Cara ngrayakake Dina Buku ing omah

Cara ngrayakake Dina Buku ing omah

Dina buku kasebut minangka salah sawijining sing paling disenengi para panulis lan sing maca. Tanggal 23 April, tanggal sing ditemtokake miturut sejarah dina buku, wis cedhak. Lan sanajan taun iki ora bisa dirayakake adoh saka omah, ora ateges ora ana rencana sing bisa ditindakake.

Nyatane, kita ngira bakal menehi sawetara gagasan babagan cara ngrayakake Dina Buku ing omah. Sawetara wong mesthine bakal ditindakake.

Dina Pesenan ing omah: 7 + 1 ide kanggo duwe wektu sing padha utawa luwih apik tinimbang ing dalan

Ing dina buku, umume akeh sing teka ing pameran buku sing diatur saiki kanggo tuku buku, ngobrol karo para penulis utawa mung nemu lingkungan kasebut.

Nanging, ing taun iki kabeh kudu saka omah, rencana wis ganti. Lan kita pengin menehi saran babagan sing asli lan penasaran sing bisa uga ora kepikiran.

Gawe tetenger (tetenger)

Salah sawijining unsur umum sing maca yaiku tetenger. Uga diarani titik buku, yaiku sing digunakake kanggo ngarahake kaca sing wis diwaca.

Ing pasar, ana macem-macem jinis bookmark sing bisa sampeyan tuku, nanging amarga kita ora bakal ninggalake omah, kepiye yen sampeyan nggawe bookmark? Thanks kanggo Youtube, sampeyan bisa nemokake tutorial apik sing bakal menehi semangat kanggo mbayangke imajinasi.

Ora mung iku, sampeyan bisa duwe macem-macem koleksi tetenger, siji kanggo saben jinis sastra: gaya Origami, nganggo frasa saka buku, kanthi gambar ... apa wae sing bisa dipikirake.

Baleni maneh buku sing disenengi

Baleni maneh buku sing disenengi ing dina buku

Sampeyan kudu duwe buku ing omah. Lan kabeh mau, sampeyan bakal seneng liyane tinimbang liyane. Idea sampeyan yaiku, ing dina buku, sampeyan bisa nggunakake sakjam wektu kanggo maca maneh buku sing sampeyan seneng banget.

La Rereading kaget amarga sampeyan ngerteni prekara sing sadurunge ora dingerteni. Ora mung iku, sampeyan uga bisa ngelingi perasaan sing sampeyan alami nalika maca. Contone, sampurna, yen sampeyan ngalami kemacetan maca lan ora ana buku sing narik kawigaten.

Lan kedadeyan sing padha bisa ditindakake para panulis, sing kadang kudu nyopot lan maca maneh buku sing entuk bug bug.

Tuku ebook

Oke, kita ora bisa metu saka omah (uga ora), lan tuku buku supaya tekan tanggal 23 bisa rumit, ditambah uga sampeyan bisa menehi kesehatan (lan kurir sing kudu nggawa sampeyan) ing resiko

Dadi, luwih becik tuku ebook. Ing Amazon, utawa ing platform liyane kayata Nubico, sampeyan duwe pilihan kanggo tuku buku digital didownload langsung menyang sing maca ebook supaya sampeyan bisa miwiti maca kanthi cepet.

Dadi, sanajan tradhisi ujar manawa sampeyan tuku buku kertas ing dina buku, ing taun iki sampeyan bakal nggawe pangecualian lan digital isih bakal bisa dinikmati.

Gawe crita

Gagasan liyane kanggo dina buku bisa dadi, sedina, panulise crita. Nyatane, yen duwe anak, sampeyan bakal nindakake luwih saka sepisan. Lan bisa uga a kegiatan sing bisa ditindakake saben wong ing omah.

Sampeyan mung prelu miwiti crita. Pungkasane, wong kasebut menehi crita marang wong liya sing kudu terus nyritakake, kanthi mempertimbangkan kabeh kedadeyan kasebut. Lan sateruse nganti rampung.

