Carane nulis buku lan nerbitake

Carane nulis buku lan nerbitake

Ana paribasan yen ing urip sampeyan kudu nindakake telung perkara: duwe anak, nandur wit lan nulis buku. Akeh wong sing netepi telung papan kasebut, nanging masalahe ora ditindakake, nanging kudu nyekolahke bocah kasebut, ngurus wit lan nerbitake buku. Ing aspek pungkasan iki kita pengin mandheg supaya sampeyan ngerti apa langkah-langkah carane nulis buku lan nerbitake.

Yen sampeyan tansah pengin nulis nanging ora tau nggawe tekad, mula kita bakal menehi kabeh langkah sing kudu ditindakake supaya sampeyan bisa ndeleng manawa ora angel ditindakake. Sing angel yaiku sukses nganggo buku.

Tip sadurunge nulis buku lan nerbitake

Yen katon rada ing pasar penerbitan, sampeyan bakal ngerti yen ana telung jinis publikasi sing bisa diakses:

  • Nerbitake karo penerbit, sing tanggung jawab kanggo tata letak, proofreading lan nerbitake. Nduweni pro lan kontra, amarga penerbit saiki ora padha karo sadurunge (kanggo wong-wong mau sampeyan minangka nomer lan yen dodolan sampeyan apik, mula dheweke bakal menehi perhatian luwih akeh marang sampeyan).
  • Nerbitake nganggo "editor". Napa kita sijine ing kuotasi? Inggih, amarga padha penerbit ngendi sampeyan kudu mbayar kanggo buku kanggo diterbitake. Lan padha larang. Kajaba iku, sampeyan kudu mbayar ekstra kanggo koreksi, tata letak, etc. Lan sing bisa ateges sing padha ngisi sampeyan 2000 utawa 3000 euro kanggo print cilik.
  • Posting freelance. Tegese, nerbitake dhewe. Ya, kudu ngrancang lan mbenerake dhewe, nanging kajaba rong perkara kasebut, liyane bisa gratis amarga ana platform kaya Amazon, Lulu, lsp. sing ngidini sampeyan ngunggah buku kanthi gratis lan didol. Lan sampeyan ora kudu nandur modal kanggo njupuk metu ing kertas; Saka platform sing padha, sampeyan bisa pesen salinan sing dibutuhake kanthi rega terjangkau.

Sing penting nalika nulis buku dudu kasunyatane nerbitake, nanging seneng-seneng lan nikmati proses, urip crita kasebut ing daging sampeyan. Kasunyatan nerbitake, lan sukses utawa ora, kudu sekunder.

Langkah-langkah kanggo nulis buku lan nerbitake

Langkah-langkah kanggo nulis buku lan nerbitake

Nalika nerangake nulis buku lan nerbitake, kita bakal dibagi dalan dadi rong bagean. Loro-lorone campur, ya, nanging ora bisa bebarengan lan yen bukune ora rampung luwih dhisik, ora bisa diterbitake.

Cara nulis buku

Cara nulis buku

Nulis buku ora gampang kaya sing dikira. Sampeyan bisa uga duwe idea gedhe, kang pisanan sampeyan kudu, nanging yen sampeyan ora ngerti carane struktur lan carane ngomong Ngluwihi siji utawa loro folio, ora ana gunane. Mula, langkah-langkah sing kudu ditindakake supaya bisa kerja yaiku:

Nduwe ide

Kita ora ujar "gagasan sing apik", sanajan sing cocog. Tujuane yaiku Sampeyan ngerti apa sing arep ditulis, sampeyan duwe plot apa sing bakal kelakon.

Nggawe skrip

Iki soko sing dianggo banget uga kanggo kula, lan uga bisa menehi gambaran babagan ekstensi sing bisa diduweni novel utawa buku sing bakal sampeyan tulis. Nanging, ati-ati, iki ora bakal dadi skema definitif. Biasane nalika sampeyan nulis iki bakal ganti, nambah bab liyane, condensing liyane ...

Pandhuan apa sing kudu sampeyan lakoni? Ya, kaya ngerti apa sing bakal kelakon ing saben bab sing sampeyan pikirake. Banjur crita sampeyan bisa njupuk pribadine lan owah-owahan, nanging bakal gumantung banget.

