Buku sejarah Spanyol paling apik

Buku sejarah Spanyol paling apik

Sejarah Spanyol akeh perjuangan, pengkhianatan, pertempuran lan kerumitan sing sawetara wong ora ngerti. Nyatane, malah sejarawan ora ngerti sejatine sejarah Spanyol, nanging fokus ing bagean kasebut supaya bisa ditliti. Mula, nalika golek buku sejarah Spanyol paling apik, penting kanggo nemtokake periode sing pengin ditliti kanthi bener.

Lan kanggo alesan iki dina iki kita pengin mbantu ngerti pilihan buku sejarah paling apik ing Spanyol. Mesthi wae, dheweke ora kabeh, nanging sawetara sing paling wakil kasebut. Karo sampeyan bisa ngerti kepiye carane urip ing Spanyol, sebab kenapa konflik, budaya sing ana lan liya-liyane.

Cara milih buku sejarah paling apik ing Spanyol

Cara milih buku sejarah paling apik ing Spanyol

Bayangake yen sampeyan kudu nindakake tugas; utawa sampeyan wis ndeleng film utawa seri lan pengin ngerti luwih lengkap babagan periode sejarah Spanyol sing ditemtokake. Sing paling umum yaiku sampeyan menyang buku kanggo maca babagan iki. Lan sampeyan ketemu sawetara sing dianggep padha. Nanging, yen sampeyan kepengin weruh lan maca sawetara, sampeyan bakal ngerti, kadhang kala, kedadeyan sejarah bisa diceritakake kanthi macem-macem cara.

Saben panganggit duwe cara nyritakake uga nginterpretasikake kedadeyan tartamtu ing sejarah. Alesan kenapa ing antarane buku sejarah Spanyol sampeyan bisa nemokake macem-macem. Nanging kepiye sampeyan milih sing paling apik? Sampeyan bisa dipandu kaya ing ngisor iki:

  • Sinau pengarange. Kadhangkala, nyemak profil wong sing wis nulis buku mbantu sampeyan ngerti babagan latihan lan pengalaman, uga ing endi dheweke pindhah kanggo njupuk data sing mbantah nalar sejarahe. Yen wis dipercaya, sampeyan bakal duwe kapercayan sing luwih apik.
  • Aja mung kari siji buku. Bab sing paling ala sing bisa sampeyan lakoni nalika maca buku sejarah Spanyol yaiku mung nganggo siji buku, utawa siji penulis. Saben wong nindakake investigasi, lan bakal ana sing bakal luwih fokus marang siji aspek utawa liyane. Kajaba iku, ana uga beda pendapat lan, kanggo nggawe sampeyan dhewe, kudu maca sethithik kanggo sawetara penulis supaya bisa entuk kesimpulan sing luwih akeh.
  • Temtokake suwene sejarah (utawa zona) sing pengin diwaca. Ora padha maca sejarah Spanyol umume, kanggo salah sawijining jaman abad pertengahan, Inkuisisi ing Spanyol ... Pisanan bakal luwih umum, lan mula bakal dadi masalah sing kurang jero; sing terakhir bakal langsung menyang panggung sejarah tartamtu ing negara kasebut, ngerteni lan menehi rincian sing, yen ora, bisa dingerteni.

Iki minangka buku sejarah paling apik ing Spanyol

Sawise ngerti kabeh iki, saiki wayahe menehi sampeyan conto buku sejarah Spanyol sing bisa diwaca. Kita ngelingake sampeyan ora ana kabeh sing disaranake, amarga akeh banget, mula kita wis milih pilihan sing bisa ditemokake ing toko buku. Iki yaiku:

Riwayat ringkes Spanyol

Ditulis dening Fernando García de Cortázar lan José Manuel González Vesga, buku sing luwih saka 900 kaca iki menehi sampeyan sesanti, kaya sing jenenge menehi ringkesan. Lan menehi pengantar sejarah Spanyol suwene pirang-pirang taun, nanging tanpa jero banget.

