Dongeng Putri Prawan

Dongeng Putri Prawan

Dongeng Putri Prawan

Dongeng Putri Prawan yaiku novel saka panulis Kanada Margaret Atwood. Iki diterbitake ing musim gugur taun 1985 ing negara asale lan wiwit iku kabukten sukses banget, kanthi mayuta-yuta salinan sing didol. Penyayang dystopias nganggep judhul iki minangka klasik saka genre iki, amarga crita sing apik banget sing ngemot misteri medeni.

Karya narasi iki minangka referensi ing saindenging jagad; nyebabake pengaruh gedhe saka tema lan cara ora sopan sing nuduhake diskriminasi tumrap wanita. Amarga iku Wis diadaptasi ing sawetara acara, kanggo film, televisi lan teater; malah ana versi kanggo opera. Perwakilan ing format seri pancen misuwur —diproduksi dening Hulu lan dibintangi dening Elisabeth Moss—, sing musim ketiga saiki disiarake.

Dongeng Putri Prawan (1985)

Iki minangka novel fiksi futuristik lan ilmiah dystopian, digambarake ing taun 2195. Yaiku disetel ing Republik Gilead, digawe sawise kudeta nglawan pamrentah AS. Ana, diktator sing ketat ditindakake, adhedhasar Prajanjian Lawas ing Kitab Suci. Ing karya iki dibayangke tirade sosial lan diskriminasi sing kuat marang wanita.

Sajarah dicritakake ing wong pisanan dening Offredsing nyritakake uripe saiki lan kelingan kutipan saka jaman biyen sadurunge institusi Giléad. Dheweke, kaya kabeh wanita, ditugasake kanggo ngrampungake fungsi tartamtu, ing kasus kasebut dheweke kalebu klompok prawan.

Sale Crita MAID ...
Crita MAID ...
Ora ana review

Aspek umum ing karya

Regime kasebut mbagi wanita

Minangka langkah penindasan lan dominasi wanita, rezim anyar mutusake kanggo misahake miturut peran sing kudu ditindakake ing masarakat kasebut. Kanggo mbedakake fungsi kasebut, saben enem klompok sing wis ditemtokake dibedakake kanthi warna klambi.

Para prawan —Kaya Offred— padha nganggo warna abang, fungsine yaiku nggawa bocah-bocah komandan ing jagad. Saliyane, para garwa yaiku wanita keturunan bangsawan lan padha nganggo klambi biru mirip karo Maria Perawan. Dheweke, sanajan seneng urip tenang lan nyenengake, Dheweke gumantung karo prawan kanggo njamin keturunane.

Sing jenenge "Bulik" padha katon klambi coklat, dheweke ngawasi para pelayan wanita lan tanggung jawab manawa netepi peraturan kasebut, lan bisa ngukum yen ora. Ana uga klompok ijo-ijo liyane sing diarani "marthas", sing, amarga wis tuwa, ora bisa nglairake; tugase yaiku masak lan ngresiki kanggo kulawargane komandan.  

Pungkasane, dheweke padha "econowives", sing nggunakake klambi lurik lan yaiku garwane wong mlarat. Dheweke kudu nindakake kabeh sing bisa ditindakake. Sisa wanita dianggep "dudu wanita", sing amarga jamane peteng, disiksa lan dibuwang menyang tapel wates nganti dheweke mati.

Perwakilan wong lanang

Para pria, kanggo bagean kasebut, yaiku sing dheweke njupuk komando ing pamrentah diktator. Sing ngatur rezim kasebut kalebu "Komandan", lan kudu nganggo klambi ireng. Dheweke uga para Malaikat ", sapa ngawula gilead.

Para Wali ", ing siji, yaiku sing jaga keamanan komandan. Lan pungkasane, "Mripate Gusti Allah" Apa sing padha nonton marang wong kafir kanggo njaga urutan sing wis ditemtokake.

Sinopsis

Ing jaman futuristik, paten pinaten ing nyata Presiden Amerika Serikat nggawe provokasi kudeta. Pamrentah diktator dipasang, lan negara kasebut dijenengi minangka "Republik Gilead". Sajrone wektu kasebut, tingkat kesuburan wanita mudhun banget, amarga rusak amarga polusi. Iki nyebabake hak-hak wanita ganti radikal.

