Buku sing paling apik ing saindenging jagad

Apa buku sing paling apik ing donya? Bisa uga, kanggo praktisi agama, wangsulan sing jelas yaiku Alkitab, Torah, utawa Al-Qur'an. Sanajan teks teks keabsahan terus-terusan lan kebak narasi sing wis dikandhani, pilihan saka siji wae bakal ngasilake debat teologis (ora prelu). Mula - saka sudut pandang analisis literatur - ora bisa dadi calon pambeda kaya ngono.

Kajaba iku, ngunggahake teks dadi "nomer siji" kanggo kabeh manungsa minangka subyek - mesthi - subyektif. (Kajaba masalah statistik, kayata: jumlah salinan sing didol). Amarga alasan kasebut, Ing artikel iki, sawetara judhul diusulake adhedhasar pentinge sejarah lan relevan ing literatur universal.

Don Quijote saka La Mancha (1605), dening Miguel de Cervantes

Sintesis biografi penulis

Cervantes Dheweke lair ing Alcalá de Henares, Spanyol, ing taun 1547. Wiwit cilik, dheweke wis minat marang Sastra, diwiwiti saka puisi. Mengko Ing perjalanan sing misuwur ing Italia, dheweke maca puisi chivalric tartamtu sing mengaruhi komposisi mengko Quixote. Panulis uga dadi Tentara Lepanto ing tentara Kristen, kasunyatan sing uga motivasi pena.

Sawise bali menyang Spanyol dipenjara ing Aljir ing taun 1575. Nalika dikurung, dheweke ngalami macem-macem jinis. Sawise dibebasake, dheweke nyedhiyakake akeh macem-macem perdagangan lan nulis Galatea kasebut, kerja utama sing pertama. Mengko mengko, dipenjara maneh ing taun 1597.

Ing kurungan kaping pindho kasebut, Cervantes nyipta Quixote, master opera. Dheweke tilar donya ing Madrid ing 1616 nalika umur 68 taun.

Relevan saka karya

Wong sing cerdik Don Quijote saka La Mancha, sing pérangan pisanan diterbitake taun 1605, dianggep minangka karya perintis novel modern. Iki amarga struktur intertekstual sing beresiko lan anyar, sing kalebu crita, "novel" lan penggabungan genre liyane ing plot tengah.

Dadi, Don Quijote saka La Mancha minangka tonggak sejarah budaya sing penting kanggo nggabungake basa Spanyol; yaiku basa bangsa anyar. Kasunyatan manawa sajrone abad kaping limalas, raja-raja Spanyol bisa ngusir umat Islam lan kedadeyan Amerika kedadeyan, dadi luwih gampang kanggo Don Quixote mengko dadi eksponen sastra Castilian sing utama.

Apa sing diarani Don Quixote?

Hidalgo saka La Mancha edan amarga maca novel-novel khayalan nganti saiki, dadi senjata nalika dadi kesatria sing kesasar, sanajan kantor kaya ngono wis ilang. Mula, Alonso Quijano dadi Don Quixote lan "ngowahi" rong tangga teparo. Siji digawe dening bajingane —Sancho Panza— lan liyane karo pembantune, - Aldonza Lorenzo, sing diangkat dadi Dulcinea del Toboso.

Kanthi cara iki, ksatria lan bajingan kasebut metu kanggo nggoleki petualangan sing bener supaya "dulcinea" dheweke bisa ngerti babagan nilai Don Quixote. Dadi, komentar babagan kabeh jinis edan, entuk ejekan lan ditolak, nanging negesake sebab khayalan nganti ditulungi kulawarga lan kanca-kanca. Pungkasane, dheweke digawa mulih, dheweke ngerti manawa kedadeyan kasebut ana ing pikirane, dheweke sedhih lan mati.

Komedi Ilahi (1304 lan 1321), dening Dante Alighieri

Dante, pujangga luar biasa

Dianggep pujangga Italia paling gedhe ing kabeh jaman, Dante lair ing Florence ing taun 1265. Sajrone masa kanak-kanak, bocah wadon sing jenenge Beatrice bakal menehi inspirasi marang protagonis komedi kasebut. Minangka pria enom, dheweke ngakoni memori sing kuat, uga katrampilan nggambar. Dheweke uga ngomong babagan seni musik lan senjata.

