Divergent, penjual paling apik Veronica Roth

Buku Divergen.

Divergen, buku.

Divergent minangka crita remaja sing ditulis dening Veronica Roth, pangarang paling laris nomer 1 miturut New York Times. Plot kasebut berorientasi karo apa sing ditemokake dhewe, apa sejatine manungsa urip, kanggo ngerti apa talenta kita, sawijining proses sing meh mesthi diwiwiti nalika ana krisis remaja. Novel iki kanthi nada futuristik, sing ditemtokake ing kutha Chicago, digawe mikir babagan apa sing bakal ana ing mbesuke khayalan sing pedunung dipérang dadi limang fraksi: bebener, erudisi, ramah, wani lan nolak dhiri .

Ing kana, kita dituduhake wanita enom sing nemoni keputusan sing angel: milih kabecikan, supaya bisa dadi salah sawijining limang fraksi, nanging dheweke ngerti lan ngrasa yen bisa ngembang luwih saka siji. Ing alam semesta Divergent dilarang duwe luwih saka siji kabecikan sing ditampa, lan akibate ngembangake macem-macem hadiah bisa uga nguwatirake. Crita fiksi digawe dening Roth sajrone kuliah.

Babagan panganggit

Lair lan urip

Veronica Roth yaiku panulis Amerika Lair tanggal 19 Agustus 1988 ing pinggiran kota Chicago. Sajrone urip, sanajan isih enom, dheweke seneng banget karo sastra. Roth seneng ngenteni pirang-pirang jam maca lan nulis nalika SMA. Wong tuwane mesthi ngerti bakate, mula dheweke sinau.

Dheweke intelektual kepincut karo sastra, sing seneng alam lan kewan. Uga pangripta crita hebat sing narik kawigaten jutaan wong. Dheweke wis nikah karo Nelson Fitch wiwit taun 2011.

Pasinaon

Ditampa saka Northwestern, lan ora suwe sawise dheweke menehi inspirasi kanggo nerbitake buku pertamane, sing judhulé Divergensi. Iki, sanajan dadi karyane sing pertama, terus dadi gapura sing apik kanggo dadi penulis. Suksese wis apik banget nganti taun 2014 dheweke kalebu panulis kanthi gaji paling dhuwur.

Artikel sing gegandhengan:
Panulis paling dhuwur ing taun 2014 lan 2015

Novel iki ditulis nalika aku sinau nulis kreatif ing kampus. lan panganggit sing padha njamin manawa ana ide sing dikembangake nalika dheweke nyopir mobil.

Panulis ing produksi lengkap

Roth minangka panulis saiki lan wis ngembangake jagad paralel kanggo kabeh critane. Dheweke saiki manggon ing Chicago karo bojone lan asu, lan dadi panulis panulis. Sawise sukses saka Divergensi, dikembangake saga sing nglumpukake telung buku maneh.

Roth urip nulis lan wis nerbitake buku anyar meh saben taun, ora mandheg wiwit taun 2011. Karya sing paling anyar yaiku diterbitake tanggal 1 Oktober 2019, kanthi pangarep-arep saka para pandhereke.

Seni sing ana gandhengane karo fraksi sing diterangake ing buku Divergent.

Seni sing ana gandhengane karo fraksi sing diterangake ing buku Divergent.

Ing jaringan sosial

Roth minangka panulis kontemporer, suwene pirang-pirang jam nggawe crita sing apik lan urip biasa. Ing media sosial sampeyan bisa uga kerep nemokake dheweke nuduhake prekara saben dinane, esuk mlaku karo asune lan plancongan karo bojone.

Dheweke uga seneng nuduhake rutinitas kerjane ing Instagram (@vrothbooks), cara sampeyan ngatur kantor lan selera kanggo nggambar kanthi gratis. Dheweke uga nuduhake akeh minat ing alam lan nindakake kegiatan ing njaba ruangan.

