Charles Dickens. Wong sing nggawe Natal.

Ayo diadhepi. Natal tanpa Charles Dickens dudu Natal utawa liya-liyane. Natal tanpa dheweke mr scrooge, rekane Jakob marley, ponakane sing apikan, karyawane sing mundur Bob cratchit lan tanpa dheweke tim sethitik dudu natal. Lan mesthine tanpa memedi saka Past Natal, Saiki lan Masa Depan. Ora ana Natal tanpa dheweke Crita Natal saka panulis Inggris iki, salah sawijining literatur paling gedhe ing saindenging jagad, ora mung basa Sakson.

Wis dirilis film anyar babagan tokoh lan kepiye nyipta crita sing paling abadi utawa temenan luwih populer. Wong sing nggawe Natal Iki dibintangi dening Dan Stevens, Christopher Plummer lan Jonathan Pryce.  Lan seri kaping sekitel sing wis disiapake BBC (mesthine) kanggo tanggal kasebut uga ditundha. Kita menehi siji liyane menyang klasik penting iki lan versi film anyar babagan kehamilan.

Kuman

Mesthi wae Dickens Dheweke ora nggawe Natal, nanging liwat crita iki dheweke bisa nemokake utawa nemokake maneh. Dheweke menehi tandha utawa ngerti cara ngirim lan nggambarake kabeh seri stereotipe, adat istiadat utawa setelan sing ditemtokake utawa nggawe matur nuwun kanthi trampil.

Wrote Crita Natal adil sadurunge Natal 1843 lan ing kono dheweke pengin nyekel kenangane ing sisih kidul Inggris. Ing kana, ing wilayah deso sing dheweke gedhe, ana piano sing dolanan piano Natal lan ibune masak kalkun tinimbang angsa. Sampeyan uga kepengin ngerti yen salju akeh yen musim salju biasane entheng. Lan salju kasebut, ing endi-endi ing sejarah, wis dadi elemen dhasar ing sisa crita sing bakal diterbitake mengko.

Crita Natal uga ing kritik sosial saka Dickens menyang kahanan angel sing dialami nalika plancong ing Manchester, ing kana dheweke nyekseni rekasahe kelas pekerja. Diwiwiti minangka a artikel sing dilaporake utamane nyiksa pegawe bocah. Lan pungkasane dadi crita sing temane, emosi lan perasaan isih ana sawise 170 taun.

Sukses novel kasebut sanalika lan amba banget lan didol 6.000 salinan ing minggu kapisan. Dickens ngerti kepriye sesambungan karo ewonan warga sing, kaya dheweke, ngeling-eling karo nostalgia Natal sing sederhana, adoh saka pabrik, kreta uap, polusi lan kahanan urip sing kurang apik.

Film kasebut

Wis dirilis ing Amerika Serikat lan Inggris, nanging ing kene durung dingerteni kapan utawa bakal teka. Iki adhedhasar buku saka Lee Standiford judhul homonim. Critakake kanthi sentuhan gaib sing dienggo kanggo nggawe Ebenezer Scrooge (Christopher Plummer), Tim cilik lan karakter klasik liyane Crita Natal.

Dheweke nem minggu nalika panulis ngalami masalah Bump ing karir sawise gagal telung novel pungkasan, lan penerbit utama nolak ide babagan crita babagan Natal. Disutradarai dening Bharat nalluri lan nuduhake carane Dickens (Dan Stevens) campuran inspirasi nyata karo imajinasi sing paling jelas kanggo nyipta karakter sing ora bisa dilalekake lan dongeng sing wis abadi. 

Distribusi

  • Charles Dickens - Dan Stevens
  • Ebenezer Scrooge - Christopher plummer
  • John Dickens - Jonathan Pryce
  • Jakob Marley - Donald sumpter
  • Kate Dickens - Morfydd clark

Pameran ing London. Memedi ide: nemokake crita Natal.

Pameran kasebut wis ditampilake ing 48 Doughty Street ing lingkungan Bloomsbury tengah ing London. Yaiku Omah kulawarga pertama Dickens, sing pindhah ing kana ing taun 1837 karo garwane Catherine lan anak nomer siji. Dheweke banjur dadi wartawan nggunakake jeneng samaran Boz.

Ing omah-museum iki ketemu koleksi barang lan barang sing paling gedhe saka novelis lan kulawargane lan terus nambah toko amarga ora cukup papan kanggo nampilake kabeh. Macem-macem busana sing digunakake para aktor ing film kasebut uga ditampilake. Pameran bakal ingkabuka nganti 25 Februari 2018. Siji alesan maneh kanggo ngunjungi London.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jessica Maple ngandika

    Good morning

    Apa sampeyan sengaja ngerti manawa film iki wis diwenehake ing Amerika Latin? Aku ngenteni film iki wiwit taun kepungkur. Sing paling disenengi ing Natal yaiku macem-macem versi sing wis digawa metu saka crita sing apik iki, sing pertama sing dakdeleng yaiku versi Looney Toons lan favoritku yaiku nalika pagelaran Bill Murray.