Dadi, inspirasi dening matine Beatriz, tresnane sing mokal, nulis ing Vita nuova. Banjur, Dante sinau klasik lan filsafat Latin, omah-omah, lan melu politik. Banjur, dheweke dihukum pengasingan lan, ing taun 1302, diobong kanthi urip maneh yen bali menyang Florence. Amarga alesan iki, dheweke miwiti urip ngumbara ing kutha-kutha Italia, nganti tekan Ravenna, ing kana dheweke tilar donya tanggal 14 September 1321.

Warisan saka La Komedi Ilahi

Pengaruh kasebut ing seni kayata sastra, lukisan, patung, musik lan uga budaya populer ing Kulon ora dingerteni.. Ing jangka cendhak, kita bisa ngomong babagan keturunan babagan Romantisisme iki. Kajaba, ing ilustrasi lan lukisan, wiwit Doré nganti Blake; ing musik, Frankz Liszt; ing patung, Auguste Rodin ...

Kajaba iku, Nilai gedhe saka Komedi Dantesque ana ing karakter universal lan validitas pitung abad mengko. Gegayutan kasebut, TS Elliot negesake manawa "Pikirane bisa peteng, nanging tembunge apik" ... mula bisa diwaca. Cekakipun, minangka potongan sing bisa diwaca ing ayat utawa prosa, dening masarakat khusus utawa ora, kanthi mbandhingake lucu.

Babagan makarya

Komedi Ilahi Iki puisi ing basa Italia sing dipérang dadi telung bagean: Neraka, Purgatory lan Paradise, kanthi total 14.333 ayat sing bisa dingerteni. Iki nyritakake lelungan pujangga Dante, ing perusahaan Virgil, liwat jagad ngisor sajrone rong bagean pisanan. Mengko, bareng karo Beatriz sing dikasihi, dheweke tur bagean katelu, Surga.

Dante pisanan nyritakake babagan lelungan liwat Neraka lan nggambarake karakter minangka guru pertamane. Sanalika, dheweke menyang Purgatory, papan kanggo nyuceni jiwa sing diapura dening Gusti Allah. Pungkasan, protagonis godhong Virgilio kanggo mlaku liwat Swarga karo Beatriz. Ing kana, diubengi karo lagu-lagu sing entheng lan asri, dheweke seneng banget nalika ana ing Tritunggal Suci.

Hamlet (1601), dening William Shakespeare

Urip Shakespeare, kanthi ringkes

Lair ing wulan April 1564 ing Inggris, William Shakespeare dianggep minangka salah sawijining panulis literatur jagad sing paling penting. Nanging, durung dingerteni babagan masa kanak-kanak lan masa mudha, kajaba kasunyatane dheweke putra saka pengusaha lokal lan politisi saka kulawarga Katulik. Kajaba iku, wis dingerteni manawa karyane dadi aktor lan panulis teater diwiwiti nalika dheweke lunga menyang London ing taun 1590.

Nalika mudha, dheweke wiwit kerja ing perusahaan teater Lord Chamberlain's Men; ing kana dheweke akhire dadi co-pemilik (lan popularitas saya tambah). Ditambahake menyang iki, Shakespeare nulis puisi sing apik banget, nanging paling misuwur amarga crita tragis kasebut (Hamlet o Macbeth, tuladhane). Dheweke tilar donya tanggal 23 April 1616.

Pengaruh saka Hamlet

Bisa diarani tanpa kakehan manawa kabeh teater Shakespearean nemtokake ing literatur mengko. (isih saiki penting). Mula, angel kanggo nemtokake manawa Hamlet Luwih penting tinimbang Macbeth apa Romeo y Julieta. Nanging, ing Hamlet sampeyan duwe bagean sing sejatine wakil saka kabeh ciptaan Shakespearean.

