Buku sing luwih disenengi? ndeleng maca. _Cyrano de Bergerac_, _The Phantom of the Opera_ lan _Les sengsara_

Buku sing kita waca.

Waca maca. Ayo diadhepi, aku: karo sawetara buku sing ora bisa. Suwe, "kenthel", angel ditututi ... Utawa kanthi gampang, lan mesthine kaya ngono kanggo sing paling males, sapa versi filme. Versi sing ngringkes utawa adaptasi teks asli kasebut lan nggawe luwih entheng utawa luwih gampang dicerna. Utawa sanajan kita wis maca, kita kudu ngakoni kita luwih seneng "ndeleng" dheweke.

Biasane kedadeyan khusus kanggo kita Pakaryan gedhe saka panulis paling apik ing sajarah. Sanajan versi kasebut luwih kalah karo referensi sastra. Apa maneh, ana sawetara sing bisa dipilih Dina iki Aku ngomong babagan telung klasik Prancis sing hebat. Ayo saben wong ndhaptar dhewe.

Cyrano de Bergerac - Edmond Rostand

Siji ndeleng tembung Cyrano lan sabanjure yaiku rai (lan irung) saka Gérard Depardieu. Utawa bisa uga sing paling tuwa ing papan sing ditemokake Jose Ferrer. Utawa bisa uga kanggo Jose Maria Flotats, sing main ing sekitar bagean kasebut. Nanging angkat tangan sampeyan sing wis maca ayat Alexandria saka dolanan sing neo-romantik Prancis nulis Edmond rostand lan perdana ing 1897.

Singkatnya, ana pirang-pirang pasuryan ing bioskop utawa teater ing salawas-lawase, nanging Depardieu lan Ferrer minangka sing paling kita eling. Uga sing paling sukses. Kaloro aktor kasebut nominasi Oscar (Ferrer menang) amarga dheweke urip maneh Hercule-Savinien dening Cyrano de Bergerac, prajurit abad kaping XNUMX, penyair lan referensi kaunggulan romantis sejatine. 

Kita kabeh wis ndeleng sawetara versi. Saka Ferrer ing taun 1950 nganti Depardieu ing taun 1990, utamane sing terakhir, sing yen dirungokake nganggo basa Prancis, bakal entuk kaluhuran. Lan sejatine, aku isih durung maca.

Phantom Opera - Gaston Leroux

Phaaaantom opera ana ing kene ... ing pikiranku…

Amarga iku sing pupuh nalika dak deleng surat-surat kasebut. Aku ora milih versi film apa wae, nanging karo musikal Judhul iki lan sabanjure dianggep paling apik ing sejarah. Lan yen staf ditakoni babagan pangarang karya sastra kasebut, mesthine akeh sing menehi jeneng Andrew Lloyd Webber.

Komposer Inggris sing misuwur wis nyolong situs kasebut saka pencipta sejatine, yaiku Wartawan lan panulis Prancis Gaston Leroux. Panganggit genre prolific saka medeni lan misteri gothic, Leroux nerbitake judhul sing paling misuwur ing 1910. Nanging sing ngluhurake dheweke dadi kamulyan kekal yaiku Webber kanthi musik musikal sing ora bisa dilalekake.

Ana pirang-pirang pasuryan lan swara sing ditrapake para penyanyi hebat saka saindenging jagad, saka mitos Michael crawford nganti gedhe Geronimo Rauch ing versi Spanyol lan uga ing London. Angkat tangan sing wis ngunjungi ibukutha Inggris lan durung ndeleng poster kasebut ing ngarep Teater Baginda ing Haymarket Street. Bagéyan saka atiku sing paling musikal tetep ana ing kono kaping telu.

Mesthi wae, aku uga bakal nyorot versi film de 1943 karo salah sawijining aktor klasik favoritku, Udan Claude . Sadurunge ana sing Lon Chaney Sr.. Lan sing terakhir sing dibintangi Butler Gerald ing taun 2004. Lan ... aku uga durung maca.

Wong Misih - Victor Hugo

Apa sampeyan krungu masarakat padha nembang?

Arep ngomong opo Iki minangka salah sawijining sing paling gedhe novel penting kabeh wektu. Nanging angkat tangan sampeyan sing wis maca ENTIRE. Aku ora bisa lan wektu iki aku nyoba. Cukup, lan sanajan ana stalwarts saka panulis Prancis, ing musik dhuwur saka Claude-Michel Schönberg lan Alain Boublil karya sastra wis dipangan.

La sejarah abadi saka tahanan Jean valjean, sing ngetutake Javert, sithik koset lan apes Fantine iku wis diinfus nganggo lirik lan musik liyane kaya sing ora bisa mati. Yen durung ana sing ndeleng musik, ayo padha nyoba sing paling apik, utawa paling ora ngrungokake.

Uga wis akeh singers sing ngutangi swara. Saka sejarah paling colm wilkinson nganti pungkasan lan sinematik banget Hugh Jackman. Lan ing basa Spanyol, maneh warga Argentina Rauch. Aku janji kudu maca luwih saka separo. Nanging ing sawijining dina aku ora bisa nahan maneh. Lan ing kana terus.

Oalah

Apa judhul liyane sampeyan duwe? Ayo, gawe dhaptar kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.