Dracula Abadi. 7 wajah vampir dening Bram Stoker

Saka kiwa nengen: Gary Oldman, Max Schreck, Bela Lugosi, Christopher Lee, Frank Langella, Luke Evans lan Claes Bang.

Dracula, anting-anting lan vampir sing misuwur saka Irlandia Bram Stokermesthine dheweke isih urip banget. Lan dheweke terus nyedhiyakake pasuryan akeh liyane aktor ora kaetung kabeh bangsa kanggo film lan televisi. Pungkasan, Dane, Claes Bang, ing seri BBC sing dirilis ora nindakake apa-apa ing Netflix.

Maju wae Aku ora apa-apa saka jinis Medeni, ora ing literatur utawa ing bioskop, lan liya-liyane drakula cilik banget (Lan malah kurang turunan utawa ikat kepala kanggo para remaja). Nanging Dracula yaiku Dracula. Dadi padha lunga 7 praupan sing paling misuwur, bubar utawa sing nggawe jejak gambar luwih akeh saka itungan tranlandia.

Dracula lan aku

Suwe-suwe aku maca Dracula Bram Stoker, novel taun 1897, kanthi sentuhan epistolary, saka telegram, koran utawa artikel koran, sing ngrubah jinis iki. Mungkin amarga aku telat banget, ing Inggris, utawa amarga dheweke wis apik bosok pirang-pirang versi saka bioskop. Lan pungkasane, kaya sing dikandhakake, gambar, lan siji sing kuat kaya sing ana ing crita vampir sing paling misuwur kabeh jaman, Regane luwih saka sewu tembung. Nganti asline.

Aku uga kudu mbaleni, sanajan ora seneng banget karo genre horor, ya aku maca sawetara wektu. Kanggo nggabungake rasa cilik utawa semangat kanggo menehi kesempatan kanggo narik kawigatene. Nanging pancen angel dilalekake saka kekuwatan sing Dracula tansah emanated. Opo maneh, bioskop wis tanggung jawab kanggo njaga kesenengan. Lan aku uga wis bisa nulis sawetara crita ngurmati tokoh vampir kasebut.

Kabeh rai yen dheweke wis menehi utang kanggo ngetung Aku tetep iki amarga sawetara sebab: sing paling medeni (saka Jerman wedi en Nosferatu), sing paling ngganggu lan sing paling asring diwujudake (sing kiat Lee), lan sing paling sensual lan romantis (saka Frank Langela lan Gary sing ora iso dilalekake Wong tuwa, priyayi sepuh).

Dracula lan raine

Max Schreck - Nosferatu (F. Murnau, 1922)

cunt legenda kalebu sing ana vampir sejati, interpretasi aktor Jerman iki minangka Count Orlock, Dr Ego ngowahi ego ing babagan iki permata film bisu, iku salah siji sing paling medeni. Pancen anané swara lan swara iki watake medeni. Judhul dhasar kasebut minangka 2000 iku perdana Shadow saka vampire, babagan iku syuting, karo a Willem Dafoe hebat amarga tansah menehi urip kanggo Schrek.

Bela Lugosi - Dracula (Todd Browning, 1931)

Yen sampeyan durung ndeleng Bela Lugosi minangka Dracula, sampeyan bakal mbuang-buang wektu maca artikel iki. Hasil, sukses lan identifikasi karakter kasebut pancen gedhe banget, mula Lugosi dadi percaya nganti pungkasan dina lan sawise urip khusus kanggo film horor lan kebanjiran.

Christopher Lee - Dracula (Terence Fisher, 1958)

Pak Christopher Lee, tulung. DRACULA, kaya iki, kanthi huruf kapital. Lan aku ora duwe prekara liyane, para wanita. Delengen utawa sawetara wong sing wis dikatutake keanggunan luhur lan ngarsane.

Frank Langella - Dracula, (John Badham, 1979)

Aktor Amerika iki bisa uga pisanan ing ngemot Dracula ayo ngomong luwih manusiawi lan ora stereotip kaya sing sadurunge. Lan dheweke nyelehake sentuhan romantis lan sensual manawa ing ngisor iki, kayata Coppola, wis bakal nampa warisan.

Gary Oldman - Dracula dening Bram Stoker (Francis Ford Coppola, 1992)

Judhul simbol saka 90. Kanggo kuwi romantisme robek y sensualitas sing nyenengake sing dicetak a Gary Oldman ing kahanan rahmat. Nanging uga amarga montase narasi lan visual sing luar biasa saka sutradara kaya Coppola, sing ngerti cara ngowahi mitos supaya bisa dadi luwih langgeng ing versi sing ora bisa dilalekake.

Luke Evans - Dracula - Legenda Ora Biasa (Gary Shore, 2014)

El Abad XNUMX nggawa efek khusus sing paling rumit lan nyengsemake lan ujar manawa cenderung debatable kanggo nyritakake asal-usul karakter sastra utawa komik sing relevan. Ing babagan iki, dheweke pengin crita babagan Dracula sing bakal ditindakake basis sejarah sing dingerteni (sing wis dimainake Coppola) babagan pangeran Rumania Vlad Tepes. Lan Evans tundhuk karo apa sing ditinggalake, nanging crita kasebut uga diencerke.

Claes Bang - Dracula (digawe dening Mark Gatiss lan Steven Moffat, 2020)

Kita ana ing jaman emas seri televisi, dadi kepiye carane bisa nggawa earl? Lan wis ana ing dasawarsa kaping kalih milenium iki kudu disesuaikan karo lingkungan. Iya minangka Victorian sing paling kanonik ing BBC London, nanging nambah lan nambah sensualitas ambigu lan teror paling langka. Kabeh karo aktor liyane, wektu iki Wong Nordik, ooze sing ngarsane lan kadagingan kanggo bagean sing padha (lan nyokot).

supaya Sapa sing ora gelem nyelehake gulu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.