Ing dina iki Isaac Asimov lair

Isaac Asimov paling dielingi amarga kontribusi gedhe ing jagad ilmiah, amarga riset lan esai, nanging dheweke uga panulis fiksi ilmiah. Wetan panulis lan biokimia, setengah Rusia, setengah Amerika (dheweke duwe kewarganegaraan ganda), Dheweke lair dina kaya dina iki, tanggal 2 Januariutawa, nanging saka taun 1920, ing Rusia, khusus ing Petrovichi, nanging mung umur 3 taun dheweke pindhah karo kulawarga menyang New York, AS.

Dheweke lulus ing Biokimia saka Universitas Columbia lan banjur ngrampungake gelar sarjana kimia sing rampung ing taun 1941, ing universitas sing padha, sing bakal mbantu dheweke entuk kerja dadi peneliti kimia ing Angkatan Laut AS, ing galangan kapal. Pirang-pirang taun mengko, dheweke entuk gelar doktor ing bidang Kimia lan dadi bagian saka tenaga pengajar ing Universitas Boston.

Ninggalake uripe sing luwih profesional lan mbahas babagan sisi sastra-kreatife liyane, dheweke uga pencipta karya fiksi ilmiah lan sejarah. Pakaryanipun "Yayasan", uga dikenal minangka Trilogi o Siklus Trantor, kanthi total luwih saka 500 volume, kita bisa nemokake karya fantasi lan teks non-fiksi. Piyambak Rober A. Heinlein lan Arthur C. Clarke Dheweke bisa mbayangke Asimov, amarga kabeh telu kasebut dianggep minangka panulis fiksi ilmiah paling apik ing wektu kasebut.

Minangka data sing kepengin weruh, kita bakal ujar manawa film I, Robot adhedhasar karya Asimov lan ing taun 1981 asteroid 5020 bakal dijenengi jeneng kasebut.

Aku bakal tilar donya nalika yuswa 72 taun ing kutha sing padha dadi tuan rumah dheweke, New York.

10 kuotasi dening Isaac Asimov lan video

  • "Kaping pisanan, ayo nyingkirake Socrates, amarga aku wis bosen karo penemuan iki yen ora ngerti apa-apa minangka tandha kawicaksanan."
  • "Ing gesang, beda karo catur, urip terus sanajan sawise mriksa."
  • "Mung ana siji perang sing bisa diidini manungsa: perang nglawan musna."
  • Ora ana sing ngowahi konsentrasi. Sampeyan bisa duwe pesta seks ing kantorku lan aku ora bakal nonton. Ya, bisa uga paling ora sepisan.
  • "Aku yakin manawa pendhidhikan dhewe minangka siji-sijine jinis pendhidhikan sing ana."
  • "Kanggo aku, nulis mung mikir nganggo driji."
  • "Menehi ora nggatekke lan nyebutake Gusti Allah pancen durung wayahe, lan saiki isih durung diwasa."
  • Aku ateis sing tegel lan kuwat. Aku butuh wektu suwe kanggo ngomong. Aku wis atheis wis pirang-pirang taun lan pirang-pirang taun, nanging aku rumangsa ora sopan kanthi intelektual yen ana wong sing ujar yen dheweke ateis, amarga duwe ilmu sing ora ana sing duwe. Kepiye wae, luwih becik sampeyan ujar manawa ana sing humanis utawa agnostik. Aku pungkasane mutusake yen aku minangka makhluk sing duwe emosi lan nalar. Emosional, aku ateis. Aku ora duwe bukti kanggo mbuktekake manawa Gusti Allah ora ana, nanging aku curiga banget yen Dheweke ora ana, aku malah ora pengin mbuwang-mbuwang wektu. "
  • "Aja nganti ana moral sing ngalang-alangi sampeyan tumindak sing bener."
  • "Aspek paling sedhih ing urip saiki yaiku ilmu sing nglumpukake ilmu luwih cepet tinimbang masarakat nglumpukake kawicaksanan."

Sabanjure, sampeyan menehi sampeyan bagean wawancara sing digawe karo penulis, sadurunge dheweke weruh akibat internet ing urip wong:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.