Buku Sherlock Holmes

Kutipan Arthur Conan Doyle.

Kutipan Arthur Conan Doyle.

Nalika pangguna Internet njaluk "buku Sherlock Holmes" ing Google, crita saka investigator polisi (bisa uga) paling misuwur kabeh ditampilake ing layar. Dheweke - bebarengan karo Edgar Allan Poe's Dupin lan Agatha Christie's Poirot - salah sawijining karakter "pendiri" saka genre detektif. Apa maneh, pinunjul saka jenenge luwih akeh tinimbang bidang sastra.

Ing kasunyatan, Ikon budaya populer iki digawe dening Sir Arthur Conan Doyle sing misuwur yaiku referensi sing ora bisa dilalekake ing seni audiovisual. Ora kaget, wis inspirasi luwih saka telung puluh judhul ing antarane film-film film lan serial televisi. Ing bagean iki, pagelaran para aktor sing misuwur ing saindenging jagad (umpamane, R. Downey Jr utawa Jeremy Brett) wis nggawe Holmes dadi tokoh universal.

Babagan panganggit, Sir Arthur Conan Doyle

Studi kelairan, kulawarga lan pisanan

Putrane seniman Charles A. Doyle lan Mary Foley, Arthur Ignatius Conan Doyle Dheweke lair ing Edinburgh, Skotlandia, tanggal 22 Mei 1859. Dheweke tansaya dikelola kulawarga Katolik sing sugih lan mikir konservatif. Patut, Arthur enom mlebu sekolah ing Jesuit ing Inggris (sekolah dhasar lan bagean menengah) lan Austria (sekolah menengah).

Pendhidhikan sing luwih dhuwur

Ing taun 1876, Doyle miwiti pasinaon kedokteran ing Universitas Edinburgh. Ana ing kana misuwur amarga kualifikasi lan ing macem-macem olahraga (tinju, rugbi, golf jangkrik)… Kanthi padha, ing universitas kasebut dheweke dadi murid saka dokter forensik terkenal Joseph Bell, sing nggawe Arthur enom nggawe proses pemrosesan sing presisi.

Crita kapisan

Bell duweni pengaruh penting ing pambangunan karakter sing menehi ketenaran sastra Doyle: Sherlock Holmes. Padha, Rahasia Lembah Sasassa (1879) — crita cekak sing diterbitake ing Jurnal Edinburgh Chambers— dheweke nindakake debut. Ing taun candhake, dheweke rampung latihan dadi ahli bedah ing kapal paus The Hope, Ing Arktik.

Banjur, dheweke nuli munggah menyang SS Mayumba, sawijining kapal sing nempuh bagean gedhe ing pesisir Afrika Kulon. Perjalanan kasebut crita inspirasi kayata Pratelan J. Habakuk Jephson (1884) lan Kapten Bintang Kutub (1890). Ing taun 1889, dheweke nampa gelar doktor amarga tesis Tabung dorsal.

Transisi menyang huruf

Ing taun 1882, Doyle nyoba golek rezeki saka obat ing kantor kanca sekolah lawas, George T. Budd. Nanging, kaya kantor sabanjure ing Portsmouth lan London, inisiatif iki ora sukses. Mula, wiwit nggawe teks luwih asring, kalebu, Misteri Cloomber (1888) y Sinau ing Scarlet (1887), sing kaping pisanan dibintangi Holmes.

Uga, Conan Doyle duwe wektu kanggo nyedhiyakake golf, bal-balan (dheweke dadi kiper Portsmouth AFC) lan jangkrik (dheweke kalebu Marylebone CC sing prestisius). Saliyane, Dheweke nikah saka taun 1885 karo Louise Hawkins, lan dheweke duwe anak loro, nganti tilar donya ing taun 1906 (tuberkulosis). Mengko, panulis duwe anak telu maneh ing pernikahan kaping pindho karo Jean E. Leckie.

Hubungan tresno Doyle karo Sherlock Holmes

Ing taun 1891 Arthur Conan Doyle ditulis ing layang kanggo ibune sing watak saka Holmes "ora sabar". Nanging - sanajan dinuga tiwas saka detektif kasebut, dicritakake ing Masalah pungkasan-, panganggit Skotlandia ngluncurake crita babagan Holmes nganti taun 1927 (Arsip Sherlock Holmes). Nyatane, Doyle tilar donya ing Inggris mung telung taun sawise diterbitake, tanggal 7 Juli 1930.

Ing kasus apa wae, Doyle akeh ditampilake ora "gumantung" karo Holmes kanggo nggawe crita apik lan sukses editorial. Ing antarane kalebu enem buku sing dibintangi Profesor Challenger, novel-novel sejarah sing akeh -Watu Rodney (1896), kayata - lan manifesto kayata Perang gedhe saka Boer (1900). Sing terakhir entuk penulis Edinburgh kanthi judhul Sir.

Canon Holmesian

Sèket enem crita diklompokaké ing limang koleksi plus papat novél nyipta kanon Holmesia sing digawe dening Sir Arthur Conan Doyle. Dene supaya maca narasi sing dibintangi Sherlock Holmes, ana rong cara sing diusulake.

