Cara nerbitake crita bocah: kunci kanggo nggayuh

nerbitake crita bocah

Yen sampeyan seneng sastra bocah, mesthi luwih saka sepisan sampeyan wis nyipta crita kanggo anak. Utawa mungkin sampeyan duwe laci sing kebak siap kanggo diterbitake. Nanging kepiye carane nerbitake crita bocah?

Yen sampeyan uga takon dhewe pitakonan kasebut lan pengin ngerti kabeh sing bisa ditindakake supaya bisa mlebu pasar lan diwaca kanggo akeh bocah liyane, ing kene kita menehi jawaban sing bisa digoleki.

Apa sing kudu digatekake sadurunge arep nerbitake crita bocah

nerbitake crita anak

Bayangake yen sampeyan wis duwe crita bocah sing pengin diluncurake ing pasar. Nanging, sampeyan ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Apa wis diterbitake lan wis? Apa dikirim menyang penerbit? Apa didol pribadi? Bebener iku sampeyan bakal wis takon dhewe kabeh pitakonan sing, nanging padha tenan sing pisanan sampeyan kudu takon dhewe? Bebener iku ora.

Nalika nerbitake crita bocah sampeyan kudu nggatekake:

Basa kang digunakake

Sampeyan kudu nyelehake dhewe ing panggonane bocah lan mikir yen apa sing sampeyan tulis pancen nganggo basa sing prasaja lan gampang dimengerteni bocah-bocah. Kadhangkala sampeyan kudu ngelingi yen bocah cilik sing kita gawa ing njero kanggo nyuda kosakata lan kanthi mangkono ngerti yen crita kasebut cocog kanggo bocah-bocah utawa ana sing bisa nyebabake masalah.

Iki tegese sampeyan kudu mriksa kabeh teks kanthi apik. Malah, yen sampeyan bisa, ngidini sawetara bocah maca nganti umur sampeyan wis fokus kanggo nulis crita bocah kasebut. Mung banjur sampeyan bakal ngerti yen dheweke seneng utawa ora, utawa yen dheweke mboseni utawa angel dimangerteni.

Gambar

Yen dideleng kabeh critane bocah-bocah ing pasar, meh kabeh isine ilustrasi, ta? Inggih Yen sampeyan pengin crita sampeyan menarik, sampeyan uga butuh ilustrasi.

Saiki, iki bakal gumantung sethithik apa sampeyan bakal nerbitake dhewe utawa yen sampeyan bakal ngandelake penerbit (lan iki menehi sampeyan gambar, sing ora mesthi ditindakake). Yen kasus pisanan, sampeyan kudu nandur modal kira-kira 500 euro. Nanging yen penerbit, bisa uga bakal nutupi investasi gambar kasebut.

Carane nerbitake crita anak

ilustrasi buku mbukak

Yen wis rampung kabeh ing ndhuwur, iku wektu kanggo njupuk plunge lan ngerti carane nerbitaké crita anak. Senajan iku soko banget macem, lan a proses sing sampeyan kudu urip karo kabeh khayalan donya, Ora tansah ayu kaya sing katon. Mulane sampeyan kudu njupuk langkah sing cocok kanggo seneng wayahe, lan ora ndeleng iku minangka yen ana masalah lan sampeyan pengin wis rampung.

Sing ngandika, langkah-langkah kasebut yaiku:

nelusuri penerbit

Babagan pisanan sing disaranake nalika nerbitake crita bocah yaiku mriksa kabeh penerbit bocah sing ana ing negara sampeyan. Nanging ora mung dhaptar lan njaluk kontak kanggo ngirim crita. Ora.

Sadurunge iku, perlu, lan dianjurake banget, supaya sampeyan nganalisa. Delengen crita bocah-bocah apa sing diluncurake, sepira kerepe, kepriye adol, lan pendapat babagan penerbit.

