Buku suspense paling apik

Bebener babagan kasus Harry Quebert. Ketidakpastian, ketegangan, rasa wedi, kejutan ing saben kaca ... iku unsur karakteristik buku suspense paling apik. Iki minangka teks sing bisa diwaca dening wong sing maca kudu ngerti apa sing bakal kedadeyan, lan ing wektu sing padha, rasa wedi yen bisa nemokake. Mula, iku kombinasi sing bisa ngasilake pancing sing kecanduan, ora cocog kanggo wong sing sensitif banget.

Kajaba iku, popularitas (lan untung) crita suspense wis kabukten dituduhake wiwit pertengahan abad kaping XNUMX matur nuwun kanggo angka sales. Kajaba iku, karya penulis kayata Stephen King, Gillian Flynn lan Joël Dicker - antara liya - ngasilake atusan yuta dolar kanthi adaptasi film lan televisi.

Dhaptar buku suspense paling apik

Mangkene dhaptar sing paling apik kanggo thriller sing paling apik:

It (1986), dening Stephen King

"Master teror" minangka julukan - pantes banget, kanthi cara kasebut Stephen King wis mudhun ing sejarah literatur universal. Ing pangertèn iki, It (Sing, ing basa Spanyol) minangka salah sawijining conto jenius penulis Amerika sing paling lambang nalika maca teror.

Narasi kasebut ana ing Derry (kutha bosok ing Maine, AS) luwih saka sekedar dongeng medeni. Nggih kabeh paraga kasebut diwenehi kedalaman psikologis sing luar biasa lan konteks sing cukup rinci. Kajaba iku, King nggunakake macem-macem tokoh sastra - kiasan, utamane - kanggo nambah drama liyane kanggo panorama surem sing dijelasake.

Argumentasi

Apa ana sing duwe kapasitas ngasilake luwih wedi tinimbang entitas pembunuhan sing ngganti tampilan miturut rasa wedi para protagonis? Ing kasus iki, monster saka It wiwitane diidentifikasi minangka Pennywise, badut nari. Sanajan, sejatine nuwuhake kasunyatan sejajar (Multiverse) sing nyerang bocah-bocah sawetara wektu banjur hibernate sajrone 27 taun.

Struktur lan sinopsis

Bagean Siji (disetel ing pungkasan 50an)

Enem protagonis - sing ngarani "wong sing kalah" - mutusake mateni monster nalika nemokake sifat macabre kasebut. Nanging, It dheweke cukup trampil ngapusi wong lan nggawe dheweke dipateni. Pungkasane, bocah-bocah kasebut bisa ngalahake dheweke ing selokan sawise nindakake ritual, nanging, tanpa yakin babagan matine mungsuh.

Bagean loro (27 taun mengko)

Wedi sing paling angel kanggo wong sing kalah dikonfirmasi nalika It muncul maneh ing Derry ing pertengahan taun 1980an. Sawise maneh, perang mati ora bisa diendhani lan kalebu sawetara mitra romantis para paraga utama. Pungkasane, kabeh bekas fisik lan psikologis paraga kasebut ilang bareng karo matine monster kasebut.

Psikoanalis (2002), dening John Katzenbach

Analis — Judhul asli ing basa Inggris - minangka novel paling sukses ing karir John Katzenbach. Wiwit diluncurake ing taun 2002, iki thriller psikologis wis dipuji dening para kritikus sastra amarga keandalan psikologis paraga. Mula, cukup rumit lan gawe ketagihan tumrap pamaca.

Argumentasi

Protagonis - PhD ing psikologi Frederick "Ricky" Starks - disiksa kanthi ora tetep dening wong liya. Kanggo titik kasebut Kahanan kasebut nyebabake kekarepan dokter Amerika iki supaya tetep sehat lan nyegah bunuh diri. Lan sing paling apik, mimpi buruk sing direncanakake dening wong sing dipercaya ...

Struktur lan sinopsis

Buku kasebut dipérang dadi telung bagean, sing masing-masing antisipasi konten kanthi cara tartamtu kanthi subtitle. Ing bagean pisanan, Layang sing ngancam, dhokter diperes dening karakter sing ndhelik sing ngarani dheweke Rumplestiltskin. Ing pungkasan kaping telune iki, Ricky pura-pura tiwas amarga dheweke ora bisa ngenali stalker lan nglindhungi wong sing dikasihi.

