Crita paling apik ing sejarah

Crita paling apik ing sejarah

Ing taun-taun pungkasan, literatur cekak, utamane crita lan crita cekak, ngalami jaman emas anyar amarga jaringan sosial lan wektu nalika konten cepet ditemokake maneh. Dianggep minangka salah sawijining genre unggulan abad kaping XNUMX, nalika crita kasebut dadi komponen penting ing buletin lan koran nganti muncul novel, crita paling apik tau dheweke ngajak kita browsing crita cekak nanging beda lan unik iki.

Jejak getih sampeyan ana ing salju, dening Gabriel García Márquez

Kalebu ing koleksi Rolas Pilgrim Tales sing diterbitake ing taun 1992, The Trace of Your Blood in the Snow nyedhiyakake rong penganten anyar sing miwiti bulan madu saka Spanyol menyang Paris. Nanging, kesenengan seksual sing dialami Nena Daconte, protagonis, ana gandhengane karo getih sing jejak tetep ana ing musim salju Eropa. Ditandhani corak pungkasan sing nemtokake potensial kerja, Crita paling apik Gabo negesake karya sing apik kanggo panulis Kolombia kanggo literatur cekak sing bakal ditemokake sawetara novel gedhe.

Apa sampeyan pengin maca Jejak getih ing salju kalebu ing Rolas Dongeng Pilgrim ...Rolas Pilgrim Tales »/]?

El Aleph, dening Jorge Luis Borges

Borges mesthi juru crita, pemikir lan filsuf jagad sing ditafsirake kanthi cara dhewe, kanthi cara sing paling asli. Kanggo kredit dheweke crita apik tenan kaya Funes, sing ora bisa dilalekake, reruntuhan bunder, sisih kidul nanging, utamane, The Aleph, crita sing bakal menehi judhul koleksi crita sing paling populer. Diterbitake ing taun 1945, Aleph ngandhakake babagan kalanggengan, telusuran sing tanpa henti dening panganggit sing nemokake titik nalika kabeh alam semesta ketemu ing ruang paling ngisor. Pesona metafisik murni.

Punapa panjenengan kersa maos Aleph (Kontemporer)Aleph "/]?

Axolotl, dening Julio Cortázar

Pembina utama minangka Rayuela nanging uga saka klumpukan crita kanggo keturunan, Cortázar seneng main karo dualitas barang-barang cilik kasebut, kanthi impen sing ora nate ngerti sapa sing ngimpi utawa ngimpi. Ing kasus Axolotl, salamander saka asal Meksiko sing penulis ngunjungi saben dina ing Jardin des Plantes ing Paris, panulis menehi kiasan minangka dhewekan amarga kaget banget kanthi gaya murni. Wengi kasebut ngadhepi, crita cekak liyane.

Apa sampeyan pengin maca Crita lengkap aku ...Crita Lengkap Julio Cortázar »/]?

Ucup, dening Antón Chekhov

Chekhov nulis luwih saka enem atus crita, negesake status minangka salah sawijining juru crita paling misuwur ing sejarah. Seksi saka Rusia sing adhem kasebut, critane nyoba nemokake anget, The Kiss, crita sing menehi jeneng salah sawijining antologi, minangka salah sawijining conto paling apik. Crita sing protagonis, Riabóvich, minangka petugas sing nampa ciuman saka wanita sing ora dikenal nalika pesta teh sing diatur dening pemilik tanah. Nggumunke minangka gaib. Unik

Punapa panjenengan kersa maos Ciuman lan crita liyane ...Cium lan crita liyane dening Anton Chekhov »/]?

Cinderella, dening Charles Perrault

Ya, ing Crita bocah bisa uga dadi wakil literatur cekak sing paling misuwur sing wis diwasa kabeh. Lan nalika ndeleng maneh Charles Perrault yaiku, bebarengan karo Brothers Grimm, juru crita paling apik kanggo bocah-bocah. Milih sing paling apik kabeh biasane minangka tugas sing mokal, mula kita ditinggal karo Cinderella, dongeng universal wanita enom sing dieksploitasi dening ibu tirine lan tresna karo pangeran impene. Kalebu ing koleksi Ibu Dongeng Diterbitake ing taun 1697, Cinderella uga misuwur amarga loro adaptasi Disney sing dirilis ing taun 1950 lan 2015.

