Buku literatur Kuba paling apik

Kuba, pulo sing uga bisa diwaca.

Sanajan pulo sing paling misuwur ing Karibia wiwit alon-alon mbukak donya, ana pirang-pirang taun nalika penduduk Kuba ditindhes dening rezim komunis sing meksa dheweke crita babagan segara, saka Malecon sing kebak crita gedhe. Buku literatur Kuba sing paling apik iki ngandhani wit kurma lan tragedi, kasusahan lan eseman nanging, utamane, duwe pangarep-arep kanggo jagad sing luwih apik.

Buku literatur Kuba paling apik

Cecilia Valdés utawa Loma del Ángel, dening Cirilo Villaverde

Cecilia Valdés utawa Loma del Ángel anggitane Cirilo Villaverde

Diterbitake kanthi rong volume ing taun 1839 lan 1879 sing disatukan ing edhisi pungkasan taun 1882, karya Villaverde dianggep novel Kuba sing pertama lan crita disetel ing Kuba ing taun 1830, ngatasi kasunyatan mulattoes lan budak gratis ing tangan kulawarga Spanyol. Novel kasebut, kanthi karakter romantis sing khas ing abad kaping XNUMX, nyritakake babagan katresnan antarane Creole Cecilia lan Leonardo, sing ora ngerti yen dheweke sedulur lan putra saka bapak sing padha, jutawan Cándido de Gamboa. Novel kasebut dadi subjek zarzuela Kuba sing diadaptasi taun-taun kepungkur sing kasusun dening Gonzalo Roig.

Punapa panjenengan kersa maos Cecilia Valdés utawa Loma del Ángel?

Zaman Emas lan crita liyane, dening José Martí

Zaman emas saka José Martí

Pangripta saka Partai Revolusi Kuba lan tokoh sing paling wakil saka Kamardikan KubaJosé Martí uga pujangga modernis lan novelis sing karyane, kadhang kala ditutupi tumindak politik, ditemokake maneh minangka nggawe kabeh huruf Spanyol abad kaping-XNUMX. Jaman Emas minangka conto sing apik, gabungan saka crita cekak babagan fantasi, kepahlawanan lan keadilan ditulis kanggo "anak-anak Amerika" nanging dianjurake banget kanggo kabeh wong.

Kratoning jagad iki, dening Alejo Carpentier

Kratoning jagad iki dening Alejo Carpentier

Sajrone taun sing digunakake Carpentier ing Eropa, surealisme dadi salah sawijining pengaruhe sing hebat. Arus sing digawa nalika bali menyang Kuba lan kecemplung ing jagad ritual lan upacara voodoo sing ditenun ing antarane pulau lan Haiti sing cedhak sing bakal nyebabake Kratoning jagad iki, diterbitake ing taun 1949. Duta Besar konsep «apik tenan»Dadi khas Revolusi Haiti, novel kasebut ngetutake lakune budak Ti Noél, perwakilan saka kapercayan gaib Afrika, ing wektu sing angel kanggo pedunung Haiti kulit ireng sing dikalahake dening tirani Eropa. Salah siji saka karya sastra Amerika Latin sing paling representatif kabeh wektu.

Telung macan sedhih, dening Guillermo Cabrera Infante

Telung macan sedhih dening Guillermo Cabrera Infante

Diterbitake ing taun 1965, lan mengko ing taun 1967 ing edhisi sing dikoreksi, Telung macan sedhih, sing tuwuh saka bocah-bocah cilik Kuba sing misuwur, nyritakake telung kanca sing moyoki negara mlarat nalika metu ing Havana. Kebak saka Kolomialisme Kuba sing nyurung "maca novel kanthi lantang" miturut cathetan sing jelas ing wiwitan karya sing ditulis dening Infante dhewe, novel kasebut dilarang ing Kuba dening Fidel Castro Sanajan iki minangka salah sawijining karya utama sajrone "boom Amerika Latin" sing diarani taun 60an.

Paradiso, dening José Lezama Lima

Paradiso dening José Lezama Lima

Sanajan diterbitake ing taun 1966, Novel pertama Lima iku wis nyumurupi pepadhang ing taun 1949 liwat terbitan rong bab kaping pisanan. Monumen barok sing nolak kabeh hukum sastra tradisional kanggo nyritakake babagan pujangga José Cemí wiwit lair nganti awal taun kuliah, ngonfigurasi novel sinau kanthi struktur kompleks sing nantang kapinteran para pamaca. Dolanan, dipuji wiwit wayahe pisanan diterbitake dening Octavio Paz utawa Julio Cortázar, uga dadi alesan ditolak dening Revolusi pewarna homoerotik.

Apa sampeyan durung maca Paradiso?