Banjur ing Wong sing ora nate ana, Dr Starks ilang kabeh tilase urip sadurunge lan tetep ana ing bayang-bayang nganti nemokake identitas psikopat. Ing denouement -Malah pujangga seneng pati-, Ricky dadi wong sing ora bisa ngetrapake lan ngitung mungsuhé. Mung nalika dheweke bisa mateni lan urip maneh.

Sale Psikoanalis (...
Psikoanalis (...
Ora ana review

Putri es (2002), dening Camilla Läckberg

Karya iki dening pangarang Swedia Camilla Läckberg ditampa kanthi apik dening para pangritik sastra lan para pamiarsa saka macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Karakter utama novel iki yaiku Erica Falck, sawijining panulis sing ngganggu investigasi matine kancane, Alexandra Carlgren. Sejatine, panyebabe pati diarani minangka lampus ... nanging Erica curiga karo liyane.

Saliyane, Patrik Hedström, kurator Fjällbacka (kutha pesisir Swedia sing kedadeyan crita kasebut), uga duwe curiga. Nalika Falck lan Hedström nglumpukake pitunjuk, dheweke nemokake rahasia babagan kulawarga Carlgren. lan Erica dhewe. Pungkasane, identitas lan motivasi pembunuh pancen kaget.

Sale Putri Es: ...
Putri Es: ...
Ora ana review

Bebener babagan kasus Harry Quebert (2012), dening Joël Dicker

Le Vérité sur l'Affaire Harry Quebert — Judhul asli ing basa Prancis - minangka buku sing nyebabake karir panulis Swiss Jöel Dicker. Iki menehi pangembangan sing dinamis lan nyenengakedibintangi Marcus Goldman, panulis kanthi "penyakit kaca kosong." Amarga kondhisi kasebut, paraga utama njaluk saran saka mentor dheweke, Harry Quebert.

Argumentasi

Ora suwe sawise kunjungan Goldman, Quebert dipuntudhuh saka rajapati nalika jenazah Nola Kellergan ditemokake ing pinggir properti. Dheweke dadi wanita sing duwe hubungan intim Harry telung puluh taun kepungkur (nalika iku umure 34 lan dheweke umure 15). Kajaba iku, panulis lawas dituduh mateni Deborah Cooper, sing kedadeyan ing wayah wengi sing padha ngilang karo Nola.

Sanajan ana bukti, Goldman tetep mbuktekake ora luput saka bendarane, amarga "dheweke ora bisa mateni wong sing ditresnani." Amarga alasan iki, Marcus kanthi tliti nglumpukake kabeh bukti ing tengah lingkungan sing langka, ing endi ora ana sing katon.

Ilang (2012), dening Gillian Flynn

Stephen King muji bakat Flynn kanggo para pamiarsa sing bingung karo critane. Gone Girl (judhul asli ing basa Inggris). Kaya ora cukup, adaptasi film sing sukses - disutradarai dening David Fincher, dibintangi dening Ben Affleck lan Rosamund Pike - nambah minat masarakat ing judhul iki.

Argumentasi

Novel kasebut fokus ing Nick Dunne, tersangka utama polisi amarga ngilang (lan dinuga mateni pembunuhan) garwane, Amy.. Salah sawijining pitunjuk pertama sing ditemokake polisi yaiku buku harian. Ing kana, "sange Amy" nulis kabeh kedadeyan sajrone urip bebrayan, wiwitane seneng lan mengko dadi kecewa, ora jujur ​​lan ora setya.

Ngomong-ngomong, bukti liyane (getih, tapak, kertu kredit ...) jelas nyalahke bojo. Mung sadulur tersangka sing tetep ana ing sisihane nalika ana opini publik lan media sing ukuman sadurunge mati Amy. Pokok paradoks, pangarep-arep Nick sing pungkasan dadi detektif sing ora percaya tenan karo pitunjuk sing gampang dipikolehi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Psikoanalis minangka buku sing apik, sanajan perkembangane rada alon lan plot dadi rada bisa ditebak nalika sampeyan lunga.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)