Buku sing paling laris

Gusti dering. Kejabi Alkitab - kanthi luwih saka limang milyar salinan - buku sing paling laris ing sejarah ditulis sadurunge abad kaping-XNUMX. Is babagan Don Quijote (1605), dening Miguel de Cervantes lan Sejarah rong kutha (1859), dening Charles Dickens. Nganti saiki, judhul loro iki wis ndhaptar luwih saka limang atus yuta lan rong atus yuta.

Ing abad rong puloh, dhaptar buku kanthi sukses paling akeh nerbitake Pangeran saka cincin, Pangeran cilik y The Hobbit. Mangkono,  Panulis Inggris JRR Tolkien nyekel teks sing paling laris lan kaping telu ing abad kasebut. Kanthi tekane milenium anyar, kehormatan kasebut diwenehake karo JK Rowling. Lan ya, pangripta jagad Harry Potter wis menangake kursi sing bakal ngilangi dheweke.

Pangeran saka cincin (1954), dening JRR Tolkien

Konteks lan adaptasi

Iki diterbitake ing telung volume ing pertengahan taun 50an: The Fellowship of Ring, Loro Menara y Wangsulipun Sang Prabu. Tolkien wiwitane duwe konsep minangka sambungan saka The Hobbit. Sanajan plot kasebut sejatine didhisiki The Silmarillion. Tolkien nyritakake kedadeyan ing Zaman Pertama lan Kaloro saka Srengenge. Yaiku, umur para peri lan munggahane pria.

Kajaba iku, adaptasi radio, teater lan televisi saka TV Pangeran saka cincin dheweke wis nggawe crito paling populer ing abad kaping-XNUMX. Lan mesthi, Trilogi film sing digawe dening Peter Jackson pungkasane misuwur dadi jagad iki. Ora ngagetne, dipanggonke dadi sepuluh film film paling dhuwur kabeh jaman.

Argumentasi

Bumi tengah minangka wilayah fiksi sing wiyar sing didunungi manungsa, hobi, elf, kurcaci, lan makhluk liyane sing hebat. Ing kana, Frodo Bolson, hobbit saka The Shire olèh warisan One Ring. Sawise nampa permata sing digawe dening Dark Lord, dheweke miwiti lelungan epik lan mbebayani ing sisih kidul kanggo ngrusak.

Misi sing ora bisa dilalekake, sing penting diringkesake ing ukara ing ngisor iki: "… Dering kanggo mrentah kabeh. Dering sing bisa ditemokake, Dering kanggo narik kabeh lan ngubungake ing peteng ing Tanah Mordor ing endi Bayangan nyebar ”.

Pangeran cilik (1943), dening Antoine de Saint-Exupéry

Konteks

Pangeran cilik iki minangka buku sing paling akeh diwaca lan diterjemahake ing basa Prancis ing sejarah. Miturut media kaya World, Luwih saka 140 yuta salinan buku iki wis didol. Kajaba iku, karya iki dadi subyek pertunjukan ing film, teater lan televisi.

Setahun sawise diterbitake Pangeran cilik, Exupéry ilang ing tengah misi pengintaian nalika Perang Dunia II. Kahanan kasebut nyedhiyakake legenda kanggo wong sing misuwur banget ing angkatan udara Prancis.

Sinopsis

The Little Prince — Judhul asli ing basa Prancis— yaiku crita liris sing diiringi gambar (cat banyu) sing digawe penulis dhewe. LANdheweke protagonis minangka pilot sing nabrak ing ara-ara samun Sahara; ing kana dheweke ketemu pangeran cilik saka planet liyane. Sanajan narasi duwe fitur crita bocah, nanging ngemot refleksi filosofis tumrap sipate manungsa lan makna urip.

Ing pirang-pirang perangan crita, kritik tumrap perspektif sing diadhepi wong diwasa pancen nyata. Ing sawijining prekara kasebut, ana raja ndhesek pangeran cilik supaya ngadili awake dhewe. Kajaba, interaksi antarane pangeran cilik lan rubah minangka ilustrasi inti kekancan lan kerumitan sesambetan manungsa.

Fenomena Harry Potter

"Panulis saga paling misuwur suwene telung dekade kepungkur ana ing sumur: tanpa kerja, tanpa dhuwit lan sedhih amarga sedane ibune nalika nggawe magang pesulap kasebut" (Klarin, 2020). Joanne Rowling ngrampungake naskah Harry Potter kaping pisanan ing taun 1995. Tulisan kasebut ditolak dening pirang-pirang penerbit nganti Bloomsbury nerbitake 1997 salinan pertama ing taun XNUMX.

