Buku dening Sonsoles Ónega

Anak lanang Ónega

Anak lanang Ónega

Nalika pangguna Internet ngetik "Sonsoles Ónega Libros" ing browser web, asil umum bakal digandhengake Sawise Cinta (2017). Iki minangka karya adhedhasar crita nyata sing, ing taun kasebut dibebasake, nuntun winnega kanggo menang Hadiah Nobel Fernando Lara. Dilarang sewu ambung (2020) uga misuwur ing antarane kebetulan, lan ora ngagetne. Novel romantis kontemporer iki minangka buku paling anyar sing ditampilake penulis Spanyol.

Karir jurnalis lan panulis iki nampa pengakuan penting liyane, nyoroti nalika menang edisi kaping telu saka Penghargaan Sastra Novel Singkat, amarga Calle Habana, pojok Obispo. Saliyane buku-buku ing ndhuwur, panulis wis nerbitake 3 karya liyane sing menarik, kabeh kanthi resepsi sing hebat saka para pamiarsa lan kritikus sastra. Saiki, penulis makarya dadi presenter ing saluran kasebut Tele5.

Ringkesan ringkes babagan urip Sonsoles Ónega

Sonsoles Ónega Salcedo lair ing Madrid, dina Rebo, 30 November 1977. Dheweke minangka putri nomer loro saka bebrayan antarane wartawan lan panulis Galicia terkenal Fernando Ónega lan Marisol Salcedo. Sajrone isih enom, Sonsoles misuwur amarga cerdas banget lan seneng maca, hobi sing disenengi ing antarane buku ing perpustakaan kulawarga. Diilhami dening lakune bapake, Ónega mutusake kanggo sinau Sarjana Jurnalisme, lan sawise sinau ing Universitas CEU San Pablo ing Madrid, dheweke entuk gelar.

Anak-anak Ónega mesthi wicaksana. Dheweke nikah ing taun 2008 karo pengacara Carlos Pardo, serikat pekerja sing ngasilake putra loro. Perkawinane rampung ing taun 2020, sawise proses pamisahan sing ramah diwiwiti taun sadurunge.

Sonsoles Ónega, wartawan

Sawise lulus kanthi spesialisasi ing media audiovisual, dheweke miwiti langkah pertama dadi profesional ing CNN +. Ing taun 2005 dheweke gabung karo jaringan televisi Papat. Sawise 3 taun kerja ing kana, dheweke melu saluran kasebut Tele5, ing kana njabat 10 taun dadi kronis parlementer. Ing media iki, karir jurnalistik dheweke terus berkembang.

Ing taun 2018, Sonsoles njupuk tantangan minangka moderator program "Ya es noon", sing isih dadi presenter. Antarane penampilan terakhir, dheweke nggawe animasi animasi Minggu minggu pertama kasunyatan "Omah sing kuwat" ing taun 2020.

Sonsoles Ónega, panulis

Nganti saiki, Ónega nggawe 6 novel sing menarik. Buku pertamane, Calle Habana, pojokan Obispo, dikenalake ing taun 2004; ing karya iki penulis nuduhake pengalaman Kuba sing ditindhes. Ana ngendi Gusti Allah ora ana (2007) minangka terbitan nomer loro. Iki minangka karya sing diilhami dening kedadeyan serangan Madrid sing dikenal kanthi jeneng 11M. Mengko, penulis nerbitake Pertemuan ing Bonaval (2010) lan Kita sing pengin kabeh (2015).

Sanajan karya ing ndhuwur kasebut nduweni kualitas sastra sing apik, nanging buku kaping lima sing nggawe dheweke sukses. Babagan novel Sawise Cinta (2017), adhedhasar kedadeyan nyata. Iki minangka crita sing dikembangake luwih saka 592 kaca lan crita babagan katresnan clandestine sing gelut ing tengah-tengah Spanyol sing konflik taun 1930-an. Kanggo nerusake karya pena sing apik banget, panulis nerbitake bukune ing taun 2020 Dilarang sewu ambung, sing wis ditampa kanthi gedhe.

