Kucing pungkasan

Kanton pungkasan.

Kanton pungkasan.

Kanton pungkasan minangka novel sing ditulis kanthi cara sing apik banget dening panulis lan wartawan Spanyol, Matilde Asensi. Yen buku fiksi bisa nggabungake kedadeyan sejarah kanthi rasa kaget lan petualangan dosis tinggi, kemungkinan sukses komersial bakal apik. Kabeh elemen kasebut ana ing judhul iki.

Kajaba iku, panulis Alicante ngowahi plot babagan topik sing ora bisa dihindari kanggo para pamaca ing Hemisfer Kulon: Kristen. Mula, asile ora bisa uga liya: "formula sampurna" judhul laris. Miturut Planeta Editorial, Wiwit diterbitake ing taun 2001, luwih saka 1,2 yuta salinan Kucing pungkasan.

Babagan panganggit

Matilde Asensi Carratalá lair tanggal 12 Juni 1962, ing Alicante, Spanyol. Dheweke duwe gelar jurnalisme, lulus saka Universitas Otonomi Barcelona, ​​sanajan, Wiwit cilik, dheweke nuduhake manawa asma sejatine yaiku surat. Nalika mudha, dheweke kerja ing media kayata Radio Alicante-SER, Radio Nacional de España lan koran provinsi Bebener e Informasi.

Ing taun 1991, dheweke wiwit kerja ing jabatan administratif ing Layanan Kesehatan Valencian. Kanthi cara iki, dheweke duwe cukup wektu kanggo nulis. Amarga iki, Ora pantes dianggep minangka penulis pungkasan, sanajan wis nerbitake novel pertamane ing umur 37 taun.

Thanks kanggo gayane, panulis Spanyol wis entuk pasang buku sampeyan ing antarane para penjual paling larang ing taun-taun pungkasan Ing Semenanjung Iberik. Martin Mripat saka Pbisa, trilogi paling anyar yaiku conto sing jelas. Wis misuwur minangka sukses sastra ing jaringan lan adol isih valid ing format fisik lan minangka e-book.

Buku Matilde Asensi

Matilde Asensi.

Matilde Asensi.

Premiere literatur, El kamar kuning (1999) lan novel sabanjure, Iacobus (2000), pikantuk angka penjualan sing apik. Sanajan ora ana sebandinge karo Kucing pungkasan (2001), buku kebaktian sacara nasional lan internasional. Mangkono, Asale ilang (2003) minangka novel sing diarep-arep banget.

Kontroversi

Novel kaping papat Matilde Asensi pancen kontroversi (sanajan Editorial Planeta mbela). Nggih Kritikus lan wartawan Argentina, Pablo Cingolani, sacara umum nuduh plagiarisme. Kajaba iku, antropolog Álvaro Díez Astete — sing katon ing lapangan kerja utamane ing Bolivia— uga ngeluh amarga ana tuduhan perubahan ing pernyataan kasebut.

Kabeh tuntutan ukum kasebut nyebabake tuntutan hukum lan panjaluk saka hakim Bolivia menyang Asensi ing taun 2006. Para ahli ukum lan wakil negara Amerika Selatan nganggep manawa panulis Spanyol "nglanggar hak properti dhasar saka Bolivia lan hak cipta saka anggota Ekspedisi Madadi."

Kiriman paling anyar

  • Trilogi Mripat Martin Silver:
    • Daratan (2007).
    • Revenge ing Seville (2010).
    • Konspirasi Cortés (2012).
  • Bali caton (2015); terusan kanggo Kucing pungkasan.

Argumentasi saka Kucing pungkasan

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Asensi njupuk novel kaping telu minangka salah sawijining simbol penting agama Kristen: ing Vera Cruz. Kanthi tuwuhing Katulik, salib sing disalib Yesus saka Nasaret banjur dipecah dadi cilik. Sing mesthi dikirim menyang macem-macem gréja ing saindenging jagad, lan nyebabake pelanggaran gedhe kanggo Staurofílakes.

