Cecilia Meireles. Pengetan kelairane

Cecilia Meireles lair ing dina kaya saiki ing taun 1901 ing Rio de Janeiro. Dheweke dadi guru lan wartawan lan dianggep minangka salah sawijining pujangga Amerika Selatan paling apik ing abad kaping XNUMX. Iku kagungane modernisme Brasil lan uga nduweni pengaruh gedhe saka romantisme. Dheweke nerbitake koleksi puisi pisanane nalika umur 18 taun lan nampa sawetara penghargaan lan penghargaan. Was the pangadeg Pustaka Anak Pertama Rio de Janeiro. Iki minangka pilihan geguritan dening karyane kanggo ngelingi.

Cecilia Meireles - Pamilihan geguritan

Potret

Aku ora duwe pasuryan iki dina iki,
tenang, sedih, kurus,
utawa mripat iki kosong banget,
utawa lambe pait iki.

Aku ora duwe tangan iki tanpa kekuwatan,
supaya mandheg lan kadhemen lan mati;
aku ora duwe ati iki
sing malah ora ditampilake.

Aku ora weruh owah-owahan iki,
prasaja, bener, gampang banget:
Ing pangilon apa sampeyan ilang
gambarku?

Resurrección

Aja nembang, aja nembang, amarga wong sing dibuang saka adoh,
para tawanan teka, sing mripat siji, para wiku, para orator,
tukang ngebom lampus.
Lawang teka maneh, lan kadhemen watu,
saka tangga,
lan, karo jubah ireng, sing loro tangan kuna.
Lan lilin mobile ngrokok. Lan buku-buku. LAN
Kitab Suci.
Aja nyanyi, ora Amarga iku musik sampeyan
swara apa sing dirungokake. Aku anyar mati, isih
karo nangis.
Ana sing ora sadar ngidoni bulu mataku.
Dadi aku weruh yen wis telat.

Lan aku supaya srengenge tetep ing sikilku lan mabur mlaku.
Lan idu alon netes saka untuku.
Aja nyanyi, amarga aku kepang rambut, saiki,
lan aku ing ngarepe pangilon, lan aku ngerti uga sing aku ing roto.

Bocah cilik

Dheweke njupuk bar loteng
saka ngendi omah katon.
Bar perak.

Padha njupuk iyub-iyub saka wit lemon
ngendi busur musik mbalek
lan semut abang.

Padha njupuk adoh omah karo gendheng ijo
karo grottoes cangkang sawijining
lan jendhela kaca patri saka kembang tarnished.

Dheweke njupuk wanita piano lawas
sing main, main, main
sonata pucet.

Dheweke njupuk kelopak mata saka impen lawas,
lan padha ninggalake mung memori
lan luh saiki.

saran

Apa wae kedadeyan kaya iki
tentrem, bebas, setya.
Kembang sing kawujud, tanpa pitakonan.
Gelombang sing ganas, amarga olah raga sing ora peduli.
Wulan kang nglimputi penganten kakung lan
marang prajurit kang wis adhem.
Uga kaya hawa wengi iki: bisik-bisik saka
silences, kebak lair lan
petal.
Podo karo watu sing mandheg, ngreksa takdir sing ditundha.
Lan awan
cahya lan ayu, urip saka tau dadi.

Cicak kobong ing musike, unta sing ngunyah
kasepian kang dawa,
Marang manuk kang ngupaya wekasaning jagad, marang sapi kang lunga
kanthi lugu marang gunung.
Iku kedadeyan kaya iki, apa wae sing tenang, bebas, setya.
Ora kaya wong lanang liyane.

Lagu Autumn

Nyuwun pangapunten, godhong garing,
Aku ora bisa ngurus sampeyan
Aku teka tresna ing donya iki
lan malah tresna aku ilang.
Apa gunane anyaman kembang
ing wedhi ing lemah
yen ana wong turu
ing atine dhewe?

Lan aku ora bisa ngangkat!
Aku nangis kanggo apa sing ora daklakoni
lan kanggo kekirangan iki
yaiku aku sedhih lan ora seneng.
Nyuwun pangapunten, godhong garing!
Mripatku tanpa daya
nonton lan ndedonga kanggo wong-wong mau
ora bakal tangi.

Sampeyan minangka godhong musim gugur
sing mabur liwat taman.
Aku ninggalake sampeyan nostalgia
- sisih paling apik saka kula.
Lan aku arep menyang dalan iki
manawa kabeh ora ana gunane.
Sing kabeh kurang saka angin,
kurang saka godhong ing lemah.

Alesan

Aku nyanyi amarga wayahe ana
Lan uripku wis lengkap
Aku ora seneng lan ora sedih:
Aku pujangga.

Sedulur barang sing ora dingerteni,
Aku ora ngrasakake bungah utawa nyiksa.
Aku liwat wengi lan dina
ing angin.

Yen aku ambruk utawa yen aku mbangun,
yen aku tetep utawa mbatalake,
- Aku ora ngerti, aku ora ngerti. Aku ora ngerti yen aku tetep
utawa langkah.

Aku ngerti aku nyanyi. Lan lagu iku kabeh.
Swiwi sajak nduweni getih sing langgeng.
Lan ing sawijining dina aku ngerti yen aku bakal bisu:
-Ora ana liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.