Pengabdian sastra sing ditunggu-tunggu kedadeyan sawise muncul bab kaping telu saka saga ing taun 1999. Akuisisi hak pemasaran ing Amerika Serikat dening penerbit Scholastic uga dadi kunci.. Sisane yaiku sejarah: 20 taun mengko, saga Harry Potter nglumpukake luwih saka 500 yuta buku sing didol lan regane merek ngluwihi 15.000 yuta dolar.

Crita Harry Potter kanthi ringkes

7 buku sing dadi seri kasebut nyritakake babagan gelut antarane Harry Potter, penyihir yatim piatu, lan pembunuh wong tuwa, Lord Voldemort. Umume tumindak ing sekitar Howarts, sekolah penyihir lan ilmu sihir Inggris sing dikelola dening Profesor Albus Dumbledore sing kuat. Ing kana, protagonis ketemu kanca-kanca paling apik lan squire sing setia, Hermione Granger lan Ron Wesley.

Dhaptar judhul sing dadi saga Harry Potter

  • harry potter lan Watu Filsuf (1997).
  • Harry Potter lan Kamar Rahasia (1998).
  • Harry Potter lan Tawanan Azkaban (1999).
  • Harry Potter lan Goblet Geni (2000).
  • Harry Potter lan Urutan Phoenix (2003).
  • Harry Potter lan Pangeran Setengah Sang (2005).
  • Harry Potter lan Hallows Pati (2007).

Kajaba iku, ing taun 2001 Kewan sing hebat lan ing endi bisa ditemokake. Ing babagan iki, raksasa film Warner Bros berencana ngluncurake pentalogy. Nganti saiki, rong film fitur ing seri lakon Eddie Redmayne wis sukses dirilis.

Judhul liyane sing gegandhengan

  • Harry Potter lan bocah sing dikutuk. Skrip teater, ditampilake ing wulan Juli 2016.
  • Quidditch liwat jaman (2001). Iki minangka buku petunjuk babagan olahraga favorit para pesulap Howarts.
  • Tales of Beedle the Bard (2012).

Dan Brown lan putrane sing mandheg: Robert Langdon

Dan Brown minangka panulis paling laris nomer loro ing abad kaping XNUMX amarga karakter ilange Robert Langdon, dosen ahli simbolisme lan ikonografi. Antarane buku-buku sing dibintangi Langdon, tanpa diragukan, Kode Da Vinci (2003) paling sukses (ngluwihi 80 yuta kopi sing didol).

Kaya ora cukup, Aktor pemenang penghargaan Tom Hanks nggawe dheweke urip ing telung adaptasi layar amba sing terkenal diproduksi nganti saiki. Ing ngisor iki minangka judhul liyane sing ditulis dening Brown kanggo karakter Harvard Docent:

  • Malaekat lan Setan (2000).
  • Simbol sing ilang (2009).
  • inferno (2013).
  • Asal (2017).

Buku laris paling apik 2020

Dhaptar buku paling laris ing taun 2020 ing basa Spanyol Akuitaine, dening Spanyol Spanyol Eva García Sáenz de Urturi. Rating iki negesake wayahe sastra lan komersial sing apik kanggo panulis Vitorian, sing misuwur ing antarane para pamiarsa berbahasa Spanyol amarga Trilogi saka Kutha Putih. Bebarengan karo Urturi, novelis liyane saka Spanyol sisih lor katon, Dolores Redondo, saka Donostia.

"Top 5" sukses editorial ing taun 2020 ngrampungake Raja putih, dening Juan Gómez Jurado, Tanpa wates ing alang-alangdening Irene Vallejo lan Garis genidening Arturo Pérez-Reverte. Saliyane, Amazon nuduhake Sekolah paling aneh ing donya, dening Pablo Aranda, minangka teks bocah paling laris ing taun 2020.

Akuitaine (2020), dening Eva García Sáenz de Urturi

Akuitaine iku gawe kaget thriller sejarah liwat abad mbales, inses lan perang. Novel kasebut diwiwiti ing taun 1137, nalika Adipati Aquitaine - serangan sing paling akeh digoleki ing Prancis - ditemokake mati ing Compostela. Amarga alasan iki, Eleanor, putri Adipati, omah-omah mbales putra raja Gallic, Luy VI sing lemu.

Nanging, raja Prancis katon tiwas ing tengah pesta kanthi cara sing padha karo adipati. Ing kalorone, kulit kasebut malih dadi biru lan ditandhani nganggo "elang getih" (siksaan Norman kuno). Banjur, Eleanor lan Luy VII pindhah menyang mata-mata Aquitaine (diarani "kucing") kanggo nerangake kasunyatane. Ing bocah kasebut, bocah sing nate ditinggal bakal dadi kunci masa depan kerajaan.