Bocah-bocah mesthine bakal sungkem Cinderella: ...Dongeng Ibu Angsa »/].

Pengin Wanita, dening Charles Bukowski

Wisaya saka realisme reged, panulis Amerika kelairan Jerman menehi dhaptar crita sing milih sing paling apik dudu tugas sing gampang. Pengin wanita, crita kalebu ing koleksi Kidul No North diterbitake ing taun 1973, nyritakake babagan telusuran protagonis kanggo wanita sampurna ing jagad sing keruh, wong sing lelungan ing kutha Los Angeles sing nduweni peran penting ing karya panulis. Penting banget

Punapa panjenengan kersa maosPengin wanita ...Pengin wanita saka Bukowski »/]?

Adrift, dening Horacio Quiroga

Dibandhingake bola-bali karo Edgar Allan Poe, Horuguayan Horacio Quiroga nyipta karya sing ditandhani peteng, sing asale ora nentang manungsa dhewe. Conto kapercayan iki minangka salah sawijining crita sing paling apik, Adrift, sing dadi protagonis, Paulino, digigit ula nalika arep menyang kutha cilik ing Kali Paraná. Judhul crita kasebut dhewe, minangka metafora paling apik kanggo pungkasan sing luar biasa sing nemtokake karya penulis tragis iki.

Punapa panjenengan kersa Crita: 326 (Huruf ...Dongeng Horacio Quiroga »/]?

Kepiye Wang Fo Disimpen dening Marguerite Yourcenar

Ing taun 1947, penulis drama Belgia Marguerite Yourcenar diterbitake Crita orientasi, crita sing adaptasi karo mitos sing beda-beda ing jagad iki, saka Hindu nganti Yunani liwat Cina Cara Wang Fo disimpen. Sanajan nalika semana sawetara pangritik nyathet crita kasebut minangka tiruan sing ora apik kanggo narasi Tionghoa, nanging wektu kasebut dadi salah sawijining crita sing paling penasaran ing abad kaping XNUMX. Lelungan liwat "dalan Seribu Kurva lan Sepuluh Ewu Warna" liwat mripate Wang Fó lan muride Ling sing mbukak bagean sejarah lan seni Tionghoa kanthi cara sing luar biasa.

Lelungan jagad liwat Dongeng oriental / ...Crita orientasi dening Marguerite Yourcenar »/].

Menyang Shore, dening Jhumpa Lahiri

Lahiri, panulis asal Bengali Pemenang Hadiah Pulitzer, wis dadi salah sawijining swara paling apik kanggo diaspora India ing sawijining generasi, menehi karya ing jagad kayata koleksi crita sing ora biasa saka Land Unusual. Dumadi saka wolung crita, karya sing diterbitake ing taun 2000 digawe saka pamblokiran crita individu kaping pisanan lan telu sing dadi crita katresnan Eropa saka rong karakter asale Hindhu, Hema lan Kaushik. A romansa sing asil sing dingerteni ing crita kaping telu, Menyang pesisir, minangka bukti paling apik babagan kapasitas kanggo nyritakake crita kaya asil sing ngancurake.

Nggoleki Tanah sing ora biasa ...Tanah Jhumpa Lahiri sing ora umum »/].

Apa crita paling apik ing sejarah sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   tony ngandika

    Aku saranake sampeyan ngganti judhul, amarga yen crita sing dikutip minangka crita paling apik ing sejarah, mula akeh sing kudu diwaca. Salam!

  2.   yaqui ngandika

    Kurang, aku mung siji-sijine buku ing perpustakaan sampeyan!

    1.    Kim Kardashian ngandika

      Siji-sijine nanging sing paling ora ngerti