Camilo José Cela. Kulawarga Pascual Duarte ing 12 ukara

Dina iki Camilo Jose Cela Dheweke wis umure wis 102 taun, nanging dheweke nilar kita ing taun 2002. Nanging, panulis, wartawan, esai, editoris, akademisi, lan akademisi Galicia sing paling universal Bebungah Nobel ing 1989 (lan Cervantes ing taun 1995 ing antarane pirang-pirang wong liya) isih tetep urip ing kabeh karya. Dadi aku kelingan ing a pilihan ukara lan wacan saka Kulawarga Pascual Duarte. Sebabipun Pérangan kerja sing nggegirisi iki minangka pamiarsa lan panulis mbesuk.

Sebabipun

Ana ing salah sawijining buku sing maca (Lacak, saka Santillana) saka aku ora ngelingi kursus sing tepat, bisa uga ing taun 5 utawa 6 GBS. Lan nalika, ing jaman kasebut sethitik bener politik lan linguistik lan kurang kertas rokok, bocah-bocah ing sekolah maca apa wae sing kudu diwaca. Sampeyan mung fragmen, bisa uga salah siji sing paling angel saka akeh sing duwe Kulawarga Pascual Duarte.

Bisa uga ana ing memoriku amarga basa, dadi diwasa lan kasar, lan mesthine amarga gambar kasebut sing dakgawe ulang nalika maca. Aku ngerti shotgun lan kepiye cara sampeyan mateni, aku uga ngerti apa asu kasebut. Iki uga kanthi sadhar nandhani mbesukku minangka maca lan minangka panulis, aspek iki ing ngendi aku ora asing karo narator wong kapisan lanang utawa atose utawa galak. Yaiku pemandangan nalika Pascual Duarte njupuk sundal.

12 frasa saka Kulawarga Pascual Duarte

Dadi wis ana pilihan ukara novel iki diterbitake ing 1942, siji saka puncak kerja panganggité, nanging uga narasi Spanyol saka Abad kaping-20.

1.

Pateni tanpa mikir, aku wis kabukten; kadang ora sengojo. Sampeyan sengit karo awak dhewe, sampeyan sengit marang awak dhewe kanthi kuat, galak, lan sampeyan mbukak silet, lan kanthi mbukak sampeyan bisa tekan tanpa alas, menyang amben papane mungsuh.

2.

Kabeh manungsa duwe kulit sing padha nalika lair, nanging nalika kita diwasa, nasibe seneng banget bisa beda-beda kaya dene kita lilin lan bakal mbukak dalan sing beda ing pungkasane: pati.

3.

Gagasan sing ngganggu kita ora nate tiba; dumadakan drowns metu sawetara wektu, nanging godhong, nalika kita lunga, taun suwene urip ing ngarep. Pikiran sing nggawe kita edan kanthi edan sing paling ala, yaiku sedhih, mesthi tekane mbaka sethithik lan tanpa krasa, kaya tanpa ngrasakake kabut nyerang lapangan, utawa nggunakake susu.

4.

Srengenge surup; sinar terakhir sing bakal dipaku ing cemara sing sedhih, siji-sijine perusahaanku. Iku panas; Sawetara tremor mlaku liwat awak; Aku ora bisa obah, aku macet kaya rupane srigala.

5.

Ora ana prekara sing bisa dibayangake sadurunge kita ndeleng, mula kedadeyan nalika kita ndeleng kanthi cedhak, nalika kita miwiti nggarap, dheweke menehi kita aspek sing aneh lan malah ora dingerteni, saka ide pisanan , kadang kita malah ora ditinggalake. memori; kedadeyan kaya ngono karo wajah sing mbayangno.

6.

Wong ora bakal biasa, mula percaya, amarga kita mesthi duwe khayalan manawa wong sing bakal tahan pungkasan, sanajan mengko, nalika saya suwe, kita bakal nggawe kita yakin - Lan sedhih banget! - sing paling ala durung kedadeyan ...

7.

Aku bakal nindakake tindakan liya, salah sawijine sing ditindakake wong liya - tanpa digatekake -; Dheweke bakal bebas, amarga mayoritas wong bebas - tanpa prelu weruh; Gusti Allah wis ngerteni pirang-pirang taun sadurunge, kaya sadurunge - tanpa sadhar yen dheweke bisa nggunakake alon-alon - umume wong ...

8.

Sayang banget yen kabungahan manungsa ora ngerti nate bakal nggawa kita, amarga yen kita nindakake, ora ana sangsi manawa ana rasa ora seneng yen ana wong liya sing kudu ngluwari kita; Aku ngomong iki amarga sore ing omah El Gallo rampung kaya rosario fajar, amarga ora ngerti babagan mandheg wektu. Prekara iki pancen gampang banget, gampang banget kaya prekara sing paling rumit ing urip kita.

9.

Ana akeh prabédan ing antarane dekorasi daging kanthi isin lan klinis, lan tindakake kanthi tato sing ora ana sing kudu mbusak.

10.

Tragedi manungsa sing paling gedhe kayane teka tanpa mikir, kanthi lakune, serigala sing ati-ati, kanggo nyerang kita kanthi tautan sing tiba-tiba lan jahat kaya kalajengking.

11.

Yen kondhisi aku minangka pria ngidini aku ngapura, aku mesthi bakal ngapuro, nanging jagad iki sejatine lan pengin pindhah nglawan saiki ora liya yaiku upaya sing muspra.

12.

Dheweke ngalahake aku kanthi lisan, nanging yen kita teka, aku sumpah marang sedulurku yen aku bakal mateni sadurunge dheweke dak tutul. Aku kepengin adhem amarga aku ngerti karaktere lan amarga saka manungsa nganti manungsa, ora becik gelut nganggo shotgun nalika tangan liyane ora duwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.