Dina Penulis. Pira sing wis diwaca?

Wanita nulis - Johannes Vermeer

Wanita nulis - Johannes Vermeer

Dina iki, 17 Oktober, kita ngrayakake Dina Penulis, sanajan bisa dirayakake saben dina amarga mesthi ana sebab kanggo maca salah sawijining. Ana akeh banget sing kudu disorot, ditinjau utawa disaranake supaya ora rampung. Dadi, aku ndeleng kanthi cepet babagan sing paling seneng, pengaruhe lan inspirasi kanggo aku. Mungkin kita nuduhake seneng.

Saka Safo utawa Jepang Murasaki Shikibu nganti juara ing Planet Anyar, Dolores Redondo, udan deres banget. Saiki, sawetara pujangga, panulis, panulis skrip, wartawan sing luar biasa lan sukses wis akeh tanpa jumlah. Sanajan mesthi ana pitakon langgeng yen sampeyan luwih akeh maca tinimbang dheweke. Ayo saben wong menehi wangsulan. Ayo diwiwiti.

Aku percaya manawa kabeh bocah, utawa paling ora, Kita wis maca dongeng saka Sophia Fyodorovna Rostopchina, Countess saka Ségur. Lan rada tuwa, mesthine kita ora bakal nemoni petualangan saka Five. Khusus bocah-bocah wadon sinau ora mung ing sekolah kita, nanging uga ing Santa Clara lan Torres de Malory, karo kanca sakelas sing digawe dening panulis Inggris sing produktif. Enyd Blyton.

Lan kita ora bakal lunga saka Inggris Raya amarga ing jaman sekolah menengah ndhuwur, luwih saka siji kita nemokake Pak Darcy sing sugih lan elegan, pola pikir sing romantis lan nyiksa nanging nyiksa romansa Victoria sing paling apik yaiku Pak Rochester. Utawa Kolonel Brandon sing gagah lan wicaksana ndalang karo Marianne Dashwood sing ngalamun. Kabeh metu saka pikirane Jane Austen lan Charlotte Brontë, nalika dikandhani, ing antarane sadulur kasebut lan Austen lan akeh karakter apik kaya sing dirancang, aku wis bisa nyampur Heatcliff Emily karo Emma ing crita sing padha.

Kita bisa seneng alam lan katresnan sing murni lan murni ing antarane rong sadulur sing ora bisa dilalekake, yaiku sing nggawe Emilia Pardo Bazan ing Galicia dadi The Pazos de Ulloa. Aku dadi seneng karo genre sing paling disenengi amarga ratu misteri, suspense lan tindak pidana, Agatha Christie. Ora ana sing bisa nolak manawa ing omahe ora ana rak buku-buku koleksi kasebut.

Agatha Christie

Agatha Christie

Aku ora bakal ninggalake buku sing dakkarepake, sanajan sastra sing apik dudu pengabdiane. Ing Kelalen Raja Gudú, saka Ana Maria Matute iku duwe papan istimewa ing memori.

Banjur sampeyan nemokake lan maca crita kanthi luwih "diwasa". Saka sing dakkandhakake Tuan kinasih, saka Rose Montero, sing dakwujudake kanthi akeh dadi kolumnis. Dheweke lan Soledad Puértolas dheweke dadi salah sawijining pasangan panulis favoritku.

Rosa Montero lan Soledad Puértolas

Rosa Montero lan Soledad Puértolas

Kuwasa hubunganku wis ora pati cedhak karo panulis wanita maneh, ujar, media utawa buku laris. Aku kudu ngakoni yen aku ora kepengin trik sulap Harry Potter saka JK Rowling, utawa ora menehi kula demam vampir saka panyawat getih decaf saka Stephanie Meyer (ora malah ing peteng Nasi Ann). Aku uga dudu bayangane EL James. Nanging aku nyalahke amarga umurku tartamtu lan rasa seneng cilik kanggo genre kasebut. Nanging, topi kanggo karya lan sukses daklakoni.

