Veronica Roth: buku

Buku Veronica Roth

Kanggo wong-wong sing seneng buku muda lan dystopian, sing bakal menehi masa depan masarakat, kelas, lsp. manawa jeneng saka Veronica Roth lan bukune wis dingerteni kanggo dheweke.

Nanging sapa Veronica Roth? Apa buku sing wis ditulis? Yen sampeyan ora ngerti, utawa sebaliknya, yen sampeyan ngerti buku sing paling misuwur, mula bakal dakcritakake babagan kabeh sing ditulis lan biografi.

Sapa Veronica Roth?

Sapa Veronica Roth?

Sumber: blog sing beda-beda

Veronica Roth misuwur amarga trilogi. Khusus, Divergent. Sukses kaya ngono yen ora suwe, dheweke adaptasi dadi film, lan luwih ningkatake karir penulis Amerika iki sing lair ing taun 1988. Mesthi wae, lahir saka bapak Jerman, Edgar Roth, lan ibu Amerika, Bárbara Rydz (sing uga keturunan Polandia).

Su urip iki taun pisanan ing New York, nanging nalika wong tuwane pegatan, lan ibune nikah maneh, dheweke urip ing Illinois, ing Barrington.

Wiwit cilik, dheweke seneng nulis, lan uga maca. Kulawargane dadi dhukungan kanggo dheweke, amarga ngerti yen dheweke duwe bakat nulis, mula dheweke menehi semangat supaya bisa ngupayakake ngapikake lan trampil. Dadi dheweke ndaftar ing Universitas Northwestern ing kana dheweke sinau "Creative Writing."

Dheweke duwe gelar ing karir kasebut lan uga dadi pemicu nulis buku pertama. Wiwitane mung rancangan, papan ing ngendi dheweke nangkep apa sing wis disinaoni saka karir nalika digunakake minangka pengamanan kanggo santai saka tugas kuliah. Jeneng buku kuwi? Divergensi Kasunyatane, Veronica Roth negesake yen dheweke pertama kali "kontak" karo crita kasebut nalika dheweke menyang Minnesota, menyang perguruan tinggi.

Temenan, dheweke nerbitake, lan sukses yen ing 2011 diakoni ing 15 negara. Mula, dheweke ujar manawa trilogi kasebut. Uga 2011 dadi taun sing apik kanggo panulis nalika dheweke krama karo fotografer Nelson Fitzh.

Setahun mengko, dheweke entuk perusahaan produksi film, Summit Entertainment bakal mirsani buku kasebut, lan adol hak cipta kanggo adaptasi film. Ing taun sing padha, wis ing 2012, dheweke ngeculake bagean nomer loro, Insurgente.

Ing 2013, giliran Leal. Lan sejatine sampeyan ngerti manawa adaptasi kabeh buku digawe, mula bisa sukses.

Minangka kanggo penghargaan, ana loro sing cukup relevan. Ing tangan siji, ing 2011, nalika komunitas Goodreads dianugerahi minangka Book Favorite. Setahun mengko, uga ing Goodreads, dheweke menang penghargaan kanggo Fiksi Ilmu Dewasa Muda Paling Anyar lan Crita Fantasi.

Nglangkungi trilogi Divergent, Verónica Roth uga wis nerbitake novel liyane, kanthi asil sing kurang sukses amarga durung dirungokake. Nanging, kita bakal menehi komentar babagan ing ngisor iki.

Buku Veronica Roth

Buku Veronica Roth

Sumber: Kutha buku

Saka Verónica Roth, buku sing pancen menang lan tegese revolusi, ora akeh. Sejatine, mung telung sing pertama sing dijupuk, Divergen, Pemberontak lan Setya, kabeh mau saka trilogi Divergent.

Nanging, ora ateges manawa panulis wis mandheg nerbitake, adoh banget. Karir sastra diwiwiti ing taun 2011 lan isih ana ing taun 2021. Mula, kita crita babagan bukune.

Trilogi Divergensi

Trilogi Divergensi

Kita miwiti karo buku kaping pisanan anggitane Verónica Roth, lan iki kalebu Divergente (2011), Insurgente (2012) lan Leal (2013). Kabeh padha nyritakake Beatrice, bocah wadon sing, tinimbang duwe katrampilan kanggo siji fraksi ing masarakat, dheweke duwe kabeh. Lan iku bebaya, sanajan bakal dihukum mati yen dheweke nemokake rahasia. Ing jejere dheweke, kita duwe Cuatro, kanca protagonis.

Trilogi kasebut misuwur karo buku dystopian. Kasunyatane, metu kira-kira padha karo The Hunger Games, sing nggawe sukses luwih gedhe.

Crita cekak sing gegandhengan karo Divergent

Sawise rampung trilogi Divergent, Verónica Roth terus menehi sawetara "hadiah" kanggo para penggemar, amarga asile crita cekak sing digawe. Contone, Papat: koleksi riwayat Divergent, ing kono dheweke nyusun limang crita cekak sing nyritakake babagan urip Papat, utawa pandangane bab tartamtu saka crita asli. Mesthi wae ora suwe banget, amarga meh ora nduwe 257 kaca (dibandhingake karo trilogi, meh dudu buku iki).

Judhul limang crita kasebut yaiku:

  • Papat Gratis.
  • Transfer kasebut.
  • Wiwitan.
  • Crita Sang Putra.
  • Ing pengkhianat.

Tandha Pati Duology

Sawise rampung karo Divergent, Verónica Roth nyoba nasib kanthi crita anyar, ing kasus iki duology, yaiku rong buku: Marks of Death, wiwit 2017; lan Tujuan sing Dibagi, ing taun 2018.

Crita kasebut ora akeh pengaruh, amarga durung diadaptasi karo bioskop. Nanging buku kasebut dudu dadi buku pungkasan pangarang.

Pungkasan lan wiwitan liyane: crita saka mangsa ngarep

Ing taun 2019, setya karo kasunyatan sing nerbitake buku saben taun, panulis nerbitake The End lan Wiwitan Liyane: Crita saka Masa Depan. Iki minangka buku unik (sing kaping pisanan digawe) lan liya-liyane iku kalebu crita cekak.

Duology Kita dipilih

Pungkasan, ing taun 2020, penulis nerusake duology. Ing taun 2020 dheweke ngeculake Kita dipilih lan diarepake yen buku sabanjure bakal metu ing taun 2021, sanajan durung ana sing ngerti.

Krungu

Hearken minangka crita cekak sing kolaborasi Veronica Roth ing Shards & Ashhes antologi crita cekak dystopian. Plot kasebut ngubengi a bocah wadon sing entuk implan otak lan bisa ngrungokake musik wong sing lagi sekarat ing tengah kiamat.

Verónica Roth durung nerbitake luwih akeh, nanging dheweke duwe kaca resmine supaya sampeyan bisa nemokake warta sing lagi diluncurake. Saiki, bukune paling anyar yaiku We terpilih, nanging ora ngilangi manawa ana woro-woro babagan bagean kapindho bilogi iki. Apa sampeyan seneng karo penulis? Apa buku sing wis maca babagan dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.