Donna Leon nyetel Brunetti kanggo mikir babagan Godaan Pangapurane.

Venesia lan idiosyncrasy ing Godaan Pangapurane.

Venesia lan idiosyncrasy ing Godaan Pangapurane.

Aku encanta Donna leon lan Komisioner Brunetti. Dheweke dadi penulis referensi sawise Agatha Christie sing hebat. Aku malah rumangsa luwih kenal karo Brunetti tinimbang karo Miss Marple utawa Poirot. Gedhe ing antarane para hebat, Donna Leon luwih saka entuk penggantine Agatha Christie ing judhul Wanita Kejahatan Agung.

Nanging, ing karya paling anyar, dheweke wis ninggalake motif utama kerjane rada ora digatekake: tindak pidana. Ana fokus utama lan tema ing rong novel pungkasan, Mortal tetep y Godaan ngapura. Kasus lan investigasi dheweke menehi refleksi moral, kadhang kala nganggo nada politik lan peran sing luwih gedhe, mula dheweke wis duwe akeh, Venesia lan idiosyncrasies.

Rong kasus pungkasan Brunetti:

En Mortal tetep, irama biasane critane Brunetti saya mudhun nalika liburan ing laguna Venesia. Ora ana kasus sing kudu diselidiki nganti ngluwihi tengah novel. Beda karo sing biyen utawa sing diarepake para pamaca, nanging isih bisa digunakake. Kayane ora apik yen sawise pirang-pirang kasus ditanggulangi brunette, siji iki njupuk buku preinan. ing Godaan ngapuraSaliyane, kasus iki minangka sekunder, kita malah bisa diklasifikasikake dadi miskin lan ora ana alesan yen Brunetti lagi plancongan.

Ing novel detektif telung prekara sing dibutuhake: Penyidik, investigasi, lan apa wae sing bakal diselidiki. Elemen liyane bisa mbantu, nanging ora bisa digunakake.

En Godaan ngapura Kita ora nemokake siji nanging loro penyidik: Komisioner Brunetti lan mitrane, Komisioner Griffoni, sing duwe level terkenal meh padha karo Brunetti. Kita duwe investigasi wiwit wiwitan novel, distribusi obat ing sekolah swasta, nanging Brunetti mutusake ora ngganggu. Banjur ana wong sing ora sadhar muncul ing pinggir salah sawijining kanal, kanthi ramalan sing parah. Tiba bisa disengaja utawa disebabake. Kayane ana rong kasus, kayadene, nanging investigasi ora kedadeyan nganti pungkasan crita, cepet-cepet lan dirampungake kanthi tampilan karakter ing wayahe pungkasan. Prestasi Brunetti durung dingerteni: ing bab pisanan dheweke turu ing rumah sakit ing rumah sakit kanthi ngancani garwane wong sing ora sadhar, sing praktike ora dingerteni. Wengi kasebut pancen angel banget kanggo komisaris Venesia lan kanggo sing maca, sing nemokake yen dheweke dhewe ngawasi wong kasebut koma. Sajrone wektu Brunetti ing rumah sakit, bengi kasebut lan nalika sawetara dina, katon yen komisaris curiga manawa wong kasebut dudu bojone, nanging pungkasane dheweke lan pitunjuk pisanan rampung ing sisih, nggawe pembaca gumun. apa sing wis teka lan minat sing disenengi kanggo sejarah.

Godaan pangapunten, kasus pungkasan saka Brunetti.

Godaan pangapunten, kasus pungkasan saka Brunetti.

Refleksi moral minangka utas crita umum:

Godaan ngapura yaiku buku sing ngundang refleksi babagan masalah moral kompleks babagan patuh lan penegak ukum kaya ora adil kaya iki, ing endi Antigone, karakter saka mitologi Yunani sing ora manut karo King Creon, luwih misuwur tinimbang Brunetti dhewe.

Nalika crita rampung sing maca ora wis rumangsa wis maca investigasi polisi, yen ora pandhuan kanggo Venesia, crita berita lan dongeng Yunani, kabeh bebarengan.

Aku percaya manawa, ing crita sabanjure Donna León, Brunetti bakal dadi terkenal maneh saka penciptane, sing bakal dadi salah sawijining wanita durjana sing hebat, lan dheweke bakal menehi kasus sing pantes dibayar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.