Kanggo iki, ing Hamlet pentinge tartamtu ing imajinasi kolektif universal bisa disorot, kayata ing macem-macem basa lan budaya. Iki ditambahake, bakat sing ora bisa ditemtokake kanggo nggawe karakter manungsa sejatine sing maca bisa ngenali. Uga, Sampeyan kudu nyorot kekayaan teknis lan gaya khas panganggit, dadi referensi kanggo generasi nganti saiki.

Ringkesan tragedi iki

Ing Elsinor, Denmark, raja wis tilar donya. Akibate, adhine Claudio omah-omah karo ratu, Gertrude, nalika pangeran katon keganggu. Opo maneh, ancaman invasi dening Norwegia kanthi panguwasa Fortimbrás, katon minangka latar mburi tragedi kolektif. Dadi, hantu raja nyritakake marang Dukuh manawa adhine mbunuh dheweke lan njaluk bales.

Sabanjure, nesu pancen nggawe keputusan saka protagonis, sing salah mateni Polonio lan pungkasane ngadhepi tandhing karo Laertes (kanthi konspirasi Claudio). Ing denouement kasebut, ratu kasebut kanthi sengaja ngombe racun, dene Dukuh lan Laertes tiba saka pedhang beracun.. Sanajan pangeran kasebut mbales dendam sadurunge mati.

Sale Dukuh (Klasik)
Dukuh (Klasik)
Ora ana review

Buku universal liyane

-         Kadurjanan lan Ukuman (1866), dening Fyodor Dostoevsky

-         Wong Misih (1862), dening Víctor Hugo

-         Kaendahandening Johann Goethe

-         Pangeran saka cincin (1954), JRR Tolkien


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Leopoldo Alberto Trcka Sasia ngandika

    Sugeng siang. Minangka mahasiswa teologi lan mahasiswa teologi kaping 7, ora ana debat sing ora perlu kanggo aku, lan uga kurang yen teori, nanging yen bener, angel banget ngerti buku sing paling apik, sanajan ora bisa dibantah, yen sing paling diwaca sing dingerteni dening sing paling apik, yaiku Kitab Suci lan periode.

    Ora khusus liyane

    Aku ngirim sampeyan rangkulan

    GUSTI ALLAH
    Salam atte.

    Leopoldo Alberto Trcka Sasia

  2.   Marcelo ngandika

    Kabeh sing kasebut apik banget lan aku bakal nambah "sewu siji wengi."

    regards

  3.   Alejandro Torres Diaz ngandika

    Caramba!
    Cukup kanggo ujar manawa Don Quixote ditulis dening Cervantes!
    Dheweke mung nerbitake, ora liya

    1.    Sara ngandika

      Sampeyan bener nanging mung sebagean, ide asli dudu duweke, asline babagan Arab (jenenge quihat, nuwun sewu yen aku durung nulis kanthi apik) sing ilang ing ara-ara samun lan ngelak (lan dudu buku ) sing nggawe dheweke kelangan akal lan, kaya Alonso Quijano, dheweke bingung kabeh sing dideleng karo perkara-perkara sing nyerang dheweke lan liya-liyane ... Elinga yen dheweke (Cervantes) ora tau ndhelikake yen ide kasebut dudu ide dheweke, mengko mengko, sampeyan ngerti, bapak. ... dhuwit, sing pengin nggawe dheweke dadi kabeh. Sanajan ora bisa maca liyane, aku tetep karo Don Quixote, rasane luwih akeh ... ora ngerti, beda ... Nuwun sewu, aku saka Alcala lan padha karo aku ' aku ora objektif lol. Salam

  4.   Hernando Varela ngandika

    Halo Kabeh minangka karya hebat sing menehi tandha tonggak sejarah lan malah ngowahi basa ing sawetara kasus ... Judhul buku paling apik ing saindenging jagad? Aku ora seneng swarane. Ana akeh banget sing ilang dadi dhaptar sing ora ana enteke. Borges, Hesse, Goette, Joyce, lan ewonan maneh ... Salam lan yen Gusti Allah ora mberkahi sampeyan, aja kuwatir ora ana kedadeyan apa-apa.

  5.   Ignacio ngandika

    Elemen Euclid, Principia mathematica

bool (bener)