Sing pertama nuduhake biografi detektif, kalebu urutan sing koheren kanggo patine sing ditiru lan muncul maneh sabanjure. Sing nomer loro cara nyedhak kanon holmesian es miturut timeline rilis kapacak ing ngisor iki (judhul sing ora dituduhake minangka novel cocog karo koleksi crita):

  • Sinau ing Scarlet (1887). Novel.
  • Tandhane papat (1890). Novel.
  • Petualangan Sherlock Holmes (1892)
  • Kenangan Sherlock Holmes (1903)
  • The baskerville's hound (1901-1902). Novel.
  • Bali saka Sherlock Holmes (1903)
  • Lembah teror (1914-1916). Novel.
  • Ruku kang pungkasan (1917)
  • Arsip Sherlock Holmes (1927)

Biografi Sherlock Holmes

Miturut pedoman tulisan Doyle, Sherlock Holmes lair ing taun 1854. Dheweke putra saka pamilik tanah Inggris lan wanita keturunan saka seniman Gallic. Dheweke uga duwe loro sadulur: Sherrinford (meh ora kasebut ing kabeh kanun Holmesia) lan Mycroft.

Dheweke nampa pendhidhikan sing luwih dhuwur ing bidang kimia, kedokteran, hukum lan musologi ing sawetara universitas ing Inggris sing prestisius (Doyle ora nemtokake sing endi). Pancen ing tahap kasebut minangka mahasiswa, Holmes miwiti karya detektif, bebarengan karo kegiyatan teater.

Sipat kepribadian

Sawise tinggal ing universitas kasebut, Holmes pindhah cedhak Museum Inggris kanggo ngrampungake studi ilmiah sampeyan. Kangge, dheweke ketemu karo Dr. Watson —Karo dheweke nuduhake pitulas pitulas karir suwene telung taun suwene— ing laboratorium Rumah Sakit Saint Bartholomew sajrone taun 1881. Kanggo bagean, mitra Sherlock diandharake kanthi kuwalitas ing ngisor iki:

  • Penggemar literatur tabloid. Sanajan dheweke sok nyebutake panulis kayata Goethe, La Rochefoucaud utawa Jean-Paul.
  • Bukti kosong babagan Astronomi lan Filsafat, ora ngerti babagan politik lan dhasar babagan ukum Inggris.
  • Dheweke spesialis ing bidang kimia lan main biola kanthi cara sing apik banget.
  • Dheweke kabukten duwe informasi lengkap babagan botani (utamane kanggo perkara sing gegandhengan karo racun lan obat-obatan), sanajan dheweke ora ngerti prekara kayata tetanen.
  • Dheweke nuduhake ilmu dhasar babagan geologi lan komposisi lemah.
  • Petinju ahli lan fencer.

Karakter liyane lan sawetara rasa penasaran

Ing pungkasan abad kaping XNUMX, Holmes nolak bedane saka sir (Ksatria Kekaisaran), nanging nampa Legiun Kehormatan kanthi cara sing dikepengini. Minangka kanggo wanita, detektif kasebut mesthi curiga banget karo dheweke kanthi ekspresi chivalry, hormat lan kekaguman. Apamaneh marang Irene Adler sing dikasihi.

Nemesis kanthi kemampuan intelektual sing luar biasa

Profesor Moriarty sing apik banget yaiku nemesis Holmes, uga panyebabe (nyatane) mati ing grojogan Reichenbach, Swiss. Nanging, detektif terkenal muncul maneh telung taun mengko ing Bali saka Sherlock Holmes (1903), khusus ing kasus Omah kosong.

Pensiun

Sawise pensiun saka tugas investigasi, Holmes pindhah menyang Sussex, Inggris, kanggo mbudidaya maca filsafat lan beekeeping. (Dheweke malah nulis manual beekeeping rinci.) Nanging, dheweke duwe wektu kanggo ngrampungake meh wae kasus penting liyane Petualangan mane singa (1907).

Pungkasan, Holmes melu ngrencanakake misi counterintelligence sing rumit ing taun-taun sadurunge Perang Besar.. Sawise taun 1914, ora ana cathetan (ing kanon Holmesian) babagan urip peneliti paling misuwur ing sejarah pustaka.

Urutan maca kanon Holmesia miturut biografi detektif

- Corvette Gloria Scott

- Ritual Musgrave

- Sinau ing Scarlet

- Band polka dot

- Pasien pendhudhuk

- Sarjana bangsawan

- Petualangan noda kaloro

- Reigate's Squires

- Skandal ing Bohemia

- Wong sing lambene bengkong

- Wiji oranye lima

- Kasus identitas

- Liga Redheads

- Petualangan Detektif Mati

- Karbohidrat biru

- Lembah Teror

- Raine kuning

- Juru basa Yunani

- Tandhane papat

- The baskerville's hound

- Misteri Beech Tembaga

- Misteri Lembah Boscombe

- Petugas Bursa Saham

- Prajanjian angkatan laut

- Karton

- Jempol engineer

- Wong sing bungkuk

- Petualangan Wisteria Lodge

- Lintang perak

- Makutha beryl

- Masalah pungkasan

- Petualangan omah kosong

- Petualangan Kaca Gelas Emas

- Petualangan siswa telu mau

- Petualangan sepeda sing sepi

- Petualangan Peter "El Negro"

- Petualangan Norwood Builder

- Rencana Bruce-Partington

- Petualangan Penyewa Jilbab

- Petualangan Vampir Sussex

- Petualangan striker sing ilang

- Petualangan Abbey Grange

- Petualangan Kaki Iblis

- Petualangan wayang

- Sing gawe warna pensiunan

- Charles Augustus Milverton

- Petualangan Enem Napoleon

- Masalah jembatan Thor

- Petualangan sekolah Priory

- Petualangan Old Shoscombe

- Petualangan Telung Garridebs

- Ilang Lady Frances Carfax

- Petualangan Klien sing Ilustrasi

- Petualangan Lingkaran Abang

- Prajurit kanthi kulit putih

- Petualangan saka Tres Frontons

- Petualangan Watu Mazarin

- Wong sing nyusup

- Petualangan mane singa

- Salam pungkasan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.