Bocah cilik seneng game iki, lan minangka kegiyatan sing nyengkuyung kreativitas, nambah memori lan uga nyenengake. Mesthi wae, aku menehi saran supaya sampeyan direkam amarga luwih saka siji isih kepengin ngrungokake crita kasebut maneh.

Crita utawa maca kanthi banter

Crita utawa maca kanthi banter

Gegayutan karo perkara ing ndhuwur, sampeyan duwe juru crita. Nanging tinimbang nggawe crita, apa sing bakal sampeyan lakoni yaiku maca sing wis ditulis. Kajaba iku, yaiku a cara sing sampurna kanggo nyengkuyung bocah supaya maca lan ing wektu sing padha nggawe dheweke prigel nindakake.

Yen kabeh kulawarga melu, dheweke ora bakal nganggep minangka perkara sing mboseni, nanging minangka kegiyatan normal sing bisa nyenengake. Mesthine, ati-ati nalika milih buku amarga disenengi kabeh wong ing kulawarga.

Pilihan liyane yaiku milih buku sing arupa crita cekak. Kanthi mangkono, kabeh bakal maca saka buku sing dikarepake crita cekak. Yen sampeyan nggabungake karo ceramah babagan sebab apa sing diarani buku utawa apa sing diwaca, sampeyan bisa nggigit bug kasebut menyang buku liyane supaya bisa diwaca.

Kajaba iku, iki uga bisa ditindakake kanthi telpon video, mula bakal dadi juru dongeng virtual sing luar biasa karo kulawarga, kanca ...

Pengabdian jaringan sosial kanggo dina pesenan

Jaringan sosial kaya jendhela ing njaba saiki sampeyan kudu nginep ing omah. Dadi, kenapa ora ngrayakake dina buku liwat dheweke?

Sampeyan bisa mikir kiriman sing fokus ing dina kasebut. Contone: buku sing paling ditandhani karo sampeyan, buku sing paling sampeyan ora disenengi, penulis sing paling seneng sampeyan ketemu, aksesoris sing jimat nalika maca (utawa nulis) ...

Ana akeh perkara sing bisa fokus ing dina buku, mula sampeyan kudu ngrencanakake pirang-pirang kiriman sing pengin ditindakake.

Ngomong karo panulis

El dina buku iku sampurna kanggo miwiti pacelathon karo penulis. Kasunyatane, dina kasebut ing pirang-pirang pameran, panulis sing paling misuwur duwe antrian gedhe kanggo mlebu bukune lan nglampahi sawetara menit karo sing maca.

Nanging apa sampeyan ngerti manawa jaringan sosial sampeyan bisa ngobrol karo panulis kasebut? Nyatane, akeh sing nyiapake acara online supaya bisa bareng karo sing maca, mula sampeyan mung kudu mutusake sapa sing pengin diajak.

Bakal gumantung karo penulis sing nate mangsuli sampeyan dina utawa ora, nanging mesthine dheweke seneng banget nampa pesen. Kaya sing bakal nggawe sampeyan bisa nampa maneh.

Kunjungi perpustakaan virtual

bukak perpustakaan virtual ing dina buku

Minangka pamaca, mlebu perpustakaan bisa dadi swarga. Masalahe yaiku saiki dheweke ditutup lan sampeyan ora bisa mbukak salah siji. Nanging ya sakbenere.

Kasunyatane, bisa uga perpustakaan kutha utawa kutha sampeyan ora akeh sing kudu ditindakake, nanging kedadeyan kasebut ora kedadeyan karo wong liya ing jagad iki. Lan dheweke mikir yen sampeyan ngunjungi wong-wong mau saka omah sampeyan.

Dadi, ing dina buku, sampeyan bisa mbayar sithik bukak liwat komputer perpustakaan sing paling apik ing saindenging jagad. Muga-muga, rencanakake perjalanan sampeyan yen wis rampung lan tur menyang perpustakaan kanggo ndeleng dheweke mengko.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.