Perdebatan ing Pameran Buku Edinburgh babagan Wong diwasa Muda

 

ya

Miturut Ukum Sturgeon, 90% prekara sampah. Undhang-undhang iki ditindakake dening Theodoro Sturgeon nalika mbela fiksi ilmiah ing taun XNUMX-an.

Hukum iki yaiku dikutip ing tengah debat ing Pameran Buku Internasional Edinburgh babagan pitakon sing wis dominasi diskusi sajrone 10 dina lan iki ing ngisor iki: kepiye fiksi sing ditegesi Wong diwasa utawa YA. Sanajan meksa lan frekuensi obrolan kasebut, sing nampilake Frances Hardinge, Marcus Sedgwick lan Simon Mayo, ora ana sing ngerti kepiye carane nemtokake, uga para panulis sing nulis buku kasebut.

Perdebatan gedhe literatur YA ing dina Senin ing festival iki minangka pendekatan sing salah kanggo debat babagan cara netepake literatur YA, topik sing asring asring dialihake saben ditampilake. Apa literatur Young diwasa kalebu jinis utawa kategori? Sapa sing nggunakake jinis sastra iki? Sampeyan tuwuh akeh? Apa salah eja?

Penulis Muda Dewasa Anthony McGowan ngutip Hukum Sturgeon sing wis diterangake sadurunge: "90% literatur Young Adut iku ala." Panulis komentar manawa dheweke getun nalika ngomong karo pamirsa monokultur wanita kulit putih ing konferensi YA. Akibaté, sawetara ujar manawa mayoritas blogger literatur Young diwasa minangka wanita lan kabeh penerbit buku kasebut minangka wanita.

"Ana akeh energi kanggo crita kasebut., crita sing bisa narik kawigaten para wanita ing umur 20-an lan 30-an tinimbang remaja. Kita duwe jagad iki dikuasai wanita sing nulis crita kasebut kanggo diwaca para wanita enom lan mikir awake dhewe. "

Young diwasa bisa uga dudu jinis, sejatine aku ora bakal nganggep iki amarga kalebu bagean saka kategori sing mbantu sampeyan ngerti jinis pamirsa sing dituju. Nanging, debat, miturut garis iki, iku mudhun dadi debat liyane sing biasane ditindakake sajrone genre iki.

McGowan menehi komentar babagan apa sing ora setuju karo Elizabeth Wein lan Philip Womack, lan, miturut apa sing diarani, dheweke ora percaya yen wong diwasa kudu maca literatur Young Young.

"Aku mikir sampeyan luwih becik maca lan Tolstoy lan Dostoevsky utawa Dickens lan mandheg maca Crespúscuo lan The Hunger Games. Iki minangka bagean saka wong diwasa yen ora nate ngilangi perkara-perkara kasebut. "

Sawetara wong sing padha sambat babagan penolakan literatur Young Young ing pamirsa diwasa. Panulis Patrice Lawrence, 49 taun, ngumumake kanthi tepuk tangan manawa dheweke ora bakal boros nalika maca Dostoevsky lan Tolstoy mung amarga dheweke ora pengin maca. Wong liya menehi komentar debat wis diarahake kanthi dilalekake kanggo netepake literatur Young Young.

Akeh panganggit sastra iki muji kehebatan pubik remaja ing debat liyane, nambahake manawa dheweke ora nulis crita kasebut khusus kanggo pamirsa iki. Panganggit Jenny Downham menehi komentar ing diskusi kasebut hAku wis ndeleng bukune, Sadurunge Aku Mati, ing bagean fiksi Muda lan diwasaYa, kayane pancen bodho, nanging minangka ide pemasarane ora apik.

 

Minangka pamiarsa Wong diwasa enom, aku kepengin ngerti kenapa sampeyan kudu nggolongake lan mikir manawa saben wong kudu maca gumantung karo umure. Buku-buku kasebut kudu dihibur lan yen sampeyan dihibur karo buku sing dudu "umurmu", aku ora bakal nemoni cilaka. Kosok baline Apa ora bisa maca kabeh jinis buku? Saliyane maca Young Dewasa, aku seneng maca jinis buku kategori dewasa lan aku yakin manawa kalorone kategori bisa menehi kontribusi akeh kanggo kabeh jinis pamaca, kabeh gumantung saka ngerti cara milih buku sing bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)