Bukune Fariña

Farina.

Farina.

Buku saka Fariña. Sejarah lan indiscretions perdagangan obat ing Galicia, minangka salah sawijining judhul sing paling kontroversial ing taun-taun pungkasan ing Spanyol. Utamane sawise perintah pengadilan diterbitake ing Maret 2018 sing mrentah supaya nundha komersialisasi. Alesanipun: miturut omongane uwong nglanggar hak ngurmati salah sawijining wong sing kasebut ing teks kasebut.

Ing kasus apa wae, ketentuan kasebut dicabut patang wulan mengko. Sejatine, tuntutan hukum kasebut nyumbang (malah luwih) sukses editorial saka Farina, ngungkuli 100.000 salinan sing didol nganti saiki. Kajaba iku, buku jurnalis Spanyol Nacho Carretero iki minangka dhasar plot seri kasebut Farina, diluncurake dening Movistar Plus ing wulan September 2019.

Sobre el autor

Nacho Carretero (A Coruña, 1981) minangka wartawan lan panulis kanthi karier sing cukup dawa. Saliyane penyelidikan babagan perdagangan narkoba ing Galicia, Carretero ngrampungake laporan sing nggegirisi babagan pembunuhan ing Rwanda, Ebola ing Afrika, perang sipil Siria lan kebakaran alas ing Galicia sajrone 2017.

Status hukum buku Fariña

Antarane Maret lan Juni 2018, "penculikan pancegahan" sing diprentah Hakim Alejandra Fontana saiki dileksanakake, miturut panjaluk saka José Alfredo Bea Gondar, tilas walikota O Grove (Pontevedra). Proses kasebut minangka bagean saka tuntutan hukum marang Nacho Carretero lan perusahaan Libros del KO. Kajaba iku, penggugat nuntut ganti rugi € 500.000, sing ngancam slamet saka penerbit kasebut.

Nanging, Tanggal 22 Juni 2018, Pengadilan Provinsi Madrid mbatalake penghentian komersial kasebut. Apa wae sing kedadeyan, buku iki bakal kontroversial lan ora nyaman. Tembung "fariña" tegese "glepung" ing basa Galicia (salah sawijining cara basa kanggo nyebut kokain). Sampul kasebut uga minangka pratelan maksud: nggawe simulasi obat sing mbukak.

Nacho Carter.

Nacho Carter.

Buku liyane saka Nacho Carretero (kalorone dirilis ing taun 2018):

  • Kayane luwih apik kanggo kita (Libros del KO), nalika nggawe tinjauan sejarah lan ngatasi krisis olahraga lan kelembagaan Deportivo de La Coruña.
  • Ing baris pati (Editorial Espasa), ngrujuk marang kasus Pablo Ibar, wong Spanyol sing dihukum mati ing Amerika Serikat ing taun 2000. Nanging ing 2016 Pengadilan Tinggi Florida nyimpulake manawa ora diadili kanthi adil, yaiku kudu dibaleni maneh.

Konteks sejarah babagan penyelundupan ing Galicia

Enklave sing didhelikake sing ora kaetung, saluran banyu lan sudut, nggawe Galicia wilayah sing cocog kanggo kelompok penyelundupan berkembang. Siji kriminal sing duwe wilayah sing cukup ngerti duwe kemungkinan ndhelik lan uwal. Ing babagan iki, Carretero ngrampungake kronologi sing apik babagan tradhisi sing diadegake pirang-pirang abad.

Gaya urip "sabeneré"

Pengabaian historis dening panguwasa pamrentah pusat wis nggawe kahanan utang sosial sing "sampurna" kanggo penyelundupan berkembang. Amarga iki, perdagangan menungso - ora mung saka obatan terlarang - wis katon apik ing pesisir Galicia. Iki mung dianggep minangka prosedur alternatif kanggo golek dhuwit.

Sing melu biasane mbenerake tumindak kasebut kanthi negesake manawa "kegiyatane ora ngrugekake sapa wae". Dheweke nganggep penyelundupan minangka "rubel" sing nyebabake sektor ekonomi liyane, "luwih akeh bisnis, investasi liyane, luwih akeh gaweyan kanggo kabeh wong". Dadi lalu lintas sing diwiwiti nganggo sepeda ing pertengahan abad kaping 70 lan terus nganggo tembakau ing taun 80an, nyebabake obat-obatan nalika 90-an lan XNUMX-an.

Buku saka Farina bukti masalah budaya

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Farina

Ngapusi awake dhewe

"Lalu lintas ora mengaruhi populasi lokal" minangka ukara sing diulang kanggo nutupi tragedi sabanjure. Iki minangka pangapura sing digawe ing negara-negara sing biasane ditanduri lan ngolah tanduran kayata godhong coca utawa mariyuana. Ing wektu iki, testimoni sing dipikolehi saka pecandu narkoba ing Galicia iku penting banget.

Kanthi ngrampungake masalah kecanduan narkoba ing wilayah kasebut, Carretero ngilangi mitos "konsumsi sing ana ing papan liya". Nanging alesan kanthi sikil cekak ora mung hubungan karo negara sing ngasilake obat-obatan. Hubungane karo kartel Amerika Selatan - utamane karo Pablo Escobar - pancen kuat.

"Sisilia anyar"

Temenan panyiapan jaringan perdagangan narkoba skala besar sejatine mbutuhake katrampilan lan / utawa keterlibatan panguwasa. Politikus, polisi, militer ... sing luwih gedhe utawa kurang, kabeh duwe tanggung jawab sing padha. Yen ora, klan kriminal ora bakal duwe papan. Apa maneh, Carretero ora ngilangi masarakat Galicia minangka bagean saka masalah.

Kutipan Nacho Carretero. ing Fariña.

Kutipan Nacho Carretero. ing Fariña.

Mula, diselidiki rampung stripping saben link ing perdagangan tamba ing Galicia. Banjur, akeh wong sing wis biasa ora duwe ukuman pungkasane "nyebar". Kasunyatane, tuntutan hukum sing ditampa minangka akibat "normal"; liyane ora bakal katon ing wektu sing ora adoh.

Jurnalisme paling apik

Carretero (lan penerbit) wis nuduhake keberanian kanthi nindakake tugas sing beboyo kaya ngono. En Farina deklarasi capos, polisi, hakim, wartawan lan warga lokal katon sing nduduhake permanen masalah perdagangan narkoba nganti saiki.

Saliyane, informasi kasebut katon kanthi skema, sing nggampangake pemahaman gedhene lalu lintas kanthi pinggire. Uga, linfographic nyedhiyakake data sing bisa dipercaya babagan klan, rute, lan cara transportasi. Rincian babagan glider makro sing digunakake kanggo mindhah kargo ing muara kasebut pancen nyengsemake.

Telpon sing kuat kanggo masarakat Spanyol

Media audio audiovisual sebagian nyalahake empati tumrap para pedagang obat-obatan Meksiko utawa Kolombia. Saiki, ing jaringan kaya Netflix utawa Fox, serial televisi sing fokus ing karakter kasebut wis umum lan sukses. Mangkono, Carretero negesake manawa masarakat gumun marang pengedar obat kasebut minangka masalah gedhe.

Umume wong Spanyol nganggep warta bentrokan kasar antarane para gangster minangka perkara asing.. Mangkene uga karo statistik konsumsi sing nguwatirake. Nalika kasunyatane beda banget, "dheweke bakal duwe monster ing omah." Kajaba iku, digandhengake karo serangkaian musibah kayata perdagangan manungsa, korupsi lan degradasi masarakat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.