Buku dening Sonsoles Ónega

Iki minangka ringkes babagan karya penulis Spanyol iki:

Calle Habana, pojok Obispo (2005)

Iki minangka buku kaping pisanan anggitane Sonsoles Ónega. Iki minangka novel narasi cekak, sing pantes kanggo edhisi katelu saka Penghargaan lirik novel ringkes. Iki nyritakake sejarah Kuba ing taun 90an, lan konsekuensi sing disebabake amarga ngilangi Uni Soviet. Antarane garis kasebut yaiku wong Kuba sing saben dina nandhang lara lan gelut tanpa senjata nglawan rezim penindasan Fidel Castro. Crita iki lair saka pengalaman panulis nalika plancongan menyang Havana ing taun 2000.

Protagonis utamane yaiku Saivy Cisneros Ballín lan putrane Sebastián; kalorone gelut kanthi cara dhewe nglawan Castroism. Saivy nyoba njaga omahé ing kondhisi sing apik - sauntara kabeh ambruk - njaga ilusi nalika bali saka garwane, sing bisa ninggalake pulau kasebut sadurunge. Sebastián, minangka bagean, nindakake prekara aktif saka pihak sing ora setuju. Iki crita sing kebak kasunyatan angel sing isih ana jutaan wong Kuba.

Ana ngendi Gusti Allah ora ana (2007)

Iki minangka novel pertama sing ditulis babagan serangan sing kedadeyan ing Madrid tanggal 11 Maret 2004, ing kono ana 191 wong sing tiwas lan meh 2000 wong lara. Crita diwiwiti nalika esuke dina kasebut, kanthi mboko sithik nggambarake panguripan macem-macem karakter. Dheweke kalebu politisi, wartawan, imigran, hakim lan jaksa. Ora diraguhi, plot sing kebak nuansa sing kabeh dadi protagonis sing nggandhengake urip ing trek sepur.

Dina iku, sawijining klompok Islam munggah menyang kreta ing stasiun Alcalá de Henares lan nandur bahan peledak, saengga nyebabake pembantaian gedhe. Ónega nulis buku iki fokus ing perasaan lan pengalaman para korban, tanpa menehi wigati marang para pelaku. Panulis negesake manawa kasunyatan sing diwenehake pancen bener, kanthi tuduhan sing dikoleksi dhewe sajrone 3 taun suwene sawise kedadeyan kasebut.

Sawise Cinta (2017)

Ing kesempatan iki, Ónega menehi novel katresnan sing ditemtokake ing Spanyol taun 30-an, sadurunge taun Perang sipil. Judhul sukses iki nyritakake babagan semangat kanggo ndhelikake - adhedhasar kedadeyan nyata. Pakaryan kasebut pancen sukses banget saengga menangake Hadiah Novel Fernando Lara XXII. Karakter utamane yaiku: Carmen Trilla - wanita sing dikunci ing perkawinan sing ora seneng - lan kapten tentara Federico Escofet.

Kabeh kedadeyan nalika Kapten Escofet duwe peran penting ing Spanyol lan ngupayakake kamardikan Catalonia. Carmen, kanggo urip, ngalami jaman kangelan, amarga jaman semana para wanita ora duwe swara utawa milih. Loro-lorone ngalami katresnan mbrontak sing nglawan masarakat lan konflik ing jaman kasebut. Crita apik sing narik kawigaten para sing maca lan nutupi kasunyatan sing angel sing ditindakake dening wong Spanyol.

Dilarang sewu ambung (2020)

Sawise sukses bukune sadurunge, Ónega nampilake novel romantis kontemporer iki, sing digawe ing Gran Via de Madrid. Crita kasebut diwiwiti karo pertemuan kasempatan Constance - pengacara lan bubar pegatan - lan Mauro - sawijining pandhita sing mentas teka saka Roma. Kausalitas nggabungake rong tujuan sing nalika isih enom isih ilusi, lan amarga macem-macem alasan dheweke kudu pisah.

Para protagonis, patemon sawise 20 taun, ngasilake kabeh perasaan sing wis ditinggalake. Sawise iku, perjuangan internal emosi, semangat lan penolakan pecah amarga hubungan sing mokal. Crita iki - dicritakake ing wong katelu - Ditulis ing 41 bab sing sensitif ing endi loro pasangan nyawa kepengin banget dadi pungkasane bahagia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.