Sadurunge wengi, dening Reinaldo Arenas

Sadurunge Wengi Langsung dening Reinaldo Arenas

Sadurunge nglalu ing tanggal 7 Desember 1990 amarga diagnosis AIDS sing pungkasane ngenteni dina pungkasan ing New York, Reinaldo Arenas ninggali buku iki minangka warisan. Kesaksian babagan urip angel ing Kuba kanggo panulis homoseksual lan ora setuju karo rezim Castro sing ora mandheg nganiaya dheweke nganti dheweke mlayu saka pulau kasebut ing taun 1980. Nggumunake lan nyenengake, karya kasebut diadaptasi kanggo film ing taun 2001 karo Javier Bardem minangka Arenas, sing dadi nominasi Oscar dadi Aktor Paling Apik. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining buku paling apik ing sastra Kuba.

Lee Sadurunge Wengi Langsung dening Reinaldo Arenas.

Meneng, dening Karla Suárez

Meneng dening Karla Suárez

Diterbitake ing taun 1999, Meneng dadi kabèh paling apik penjual amarga premis sing ngidini jagad bisa ngerti kahanan ing Kuba, utamane liwat mripate bocah wadon sing, sajrone transisi nganti diwasa, ngerti kabeh hubungane wong-wong sing dheweke urip ing sangisoré pengaruh rezim Kuba.

Kabeh Wong Dadi, dening Wendy Guerra

Kabeh wong ninggalake Wendy Guerra

Kepinginan kanggo ninggalake sawijining pulau ing endi pamrentah nemtokake nasibe pendhudhuk mesthi dadi salah sawijining tema sing paling asring ana ing literatur Kuba, kajaba sawetara sing teka kanggo nemtokake minangka Kabeh wong ninggalake Wendy Guerra. Dicritakake minangka buku harian, karya kasebut nyritakake Umur Snow Guerra wiwit umur 8 nganti 20 taun, yaiku periode nalika bagean gedhe saka kanca-kancane mlayu, kabeh dadi pemimpi ing donya sing ora bakal ditemokake ing Kuba. Novel menang Hadiah Pertama kanggo Novel Bruguera ing wulan Maret 2006 lan diadaptasi dadi film dening Sergio Cabrera ing taun 2014

Wong sing seneng asu, dening Leonardo Padura

Wong sing seneng asu dening Leonardo Padura

Master saka realisme reged, Leonardo Padura bisa dadi salah sawijine panganggit Kuba sing paling pengaruhe ing sastra kontemporer sing kerjane paling gedhe temtu Wong sing seneng segawon. Diterbitake ing taun 2009, novel kasebut nyritakake kenangan Iván, sawijining dokter hewan, babagan pasrawungane ing taun 1977 karo wong lanang sing diiringi loro greyhound ing pantai Kuba meh telung puluh taun kepungkur. Nalika semana, kenalan anyar kasebut ngumumake akeh rincian babagan hubungan antarane León Trotsky lan pembunuh dheweke, Ramón Mercader, nganti pertemuane ing Meksiko. Potret sing digunakake Padura kanggo proyek visi Kuba nalika taun-taun pungkasan.

Miturut sampeyan, apa buku literatur Kuba sing paling apik?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lizabeth ngandika

    Saka sing kasebut, aku maca The Golden Age, Cecilia Valdés, Tres Tristes Tigres, The Man Who Loved Dogs and Before Night Falls, kanggo bagean aku nyaranake novel sing bubar diterbitake babagan masalah emigrasi, diarani A KIDNEY FOR YOU GIRL (panganggit Lourdes María Monert) nyenengake, jero lan obah,

  2.   amdorhh ngandika

    Subyektif banget. Ora ana penjual taruhan ing Kuba kanggo ngukur popularitas, uga parameter utawa kritik kanggo tugas sing ora adil kasebut.

  3.   Jorge Gallardo ngandika

    Dhaptar mung ngemot sawetara buku paling apik, ujare para novelis. Wendi, utawa Padura uga Karla ora hebat. Bintang-bintang ilang, sanajan Martí, Cabrera Infante, Lezama Lima lan Reinaldo Arenas katon. Zoe Valdés, Severo Sarduy, Heberto Padilla, Virgilio Piñera, Lidia Cabrera, Lino Novás Calvo, Daína Chaviano, Benítez Rojo, lan liya-liyane wis ora kasebut. Sanadyan sing anyar saka pengasingan ora kasebut, uga sing anyar saka pulau kasebut. Minangka kanggo buku sing paling apik, topik liyane. Matur nuwun

    1.    Carlos C. Carlos ngandika

      Jorge Gallardo? Apa sampeyan wani nyebutake Zoe Valdés ing antarane klasik sastra Kuba? Dania Chaviano? Jancok ora kanca. Lan sapa ing pikirane sing bener sing bakal nyelehake Reinaldo Arenas? ... ha ha ha !!

bool (bener)