Kaya sing dakcritakake sadurunge akeh penulis novel kejahatan sing wis mlebu genre angel iki. Kanggo jeneng sawetara, wong Nordik Camilla Läckberg, Mari Jungstedt utawa Åsa Larsson; ing Prancis Fred vargas, kurator Adamsberg minangka salah sawijining favoritku; wong british Mo hayder (kudu nemokake detektif Jack Caffery) utawa wong Jerman Nele neuhaus Dheweke wis nggawe ceruk sing penting lan pantes ing panorama ireng sing dikuasai rekan-rekane, utawa pengin dikuasai. Ing kene mesthi kita duwe Dolores Redondo, sing kanthi trilogi Batzán lan Planet sing anyar saiki pancen pantes ditemokake.

Camilla Låckberg, Mari Jungstedt, Lsa Larsson, Fred Vargas, Mo Hayder, Nele Nauhaus

Camilla Låckberg, Mari Jungstedt, Lsa Larsson, Fred Vargas, Mo Hayder, Nele Nauhaus

Aku dadi pungkasan kanggo panulis sing menehi inspirasi nalika nulis salah sawijining novel. Aku duwe tresno banget marang dheweke amarga aku kelingan ndeleng bukune ing rak omahku kaya sing kelingan. Aku maca sawetara nalika isih cilik lan wis maca maneh durung suwe. Is babagan Mutiara S. Buck, panulis, wartawan, aktivis lan penulis skrip Amerika sing suwene patang puluh taun ing Tiongkok. Dheweke menang Pulizter ing taun 1932 lan dianugerahi Hadiah Nobel kanggo Sastra ing taun 1938.

Oalah, aku bisa terus maju lan dheweke (kita) pantes nampa luwih saka siji, kan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gaby buj ngandika

    Apa Rochester metu saka pikirane Jane Austen? Tenanan Lan aku sing mesthi percaya yen digawe dening Charlotte Brontë ...

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Thanks kanggo cathetan, Gaby. Dikoreksi lan dijlentrehake. Ing antarane pirang-pirang karakter sing apik nalika nggawe siji lan sijine, aku wis ngubungake lan nyampur tanpa isin.

  2.   Isabel ngandika

    Uga ana super sales sing bisa maca kanthi apik. Aku seneng banget karo Matilde Asensi lan Julia Navarro, utamane sing pungkasan, sing kanthi "Kandhani sapa sejatine aku" nggawe aku ora kelingan pirang-pirang dina lan jam kanggo ngrampungake "gelandangan" kaya-kaya buku saku entheng.
    Maruja Torres, ing koran lan ing bukune, minangka regane liyane. Ironi lan umure ngidini dheweke ngomong babagan akeh subjek sing ora bakal wani ditutake utawa dilarani pati.
    Aku ora bisa melu Lucía Etxebarria utawa Mercedes Abad. Aku wis diwasa dadi bisa menehi pelajaran.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Isabel, kita setuju karo Navarro lan "Coba critakake sapa aku" lan uga ing Torres, sing aku seneng banget ing pers. Uga ing Etxebarría utawa Abad. Ya, aku luwih seneng menehi luwih akeh ruang kaya sing ana.

    2.    Pedro ngandika

      Dhaptar sing apik banget, mung ilang, miturut pendapatku sing sithik: Santa Teresa. Kanthi cara sing padha, kepiye nggambarake karakter panulis Inggris. Kasus saka sadulur Brontë iki, paling ora sing dakkerteni, mesthine minangka panulis paling talenta ing kulawarga sing padha, ing sejarah pustaka. Salam.

  3.   Nurilau ngandika

    Ulasan feminin sing apik banget. Sapa sing durung maca katrangan Enyd Blyton. Sing durung seneng banget karo wanita Victoria. Lan aku bareng, Mariola, wanita ireng apik sing saiki lagi tangan wanita. Entri sing apik banget !!!!