Conan Doyle: dhokter, kiper bal-balan, Pak, ahli sihir ...

sir_arthur_conan_doyle

Potret Conan Doyle.

Athur Conan Doyle, bapak saka Sherlock Holmes mitos, minangka salah sawijining tokoh sejarah sing nalika maca critane lan nemokake uripe, sampeyan bakal ngerti kepinterane lan kaget. Aspek kasebut, sayang, manggon ing ayahane pakaryan.  Sanajan ngono, kanthi ilmune lan analisis, kabeh pitakon kasebut menehi kita cahya nalika ngerti babagan kapribadian bapak sing dianggep novel detektif.

Secara logis, kita kabeh kenal karo karya sastra. Karya sing nggawe penulis Skotlandia dadi salah sawijining novelis paling penting ing sejarah. Apa wae, uripe ora mung adhedhasar peran minangka panulis nanging ditondoi kanthi akeh kegiyatan liyane sing ndadekake dheweke bisa nggayuh kasohor lan prestise.

Kaping pisanan sampeyan kudu eling yen Conan Doyle, ing masa mudha, dheweke ora nate mikir dadi panulis sing sukses. Amarga alasan iki, dheweke mutusake sinau babagan kedokteran. Studi sing diakhiri karo gelar doktor ing taun 1885 liwat tesis babagan penyakit neurologis "Tabes dorsal".Pengetahuan babagan kedokteran mbantu dheweke nulis novel..

Sanajan ilmu iki, uga karo masalah liyane, uga dijupuk dening polisi lan seniman grafis, Jesús Delgado, kanggo negesake ing karyane, "Identitas sejatine Jack the Ripper", manawa panulis pancen tukang mateni misterius sing ngeri terror London ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Panyangka sing beresiko nanging menarik sing bakal ngiseni tokoh panulis yen bisa uga mistik. Sanajan ora bisa njamin tuduhan kasebut, kita bisa negesake manawa salah sawijining hobi sing paling penting yaiku olahraga. Conan Doyle minangka kiper bal-balan ing tim amatir Klub Sepak Bola Asosiasi Portsmouth. Piranti sing berkembang saiki Klub Bal-balan Portsmouth.

Mula, klub Inggris duwe hak istimewa amarga nduwe watak kondhang kaya kiper pertama ing sejarahe. Kejaba bal-balan, panulis uga nindakake olahraga liyane sing tinju, golf lan jangkrik misuwur. Ing pungkasan, dheweke malah dadi profesional ing Klub Kriket Marylebone.

Kosok baline, ana rasa penasaran sing aku rasa luwih menarik. Mesthi kita kabeh nampa kasunyatan sing sejatine, amarga karya sastra, dheweke dikatutake minangka pria kerajaan Kekaisaran Inggris. Ana prekara sing dipercaya yen kita bakal nggawe kesalahan serius.

Conan Doyle, bertentangan karo ide iki, nampa penghargaan iki amarga dhukungan kanggo sing diarani "Perang Boers". Konflik kolonial iki nuwuhake kritik saka populasi Inggris. Ana prekara sing nggawe dhasar sosial kekaisaran goyang, nyebabake rasa ora percaya marang wong-wong ing sekitar kelas penguasa.

Novelis kasebut, kanggo nuduhake dhukungan lan gawe uwong yakin bagean saka masarakat sing ora seneng yen melu partisipasi ing konflik iki, nerbitake pamflet kanthi judhul: "Perang ing Afrika Selatan: sebab-sebab lan pembangunan." Kanggo kolaborasi iki karo kepentingan kolonial kekaisaran bapakne Sherlock dianugerahi pengakuan kaya ngono..

Akhire liyane hobby utamane yaiku spiritualisme lan kabeh sing ana gandhengane karo parapsikologi. Kanthi cara iki, dheweke melu pirang-pirang sesi lan sesambungan karo medium sing paling misuwur ing jamane. Malah teka duwe paseduluran sing raket karo pesulap Houdini sing nylametake. Persahabatan sing, kabeh bisa diucapake, pungkasane putus amarga macem-macem sebab.

Urip sing kuat lan nggumunake sing ndadekake Conan Doyle minangka salah sawijining karakter paling menarik ing sastra donya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.