Charles Dickens. Crita Natal liyane saliyane Pak Scrooge

Dickens nulis crita Natal liyane.

Dickens nulis limang crita Natal.

Iku klasik klasik, sing paling dikenal. Crita, dongeng, crita lan film sing paling akeh diwaca lan ditonton ing tanggal kasebut. Apa dheweke Crita Natal (1843) dening Charles Dickens. Karya penulis Inggris sing misuwur iki ora bisa urip, nanging iki bisa uga paling dikenal lan dikenal.

Dheweke dadi sing pertama nulis babagan Natal lan ing ngisor iki dibayangke karo popularitas gusti sing gedhe tenan Scrooge. Aku luwih seneng telu liyane iki saka limang yaiku: Gendhing, Wong sing magih y Jangkrik omah. Yen sampeyan ora ngerti, priksa. Dheweke dudu omong kosong ...

Iki ora bisa absen ing tanggal kasebut lan ora bakal gagal. Kita wis ngelingi anggere bisa kelingan. Iki crita Natal sing paling misuwur. Kita wis ndeleng ing pirang-pirang versi lan adaptasi gambar lan film. Lan kita ndeleng maneh amarga, mung, ora bosen. Crita saka Ebenezer Scrooge sing serakah lan ora nyenengake, pasangane Jacob Marley, pegaweane Bob Cratchit lan putrane Tim, lan telung memedi kasebut ing jaman saiki, saiki uga mbesuk mesthi nggegirisi.

Nanging, kaya sing wis dakkandhakake, Dickens nulis crita liyane disetel ing wektu taun iki. Kabeh njaga fitur utama sing nembus karya Dickensian. Dadi kita duwe tutul fantasi, potret lan kritik sosial, humor ironis, rasa seneng omah lan takdir, sing nganggep saben wong pantes. Ayo goleki telu iki.

Gendhing

Dikirim ing 1844, uga dikenal minangka Lonceng. Lan critane meh padha karo Crita Natal.

Trotty, julukan Toby Veck, iku wong lanang wong mlarat lan tuwa sing golek nafkah minangka utusan, ngirim paket ing endi wae ing London. Ha ilang iman ing Humanity, kanggo kabeh ala lan kasusahan sing katon ing sekitar. Ing wengi anyar Sampeyan bakal duwe pengalaman paranormal ing menara lonceng gereja sing biasane ngenteni nalika ngenteni pangiriman. Ing kana Dheweke dikunjungi roh sing bakal nulungi dheweke bisa iman maneh lan dheweke bakal nuduhake marang dheweke manawa ora ana wong sing lair ala, nanging kejahatan lan kemlaratan iku digawe manungsa.

Jangkrik ing hearth

De 1845. Yaiku a dongeng fantastis ing endi jangkrik diowahi dadi peri sing terus-terusan. Crita kasebut kedadeyan sajrone telung dina lan kaperang dadi telung lagu. Jangkrik, minangka simbol perdamaian ing omah sing asor, minangka poros utama crita kasebut. Ing lagu kapisan, jangkrik seneng. Ing nomer loro, dheweke meneng lan ing nomer telu, dheweke nembang maneh. Meh geguritan prosa babagan urip ing omah lan tresno kulawarga, minangka gambaran babagan urip masarakat biasa.

Wong sing angker

Dikirim ing 1848. Uga dikenal minangka Ajaib lan menehi hasil karo memedi, Wong sing angker y Sing duwe, yaiku novel cekak. Ngelingake akeh Crita Natal.

Profesor Redlaw kesepian, taciturn, lan pesimis sing seneng sambat babagan karusakan sing ditindakake dheweke lan kasusahan sing dialami. Ing sawijining wengi ana roh sing padha banget karo dheweke, dheweke nate menehi saran supaya dheweke lali yen lara, kerusakan lan masalah. Wiwitane guru ragu-ragu, nanging banjur setuju. Dadi entek kenangan saka paling ala kepungkur, nanging dadi luwih pait lan nesu tanpa ngerti carane nerangake. Kepahitan kasebut nganti tekan abdine Swidgers, kulawarga Tetterby, lan siswane. Lan kabeh wong uga nesu kaya dheweke. Siji-sijine sing katon tenang yaiku Milly, garwane Swidgers.

Novel dipungkasi nganggo kabeh bali dadi normal lan Redlaw, uga kaya Pak Scrooge, malih dadi wong sing luwih alus, luwih ramah, luwih welas asih.

Kok diwaca

Dickens identik karo literatur sing paling apik. Lan Natal. Apa luwih akeh sebab sing dibutuhake kanggo tanggal kasebut lan sapa wae?

Mula saka kene Muga-muga kabeh sing maca Aktualidad Literatura natal Merry. Entuk wektu sing apik karo buku sing apik banget.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.