Brothers Grimm lan Hans Christian Andersen

Dheweke wis dadi hadiah kanggo ponakanku, nanging aku rumangsa bakal maca nalika wis tuwa lan ngerti luwih apik maca. Sauntara, bulike, yaiku aku, wis seneng karo perkara kasebut edisi mulia saka dongeng sing paling klasik dening Brothers Grimm lan Hans Christian Andersen. A bungah sing aku temokake.

Kaloro kompilasi kasebut uga kalebu pilihan sing apik banget Ilustrasi sejarah dening seniman wiwit taun 20-an nganti taun 50an. Antarane kalebu legendaris lan bergengsi Kay nielsen malah british Walter Crane, liwat Harry Clarke, Heinrich Strub, Herbert Leupin utawa Lotte Reininger, pelopor animasi sinematografi.

Apa ngono kanggo para pamaca kabeh umur lan ing wiwitane saben ana analisis lengkap banget saka editor, Noel daniel, babagan urip lan karya Grimms lan Andersen. Lan meh uga bisa dianggep buku seni.

Sedulur sing grimis

Jakob lan Wilheim Grimm yaiku Ahli akademik lan ahli basa Jerman sing wis pirang-pirang taun nyusun dongeng populer lan crita rakyat liyane kayata Cinderella, Putih Salju y Rapunzel. Asile luwih saka 200 crita, salah sawijining koleksi crita paling misuwur ing donya, (Jarene sadurunge ana mung Alkitab). Pengaruh lan inspirasi ing generasi kepungkur lan sabanjure para panulis, musisi, seniman, lan pembuat film bisa uga tanpa wates.

  • Dongeng kalebu ing pilihan: King Frog utawa Henry the Iron, Raponchigo, Hänsel lan Gretel, Tailor Little Brave, Cinderella, Mrs. Holle, Hood Red Red, Beauty Beauty, Snow White, Dwarf Jumping, Starfall, Puss in Boots, Goose of gold , putri welas nari.

Mesthi ana adaptasi film adhedhasar kaloro Brothers Grimm lan Andersen. Saka sing paling anyar, Rahasia Sedulur Grimm, saka Terry Gilliam (2005), kanthi Heath Ledger lan Matt Damon, sing nggawe critane dadi dongeng sing magis lan peteng kaya dongengane.

Hans Christian Andersen

«Urip dhewe minangka dongeng sing paling apik»Minangka salah sawijining frase sing bisa panulis Denmark paling misuwur ing kabeh wektu. Andersen lair ing Odense, ing taun 1805. Saka asal asor lan watak dhewekan, enggal tuwuh imajinasi sing hebat. Dheweke uga pujangga lan penulis sandiwara.

  • Dongeng kalebu ing pilihan: Putri lan Kacang polong, Nightingale, Putri Duyung Cilik, Sandhangan Anyar Kaisar, Prajurit Tin, Ratu Salju, Bebek Ugly, Korek Tinder.

Adaptasi film sing paling dikepengini bisa uga Andersen sing apik banget, dening Charles Vidor (1952), iku musikal karo Danny Kaye sing main panulis Denmark ing salah sawijining pagelaran lan film kasebut yen sampeyan ndeleng dheweke isih cilik, sampeyan ora bakal lali maneh. Iki dudu biografi, nanging dongeng banget babagan Andersen lan sejatine sukses internasional.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ingrid ojeda ngandika

    Kita tuku ing endi?

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Bisa uga ing toko buku utawa ing Internet. Utawa ing situs web Taschen, mesthine.