Divergensi

Plot ing masarakat dystopian

Crita iki nggawe dununge dhewe ing masarakat dystopian sing pedunung dadi limang fraksi lan masing-masing tuwuh kabecikan sing beda. Ana protagonis umur 16 taun, Beatrice Prior, mutusake apa sing bakal ditindakake, faksi sing bakal dilebokake, yen kasunyatan (kejujuran), erudisi (intelijen), ramah, wong sing tentrem), wani (wani) utawa awake dhewe -dial (altruist).

Umur milih dalan sampeyan

Nalika para mudha wis umure 16 taun ing masarakat iki, saiki wayahe milih fraksi sing bakal dadi anggota sampeyan. Sing ditampa kanthi sosial yaiku sampeyan tetep ing fraksi sing ana ing kulawargaYen ora, iku bakal dadi jinis pelanggaran, nanging, saben wong enom duwe kamungkinan kanggo milih.

Plot kasebut wiwit rumit nalika ulang taune 16 saka protagonis, Beatrice, sing ora ngerti babagan faksi sing dheweke kenal. Keraguan nyekel dheweke amarga ora ngerti kabecikan sing diduweni, amarga dheweke pancen bisa dadi kagungane sapa wae, lan pungkasane dheweke milih fraksi sing nyengsemake kabeh wong, kalebu dheweke dhewe.

Veronica Roth.

Verónica Roth, panulis Divergent.

Keputusan sing ora dikarepake

Beatriz dibesarkan ing tengah-tengah fraksi penyangkalan diri sing diduweni keluargane, dina simulasi sing dadi giliran dheweke milih faksi, dheweke mutusake wani, karo wani. Dheweke dhewe ora ngerti apa keputusan dheweke bener lan kabeh mulai rumit.

Sajrone panemune pribadi, protagonis menehi jeneng anyar lan banjur ngarani Tris., jeneng sing luwih cocog karo fraksi anyar. Crita kasebut kedadeyan ing antarane kahanan ekstrim ing latihan fraksi, ancaman lan romansa. Kabeh kudu diakhiri kanthi ngerti apa sing divergen.

Dilarang divergen

Sajrone proses buku kasebut, Tris wiwit ngerti yen dheweke duwe bakat lan kabecikan sing ora mung ana gegayutane karo fraksi dheweke, nanging uga bisa dadi telung liyane: nyangkal dhiri, wani lan kesasar; sing dilarang ing masyarakat sampeyan. Panemuan iki minangka bagean saka teror sing kudu ditindakake, amarga ngerti yen beda-beda.

Tema novel iki ngrembug babagan masalah sing ana gandhengane karo nemokake awake dhewe minangka manungsa, ngerti apa bakat lan kabecikan sing sampeyan lakoni sajrone urip, mula iku apik banget kanggo para remaja.

Pangenalan ing saindenging jagad

Crita iki duwe pangritik sing apik banget, lan Kajaba iku, dheweke nampa pangakuan penting, kaya sing diwenehake dening New York Times, nalika rating Divergensi minangka laris. Lan ora muspra, bebarengan karo The Hunger Games, minangka salah sawijining karya futuristik paling apik sing wis ditulis.

Anugrah:

  • Goodreads Choice Award 2011 kanggo Book Favorite.
  • Buku paling apik ing taun 2011, miturut Publisher Weekly.
  • Pemenang Ten Ten Remaja YALSA 2012.

    Ukara Veronica Roth.

    Ukara Veronica Roth.

Langsung menyang sinematografi

Mung setaun sawise muncul novel kasebut Divergensi, Summit Entertainment tuku hak buku kasebut lan ing taun 2012 casting kanggo versi film diwiwiti. Sutradara Neil Burger, film kasebut dirilis tanggal 21 Maret 2014.

Buku penulis

  • Divergensi. Mei 2011
  • Pemberontak. Mei 2012.
  • Setya. Oktober 2013.
  • Four: kompilasi limang crita cekak sing nyritakake babagan Cuatro. Juli 2014.
  • Tandha pati. Januari 2017.
  • Tujuan sing Dipérang. Juni 2018.
  • Pungkasan lan wiwitan liyane: crita saka mangsa ngarep. (Kanggo diterbitake tanggal 1 Oktober 2019).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.