Se Iki babagan sekte rahasia (fiktif) sing muncul ing abad kaping telu kanthi misi mbalekake fragmen Vera Cruz lan saengga bisa mbangun maneh. Nalika calon maju liwat inisiasi, anggota lawas nggawe tandha silang ing kulit.

Resumen

Caton

Dheweke dadi pimpinan Staurofílakes, dheweke tanggung jawab ngatur macem-macem ritual inisiasi. Wiwit madeg sadulur nganti saiki, wis ana 257 katon, sing dipilih kanthi konsensus sawise patine caton bapake. Ing tes pungkasan, para calon ditandhani karo aksara Yunani sing mbentuk tembung "STAUROS".

Novel kasebut diwiwiti kanthi ditemokake warga negara Ethiopia kanthi kabeh tandha khas sekte kasebut, sing tilar donya ing pesawat rusak. Warta kacilakan kasebut tekan Vatikan. Ing kana, panguwasa gereja duwe akeh curiga amarga kothak sing kebak potongan kayu ditemokake ing jejere wong sing wis mati.

La Vera Cruz

Kothak kanthi potongan kayu iku mesthi curiga amarga sadurunge kedadeyan udhara kasebut, sawetara peninggalan Kristen wis dicolong saka gréja. Senadyan upaya Staurofílakes tetep didhelikake nganti pirang-pirang atus taun, ing Vatikan, dheweke ora bisa dingerteni.

Penyelidikan

Frasa dening Matilde Asensi.

Frasa dening Matilde Asensi.

Saka Kudus, dheweke mutusake ngirim Ottavia Salina, PhD ing Paleografi lan Sejarah Seni, anggota Ordo La Venturosa Virgen María. Dheweke dadi direktur Laboratorium Pemulihan Arkeologi Vatikan. Lair dadi salah sawijining kulawarga sing paling berpengaruh ing Palermo, Italia.

Bebarengan karo ahli simbologi yaiku Kaspar Glauser-Röist. Nalika tugas resmi kapten Garda Swiss yaiku mbantu investigasi, tugas sing sejatine yaiku "nyopot cucian kotor." Banjur, dheweke gabung karo profesor Museum Greco-Roman ing Alexandria, Farag Boswell, sarjana ing Arkeologi Byzantine. Karo Dr. Salinas bakal duwe hubungan sing tresna.

La gaib komedi

Kanggo njlentrehake kasunyatan lan pulih fragmen kasebut Vera Cruz, peneliti mutusake nyusupake sekte. Yaiku, ngliwati pitung tes diakoni (bejat, yen gagal) gegandhengan Komedi Ilahi, karya a - bisa uga - Staurofílake, Dante Alighieri. Kasunyatane, sangang lingkaran neraka sing diterangake dening pujangga Florentine dadi kunci kanggo ngatasi.

Saben tes duwe link langsung menyang sawetara dosa ibukutha lan ditindakake ing kutha tartamtu. Ing titik iki, panulis novel nduduhake dokumentasi sing jembar babagan simbol Kristen lan macem-macem unsur sejarah-agama. Ing pucuk plot, peneliti nyelehake kucing sawise ngliwati saben tes lan dibanting kaya Staurofílakes.

Keraguan

Tujuan utama para protagonis yaiku ngadhepi caton lan meksa dheweke supaya mulihake barang sing dicolong. Nanging, nalika mriksa kualitas wong sing dadi Staurofilakes, mula dheweke bakal yakin manawa bisa uga Vera Cruz dheweke luwih becik dijaga kultus.

Ing pungkasan Ottavia takon babagan iman lan asal usul kulawarga, amargi bapakne mbiyen peteng. Nanging ora mung Dhokter Salina sing wis ngowahi cara mikir, Kapten Glauser-Röist lan Profesor Boswell mutusake ngganti awake dhewe kanggo nemokake swarga sing dikepengini.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.