Kaistimewaan Malaikat (2009), dening Dolores Redondo

Munculé novel sing diterbitake ing taun 2009 ing antarane daftar laris ing taun 2020 rada nggumunake. Nanging, popularitas judhul iki minangka "efek rebound" saka ruang lingkup Trilogi Baztán sing digawe dening Redondo. Buku iki diwiwiti saka wiwitan kanthi nyritakake ikatan persahabatan sing raket antara rong bocah wadon umur lima taun lan pati siji sing bakal mati.

Pangembangan kasebut ngemot psikoanalisis jero. Iki nggambarake keturunan menyang neraka Celeste, protagonis, nganti dicethakake hak istimewa malaekat. Amarga macem-macem pitakon sing muncul sajrone crita kasebut dadi luwih jelas, mula para pamiarsa bakal pungkasane kaget banget.

Tanpa wates ing alang-alang (2019), dening Irene Vallejo

Judhul iki nampa pendapat sing apik banget saka para pinunjul sastra kayata Mario Vargas Llosa, Alberto Manguel lan Juan José Millas, lan liya-liyane. Padha, sawetara penghargaan sing dikoleksi dening publikasi iki dadi buku non-fiksi paling apik ing Spanyol taun 2020. Sawetara wong kasebut ing ngisor iki:

  • Penghargaan Mata Kritik kanggo Narasi 2019.
  • Owl Award kanggo Book Best 2019.
  • Penghargaan Promosi Nasional kanggo Studi Latino 2019.
  • Penghargaan Pustaka Madrid, buku non-fiksi paling apik 2019.
  • Penghargaan Karangan Nasional 2020.

Garis geni (2020), dening Arturo Pérez-Reverte

Buku iki minangka asil saka investigasi titanik sing ditindakake wartawan Murcian, Arturo Pérez-Reverte. Teks kasebut nyengkuyung panyebab, pangembangan lan akibat saka Perang Sipil Spanyol saka perspektif sing kritis. Endi panganggit ora ragu-ragu njlentrehake germ budaya saka konflik lan kepiye sawetara tumindak jahat sing isih ana nganti saiki.

Narasi episode paling getih ing kontes iki, Pertempuran Ebro, pancen kaget banget, kanthi luwih saka 20.000 wong mati lan 30.000 wong cilaka. Kanthi cara sing padha, Pérez-Reverte nyedhiyakake bagean sing apik kanggo karyane sing jembar (luwih saka 700 kaca) kanggo nyorot peran para pejuang wanita. Lan, mesthine, tanpa nganggo sisih loro.

Sale Garis geni ...
Garis geni ...
Ora ana review

Raja putih (2020), dening Juan Gómez-Jurado

Uga judhul Ratu abang 3, Raja putih minangka cicilan kaping telu trilogi sing dikepengini dening para kritikus masarakat lan sastra. Kaya sing sadurunge, buku iki dadi web game, manias, penipuan, lan psikoanalisis sing nyenengake lan adiktif. Kajaba iku, ora jelas kanggo para pamiarsa manawa volume iki bakal dadi sing pungkasan utawa yen bakal ana crita liyane sing dibintangi Antonia lan Jon.

Sale King Putih (Plot)
King Putih (Plot)
Ora ana review

Sekolah paling aneh ing donya (2020), dening Pablo Aranda

Buku iki minangka sing paling laris ing taun 2020 ing kategori bocah miturut statistik Amazon. Kisah kasebut dibintangi Fede, siswa sekolah institusi dwibasa (Spanyol-Inggris) ditondoi kanthi metode pedagogis sing khas banget. Nganti ukuran kaya ngono, narasi sing lucu lan ora bisa ditemokake njupuk fitur sing nyata.

Ing kana, bocah-bocah mung turu ing omah nalika akhir minggu. Dadi, wiwit dina Senen nganti Jumuah, saben wong tuwa tanggung jawab kanggo siswa pertama sing dipikolehi. Ngadhepi kahanan iki, edheweke nyritakake kedadeyan kasebut - ing wong pisanan - ngatasi kedadeyan sing ora dingerteni kanthi pangerten bocah lan spekulasi fantasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Kayane dhaptar sing akurat banget kanggo aku. Lord of the Rings Saga minangka salah sawijining karya paling apik sing ditulis lan diadaptasi kanggo film.
    - Gustavo Woltmann.