Bisa uga menarik hubungi wong njaluk informasi minangka writer kasengsem ing publisher: kepriye anggone nyambut gawe, yen lagi mbukak nampa naskah lsp. Lan, pungkasane, yen sampeyan bisa sesambungan karo penulis saka penerbit, luwih apik, sanajan iki sing paling rumit. Nanging, kanthi cara iki sampeyan bakal duwe pendapat liyane babagan sapa sing ana ing njero.

Sawise sampeyan nindakake riset kasebut, sampeyan bakal duwe dhaptar penerbit sing apik kanggo ngirim crita sampeyan.

Utawa nerbitake dhewe

Yen sampeyan ngliwati penerbit amarga ngerti yen penulis buku ora dibayar kanthi apik, Sampeyan bisa nimbang nerbitake dhewe. Iki minangka karya sing luwih angel lan, sing paling penting, luwih angel supaya dheweke ngerti sampeyan. Yen sampeyan ora duwe akeh wong sing bisa didol, utawa sampeyan wis dikenal, sing paling normal yaiku buku kasebut ora digatekake lan mung yen sukses sampeyan bakal bisa ngedol.

Nanging elinga manawa promosi kasebut, manawa editorial utawa diterbitake dhewe, umume sampeyan kudu nindakake dhewe.

Kirimake naskah

Yen sampeyan duwe ilustrasi, kirim uga. Malah tata letak, supaya nduweni presentasi sing luwih apik lan wong saka omah penerbitan sing nampa crita kasebut duwe gagasan babagan carane katon lan kepiye (utawa ala) bisa digunakake ing omah penerbitan ing ngendi dheweke kerja.

Kita ora nyaranake pindhah siji-siji. Yaiku kirim siji, ngenteni wangsulane lan kirim liyane... Enteni kadang bisa 6 sasi (wiwit tanggal kasebut dianggep durung ditampa).

Napa iku luwih apik kanggo ngirim menyang nomer apik penerbit bebarengan lan ngenteni sawetara balesan. Sampeyan kudu sabar kanthi sabar, nanging sing paling apik yaiku, yen ana sing kasengsem, sampeyan bakal duwe proposal kanggo sinau kanggo ngerteni editorial sing pengin diterbitake.

mbukak buku crita dating

ningkataké dhewe

Gumantung ing penerbit sing sampeyan pilih, utawa yen sampeyan arep nerbitake dhewe, promosi ing akeh kasus bakal mbukak ing akun. Sing, sampeyan kudu nggawe dhewe dikenal. Lan kanggo iki disaranake:

  • Sing nggawe kaca web penulis.
  • Sing nggawe web saka buku. Luwih-luwih yen dadi saga amarga kanthi mangkono bocah-bocah cilik bakal bisa nggoleki sampeyan lan nututi sampeyan.
  • Ngatur maca, lokakarya, lsp. Sembarang kegiatan sing nggawe sampeyan luwih dikenal lan bisa ndeleng penulis lan njupuk buku sing wis ditandatangani. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngajak wong-wong mau tuku saka sampeyan kanthi luwih gampang.
  • Propose ing sekolah minangka maca. Utawa malah, ngadhepi dina buku, menyang sekolah kanggo menehi ceramah, utawa maca buku, bisa dadi menarik.
  • Goleki kolaborasi karo toko ing kutha sampeyan, utawa ing saindenging negara, supaya bisa adol buku sampeyan: toko buku, toko alat tulis, perpustakaan dolanan, lsp.

Kaya sing sampeyan ngerteni, nerbitake crita bocah ora angel, nanging dalan sing dawa, supaya bisa sukses, sampeyan kudu mlaku-mlaku kanthi sithik lan dikenal. Aja kesusu yen crita sampeyan ditolak dening penerbit; Yen sampeyan mikir iku apik, terus ngeyel utawa diterbitake dhewe. Yen sukses, bakal dadi penerbit sing bakal teka menyang sampeyan. Apa sampeyan wani nerbitake?


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.