Carlo Frabetti lan Nando López menang SM El Barco de Vapor lan Wide Angle Awards

Dina iki ing Penghargaan SM The Steamboat lan Wide Angle menyang buku paling apik saka Kasusastran Bocah lan Remaja. Keputusan juri dikomunikasikan esuk iki ing rapat virtual karo para pemenang amarga dina kurungan sing kita alami. Hasil sing menang ing edhisi kaping 42 iki yaiku Sampeyan pengin dadi sapa? dening Carlo Frabetti, lan Versi Eric, dening Nando López, sing wis nampa 35 euro saben, jumlah paling dhuwur ing jagad sing nganggo basa Spanyol ing kategori kasebut.

Penghargaan SM El Barco de Vapor 2020: Sampeyan pengin dadi sapa?

Ditulis dening Carlo Frabetti, Panganggit Italia lair ing taun 1945, e ilustrasi dening Joan CasaramonaIki bakal diterbitake ing edisi paperback lan karton, lan ditujukan kanggo para pamiarsa umur 8 taun utawa luwih. Juri nganggep karya iki minangka literatur bocah sing paling apik amarga "saka kualitas sastra, narik kawigaten para pamaca sing cerdas, komitmen kanggo dialog minangka alat kanggo ngerti awake dhewe lan jagad sing kita urip".

Buku kasebut ngandhani crita kepiye Eva, 12 taun, kanthi akeh penasaran lan akeh pitakonan ndhuwur kabeh, ketemu karo Ray, sawijining penemu sing wicaksana mergo edan. Mula dheweke nemokake yen dudu kabeh ing urip iku kayane, lan wangsulan ora mesthi paling penting. Panulis, ing rapat virtual iki, nerangake manawa dheweke wis nyoba ngobrol karo bocah-bocah saiki babagan " masalah etika lan psikologis anyar asale saka teknologi canggih, lan dheweke kudu ngadhepi nalika wis gedhe.  

Penghargaan SM Gran Angle 2020: Versi Eric

Ditulis dening Nando López, Panganggit Barcelona lair ing taun 1977, lan gambaran dening Rafael Martín Coronel, bakal diterbitake ing edisi paperback lan ditujukan kanggo para pamaca ing wiwit 14 taun.

Keputusan juri kanggo menehi hadiah iki kanggo karya sastra remaja paling apik adhedhasar kasunyatan yaiku "novel sing Iki mulang manawa urip iku ora gampang kanggo sapa wae, nanging tumrap wong tartamtu, luwih akeh ». Dheweke uga negesake amarga «a thriller lan crita panrima meksa kita kudu ngowahi pandangan, supaya mesthi saka ati; lan mulang kita manawa, ing jagad sing katon, meneng utawa ndhelikake dudu pilihan.

Novel iki nyampur karo suspense kanthi nada intim sing menehi protagonis lan narator. Dumadi ing a Kantor polisi, nalika subuh. Eric lagi ngenteni ing kana kanggo ngomong karo polisi saka angkara sing lagi wae kedadeyan lan kelingan uripe nganti wayahe. Bapake lunga saka omah nalika umure 9 taun. Saiki Urip karo ibune, adores simbah, iku lanang karo Kapasitas dhuwur lan duwe biaya negesake dhewe minangka trans.

Panulis ujar manawa «tema gedhe ing novel iki yaiku identitas, hak sing ora bisa uwal saka awake dhewe lan kanggo mbela sapa sing dikarepake ».

Sumber: press release - Editorial SM.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.