Cinderella lan asale asline

Cinderella

Cinderella

Ing taun 1950 Disney nggawa versi animasi Cinderella menyang layar.. Kanggo film kasebut, dheweke diilhami dening versi penulis Prancis Charles Perrault. Nanging, sing nggumunake, nalika sampeyan nindakake riset babagan latar mburi crita, yaiku Cinderella Paling ora saka Mesir, paling ora. Dongeng iki khas saka bawana Eurasia. Kaya sing kacathet, Disney milih versi Charles perrault amarga dheweke ora bersalah liwat versi Jerman Grimm.

Kanggo wong Mesir, crita Rhodope, utawa Rhodopis, kanggo wong Roma crita babagan wanita kanthi sikil cilik, unsur sing diulang lan dikelola ing versi paling akeh. Lan akeh budaya liyane ing Eurasia sing wis lulus sejarah Cinderella tembung tutuk. Perrault lan sedulur grimis buku kasebut dicithak ing buku crita bocah-bocah, mula versi iki dadi "sing resmi."

Cinderella saka Perrault lan Sedulur Grimm

Wiwitane padha

Bedane rong versi cukup macabre. Ing kaloro crita kasebut, dheweke minangka bocah yatim piatu dening ibu lan ditinggalake dening garwane bapakne sing anyar lan para putri sing digawa. Pesta sing diuncalake pangeran suwene 3 dina, mula dheweke diberkahi dening ibu baptis utawa manuk sing ngomong sajrone telung dina iki.

Kahanan kasebut mesthi padha, ing tengah wengi pesona rampung. Rong wengi pertama dheweke bisa minggat, nanging pangeran mrentah supaya nutupi tangga, kanthi cara sepatune Cinderella tetep ana ing undhak-undhakan.

Endings beda banget lan varian macabre kanthi mutilasi

Nalika nggoleki pemilik sepatu cilik lan tekan omah Cinderella, mung tangga tiri sing metu. Ing kene pungkasan Prancis lan pungkasan Disney padha, nanging pungkasan Grimm wiwit peteng.

Charles Perrault.

Charles Perrault.

Nalika sikile putri pertama ora mlebu, ibune ngandhani supaya ngethok driji, nggawe dheweke yakin yen dheweke dadi ratu dheweke ora bakal kudu mlaku. Pangeran ndeleng dheweke nganggo sepatune lan wiwit ninggalake senyawa kasebut karo calon bojone, nanging sawetara merpati ngandhani yen sepatune dudu duweke.

Ngelingi getih ing sepatune, dheweke banjur bali nyoba kanggo nyoba adhine liyane. Maneh sepatu kaca cilik ora pas karo sikile putri nomer loro, ibu banjur ngyakinake supaya dheweke ngethok tumit kanthi alesan sing padha sing nggawe sing pertama ngethok driji. Manungsa merpati maneh ngelingake pangeran manawa iki dudu bocah wadon sing bener uga.

Banjur Cinderella katon, sepatune pas banget. Ibu tiri lan bapak tiri diundang ing pesta pernikahan, nanging sawetara manuk gagak nutupi mripate, dadi buta.

Cinderella Yunani

Sing menarik banget yaiku Cinderella tansah pirang kanthi mripat sing ijo lan kulit sing padha. Iki amarga ing versi Yunani Cinderella teka ing Mesir dadi abdi. Wong sing tuku apik banget, nanging wanita liyane ing papan kasebut nesu amarga beda banget karo dheweke, julukan kasebut yaiku Pink Cheeks. Ora sadulur sing nggawe urip sengsara kanggo Cinderella Yunani, nanging plot umume meh padha.

Sedulur Grimm.

Sedulur Grimm.

Argumentasi umum lan bola-bali

Cinderella nuduhake yen argumen wanita enom sing ayu, dilecehake lan diremehake iku wis tuwa kaya manungsa. Impen emas saka kemlaratan sing ekstrem dadi kemewahan lan kenyamanan kanthi nasib gampang banget wis ngancani kita wiwit jaman kuna.

Disney ngerti apa sing ditindakake kanthi ngowahi crita klasik lan novel dadi film animasi. Crita kasebut wis ngambah memori populer, sing njamin manawa dheweke terus misuwur ing layar amba.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)