Mesthi wae, sampeyan bakal kepengin sinau babagan topik tartamtu, sing mbukak dalan kanggo maca liyane, ing babagan iki babagan topik tartamtu sing narik kawigaten sampeyan.

Ora ana ing buku sejarah Spanyol

Ditulis dening Francisco Garcia del Junco Iki luwih saka buku "dhukungan", amarga sanajan nyritakake babagan sejarah Spanyol, difokusake kanggo wong sing wis ngerti sejarah, lan sing digoleki yaiku mriksa rincian sing dilalekake dening penulis liyane, utawa dhisik ora dipikirake.

Kanthi tembung liya, ing buku iki sampeyan bisa nemokake rasa penasaran, kasunyatan menarik, prekara sing ora sampeyan ngerteni ... kanthi ringkes, aspek sing bisa narik kawigaten para pamaca lan nggawe sekering rasa penasaran kasebut kanggo mriksa luwih akeh bagean sejarah Spanyol.

Sejarah Spanyol nyatakake babagan wong sing ora precaya

Buku iki ditulis dening Juan Eslava Galan Iki minangka salah sawijining sing paling akeh maca babagan sejarah Spanyol. Mesthi wae, iki minangka buku liyane kanthi ringkesan, amarga, kaya sing dakkandhani, sanajan cukup jembar, buku kasebut ora bisa ditemokake saben wulan ing Spanyol, lan nuduhake.

Minangka sing apik, cara penulis nyritakake, sing nggawe crita nyenengake, lan uga nyenengake. Sing mbantu sampeyan luwih kecanthol lan sing penting, kanthi ngerti umume kedadeyan ing Spanyol, sampeyan bisa duwe visi sing luwih jembar babagan kabeh (sanajan mengko pengin melu bagean liyane).

Penaklukan Romawi Hispania

De Javier Negrete, iki minangka salah sawijining buku sejarah paling apik ing Spanyol sing ngerti periode sejarah tartamtu, ing kasus iki bagean saka ekspansi Roma dening Spanyol, kepiye masarakat Iberia jumeneng dheweke lan kabeh game politik, pengkhianatan, lsp.

Sejarah Spanyol ing Abad Pertengahan

Ditulis dening Vicente Angel Álvarez Palenzuela, karo sawetara abad pertengahan Spanyol, menehi kita salah sawijining buku paling apik ing sejarah Spanyol adhedhasar Abad Pertengahan. Khusus, sampeyan bisa maca saka serangan barbar ing abad kaping XNUMX nganti pembentukan Al-Andalus, lan saka kana nganti tekane Raja Katolik.

Buku sing mung kalebu bagean saka Spanyol nanging kanthi rinci bisa dadi sampurna kanggo wong-wong sing pengin ngerti periode tartamtu.

Inkuisi Spanyol

Ditulis dening Henry kamen, minangka salah sawijining buku sing nglumpukake salah sawijining sejarah paling peteng ing sejarah Spanyol. Ing kasus iki, panulis ngupayakake crita kasebut, nanging uga kanggo ngobrol babagan mitos lan kesalahan sing dianggep bener, lan kasunyatane sejatine dudu.

Ing kasus iki, buku iki bakal dadi dhukungan, lan kanggo wong-wong sing wis ngerti babagan sejarah penyelidikan ing Spanyol, mengko bakal golek luwih jero kanggo ngerti apa sing sejatine ditemokake.

Sejarah rezim Franco

Ditulis dening Luis Palacios Banuelos, Kita ora bisa lali wektu ing sejarah Spanyol sing saiki dadi lambene akeh wong, nalika Francisco Franco mrentah. Ing kasus iki, panulis menehi sejarah ringkes kanggo periode kasebut, amarga, sanajan ana luwih saka 500 kaca, ora ngerti kabeh kedadeyan ing wektu kasebut.

Nanging sampeyan bakal mbantu ngerti kanthi umum apa sing kedadeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)