Tulis

Langkah sabanjure yaiku nulis. Ora maneh. Sampeyan kudu nyelehake kabeh sing sampeyan pikirake ing dokumen lan, yen bisa, uga diatur supaya crita bisa gampang tindakake.

Iki bisa njupuk ing ngendi wae saka sawetara minggu, sasi, utawa malah taun, supaya aja kesusu. Sing paling apik sing bisa sampeyan lakoni yaiku nulis, tanpa mikir banget babagan kedadeyane. Bakal ana wektune. Tujuan sampeyan kanggo nggayuh tembung "Akhir".

Wektu kanggo mriksa

ing revisi biasane ditindakake kaping pirang-pirang, Iku ora mung siji, utamané karo buku pisanan. Lan sampeyan ora mung kudu nggawe manawa ejaan kasebut bener, nanging plot kasebut padhet, ora ana pinggiran sing longgar, ora ana masalah utawa perkara sing ora bisa dipercaya, lsp.

Sing ditindakake dening akeh penulis yaiku supaya buku kasebut ngaso sedhela supaya, nalika njupuk, katon anyar kanggo dheweke lan luwih objektif. Kene bakal gumantung ing saben wong kanggo milih ninggalake utawa langsung sijine sampeyan maneh.

Duwe maca nul

Un Zero reader yaiku wong sing maca buku lan menehi pendapat objektif, kritis babagan apa sing wis ditulis, takon dhewe lan malah ngandhani bagean sing paling apik lan sing kudu dideleng.

Iki minangka reviewer sing nggawe manawa crita kasebut nduweni soliditas sing ngidini sampeyan nerbitake.

Carane nerbitake buku

Carane nerbitake buku

Kita wis duwe buku sing ditulis lan dianggep sampeyan ora bakal ndemek apa wae saka sejarah sing mbentuk (iki kanthi nuansa, mesthi). Dadi wektune mikir babagan nerbitake lan, kanggo iki, langkah-langkah sing kudu ditindakake yaiku:

Koreksi

Sanajan ing langkah-langkah sadurunge, kita wis ujar manawa sampeyan mriksa novel kasebut sadurunge nerbitake, sejatine sampeyan duwe profesional proofreading dudu ide sing ala, kosok baline. Lan iku wong sing bakal babar blas obyektif lan bakal bisa ndeleng iku sing durung temen maujud.

Tata letak

Langkah sabanjure yaiku tata letak buku. Biasane nalika nulis kita nindakake ing format A4. Nanging Buku kasebut ana ing A5 lan duwe margin, header, footer, lsp.

Kanggo kabeh iki katon apik, sampeyan butuh program sing apik (kanggo informasi, sing asring digunakake yaiku Indesign).

Iki bakal ngidini sampeyan duwe dokumen sing cocog kanggo dicithak ing format buku.

Tutup, tutup mburi lan tulang belakang

Investasi liyane sing kudu sampeyan lakoni yaiku duwe tutup ngarep, tutup mburi lan utomo buku, yaiku, bagean visual, lan sing bisa narik kawigaten para pamaca kanggo njupuk buku sampeyan lan maca babagan apa.

Iki bisa gratis (yen sampeyan nggunakake template) utawa mbayar yen sampeyan njaluk layanan saka desainer kanggo nggawe kanggo sampeyan.

Kirim

Pungkasan, saiki sampeyan duwe kabeh, wektune kanggo ngirim. Utawa ora. Yen sampeyan pengin penerbit nerbitake, sampeyan kudu ngirim lan ngenteni dheweke nanggapi..

Yen sampeyan luwih seneng nggawe dhewe, yaiku, nerbitake dhewe, sampeyan mung kudu ndeleng pilihan. Salah siji sing paling dipilih yaiku Amazon, amarga ora ana biaya kanggo entuk.

Mesthi, kita nyaranake, Sadurunge nglakoni, ndhaftar karya sampeyan ing Kekayaan Intelektual, malah entuk ISBN supaya ora ana sing bisa nyolong ide sampeyan.

Saiki sampeyan ngerti carane nulis buku lan nerbitake, apa sampeyan duwe pitakonan liyane babagan iki? Takon kita lan kita bakal mangsuli sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)