Gagal yaiku wanita enom urip kaya pelayane Major Fred Waterford lan garwane Serena Joy, sing disteril. Ella, kaya sing didiktikake dening fungsine, ana ing kulawarga kanggo nggawa jagad paling tuwa ing bebrayan. Sawise pirang-pirang upaya sing gagal dikandhak, Offred melu konsultasi medis. Ing kana dheweke ngerti manawa oyot masalah kasebut ana ing Fred.

Amarga kahanan kasebut, dhokter sing ngrawat nggawe proposal angel kanggo Offred, sing ora ditampa. Ing consecuense, Serena dhewe meksa dheweke duwe hubungan karo tukang kebon kulawarga, kabeh supaya bisa entuk putra sing dakkarepake banget. Hubungan kasebut sukses lan ndadekake urip Offred karo komandan luwih angel. Akeh perkara sing bakal kelakon nganti kabeh bisa bali dadi normal.

Babagan panganggit

Penyair lan panulis Margaret Atwood lair kanggo pertama kaline ing Ottawa, Kanada, dina Setu, 18 November 1939. Dheweke minangka putri ahli Zoologi Carl Edmund Atwood lan ahli nutrisi Margaret Dorothy William. Umume bocah isih cilik antara Quebec sisih lor, Ottawa, lan Toronto, motivasi kerja bapakne dadi entomologis alas.

Minangka bocah cilik, Margaret dheweke seneng maca; dheweke dhewe wis ngakoni ing sawetara kesempatan wis maca kabeh jinis genre sastra. Dheweke bisa nikmati novel misteri, komik, fiksi ilmiah, uga buku sejarah Kanada. Pungkasane, saben wong kasebut migunani banget kanggo dheweke ing latihan dadi panulis.

Pasinaon

Pasinaon menengah ing Leaside High School ing Toronto. Ing taun 1957, dheweke mlebu ing Victoria Universitas; ing kana, limang taun mengko, pikantuk gelar BA ing Filologi Inggris, kanthi studi tambahan ing Prancis lan Filsafat. Ing taun sing padha, dheweke mlebu ing Universitas Raddiffe Universitas Harvard kanggo gelar pascasarjana amarga Woodrow Wilson Research Fellowship..

Urip pribadi

Panulis wis krama loro, kaping pisanan ing taun 1968 karo Jim Polk, saka sing dheweke pegatan 5 taun mengko. Wektu sawise, dhaup karo novelis Graeme Gibson. Ing taun 1976, minangka asil saka persatuan iki, dheweke duwe anak wadon, lan dheweke dibaptis dadi: Eleanor Jess Atwood Gibson. Wiwit jaman saiki, kulawarga kasebut manggon ing antarane Toronto lan Pelee Island, Ontario.

Lomba sastra

Atwood wiwit nulis nalika umure isih 16 taun. Ora duwe jinis tartamtu sing ciri sampeyan; wis nampilake novel, karangan, geguritan lan uga skrip kanggo televisi. Kajaba iku, dheweke dianggep akeh sastrawan feminis, amarga sawetara karya sing paling sukses adhedhasar tema kasebut.

Mangkono uga Dheweke wis nggarap macem-macem topik sing ana gandhengane karo negarane, kayata: Identitas Kanada, gunung lan aspek lingkungane. Kajaba iku, dheweke wis nulis babagan hubungan negara kasebut karo negara liya. Ing antarane karyane bisa dietung: 18 novel, 20 buku puisi, 10 esai lan crita cekak, 7 buku bocah lan macem-macem naskah, librettos, eBooks lan buku audio.

Karya tambahan

Novelis, saliyane kanggo sastra, wis pengabdian kanggo perdagangan liyane, ing antarane kang makarya minangka profesor universitas misuwur. Atwood mulang ing omah-omah studi bergengsi ing Kanada lan Amerika Serikat. Bisa diarani: Universitas British Columbia (1965), Universitas New York lan Universitas Alberta (1969-1979).

Kajaba iku, literata minangka aktivis politik Kanada. Ing aspek iki, wis perang kanggo macem-macem sebab, kayata: hak asasi manungsa, kebebasan ekspresi lan panyebab lingkungan. Tugas sing angel iki wis ditindakake ing negarane lan internasional.

Saiki, duweke Amnesty International (badan hak asasi manungsa) lan minangka bagean utama saka BirdLife Internasional (belaan manuk).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.