Buku realisme gaib sing paling apik

Buku paling apik babagan realisme gaib

Sanajan ana akeh negara lan panulis sing nggabungake fantasi lan realita sajrone sejarah, realisme magis muncul minangka ciri khas literatur Amerika Latin lan banjur berkembang ing saindenging jagad. Kemampuan kanggo nggabungake impen lan urip saben dinane buku realisme sulap paling apik sing ngasilake kita menyang kutha-kutha memedi sing ngumbara lan kulawarga sing angker.

Pedro Páramo, dening Juan Rulfo

Pedro Páramo dening Juan Rulfo

Ing taun 1953, Meksiko Juan Rulfo diterbitake serangkaian crita sing ditemtokake ing kutha fiksi Comala kanthi jeneng El llanero en llamas. Sketsa pertama alam semesta misterius sing kalebu Pedro Paramo, salah sawijining novel sing nggawe realisme gaib minangka genre kanggo masarakat lan sing ditulis mung limang wulan dening panganggit. Diterbitake ing taun 1955, crita kasebut nyritakake tekane pemuda kasebut Juan Preciado menyang kutha ing Comala, dununge bapake, Pedro Páramo. Meneng ing pojokan lan crita lawas saka wong-wong sing nggawe sejarah iki kurang dianggep buku unggulan huruf amerika latin.

Aura, dening Carlos Fuentes

Aura dening Carlos Fuentes

Dumunung ing Mexico City ing taun 1962, Aura tindakake jejak Felipe Montero, sejarawan enom sing mutusake nampa tugas ngrampungake memoar umume umume ing omah dhewe. Nganti pirang-pirang wulan, dheweke bakal urip karo garwane, Consuelo, lan ponakane, Aura, loro wanita sing urip tenggelam ing peteng supaya ora ngerti omah sing ngelingake wong sing lara. Lelungan hipnosis liwat hawa nafsu, ketegangan lan niat peteng para paraga nalika ora kekurangan ritus spiritualistik lan hawa nafsu rahasia. Salah sawijining novel Carlos Fuentes sing paling dieling-eling sing diterbitake nalika panas realisme gaib.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez

Satus Satus Kesepian dening Gabriel García Márquez

Dheweke ujar manawa nalika Gabo nulis novel iki, dheweke bangkrut. Dheweke adol mobil, ngungsi ing apartemen ing Mexico City lan, pungkasane, ngirim naskah menyang omah penerbitan Sudamericana ing taun 1967. Sing ora bisa diramal Hadiah Nobel yaiku sukses gedhe tenan sing Satus taun kasepen ngalami sajrone minggu pertama rilis lan, luwih kurang, kahanane karya sastra Amerika Latin sing pungkasane bakal entuk. Sinar X saka bawana sulap, pengaruh kulawarga lan manca, sejarah kulawarga Buendía lan kutha Macondo dadi landasan boom Amerika Latin sing ngrebut jagad iki ing taun 60an.

Omah Roh, dening Isabel Allende

Omah roh Isabel Allende

Chili kanthi lair lan Venezuelan kanthi adopsi, Allende mesthi ngerti cara nenunake kasunyatan bawana, lan khusus Chili, nggabungake karo sulap realisme gaib laten ing novel iki diterbitake taun 1982 nganti sukses kritis lan umum. Omah Roh pirso kita kanggo patang generasi kulawarga Trueba lan critane diselehake karo kedadeyan politik sing ngganggu Chili pascial. Dianggep minangka karya penulis sing paling representatif, novel kasebut adaptasi film ing taun 1994 dibintangi Jeremy Irons, Meryl Streep lan Antonio Banderas.

Kaya banyu kanggo coklat, dening Laura Esquivel

Kaya banyu kanggo coklat dening Laura Esquivel

Nalika kayane "kegilaan" kanggo realisme gaib wis rampung, mula banjur teka Kaya banyu kanggo Coklat kanggo nyedhiyakake icing sing dibutuhake. Navigasi tradhisi Meksiko kanggo mlebu pawon lan wisel ing sihir, novel Laura Esquivel sing diterbitake taun 1989 dadi penjual amba amarga nggunakake bahan sing tepat: crita katresnan ing Meksiko revolusioner, drama wanita sing ora duwe hak tresna lan resep Meksiko sing paling apik kanggo menang para penyayang lan pembaca. Bagéan liya saka novel, Buku harian Tita, diterbitake ing 2016.

Kafka ing Shore, dening Haruki Murakami

Kafka ing gisik Haruki Murakami

Ya, realisme gaib nggambarake huruf Amerika Latin, nanging ora ateges penulis liyane ing saindenging jagad durung adaptasi karo kombinasi sihir lan kasunyatan ing tulisane. Murakami Jepang minangka conto paling apik, mbagi bibliografi dadi novel intim lan liyane sing main karo alam semesta metafisik. Novel taun 2002 Kafka ing gisik bisa uga novel sing paling apik sing mbangkitake jagad sing fantastis liwat mata rong karakter lan crita masing-masing: Kafka Tamura, bocah enom umur 15 taun sing mutusake metu saka omah kulawarga kanggo ngungsi ing perpustakaan, lan Satoru Nakata, wong tuwa sing duwe katrampilan ngomong karo kucing. Penting.

Putrane Tengah Wengi, dening Salman Rushdie

Putrane Tengah Wengi dening Salman Rushdie

India Iki minangka salah sawijining negara unik ing donya sing ilmu sihir lan spiritualitas ana ing prilaku masarakat. Mula, kita ora kaget karo mbuwang imajinasi sing dicritakake crita Rushdie, utamane Bocah-bocah tengah wengi. Novel sing digawe ing tengah wengi tanggal 15 Agustus 1947, dina yen India entuk kamardikan saka Kekaisaran Inggris lan ing kana Saleem Sinai, protagonis crita kasebut, teka ing jagad iki. Liwat critane, bocah sing duwe katrampilan penasaran, kita nyekseni sejarah India anyar lan generasi anyar sing gelem nggawe maneh negara kasebut sing nantang indra para plancong lan sing maca.

Kekasih dening Toni Morrison

Kekasih dening Toni Morrison

Diterbitake ing taun 1987, Kekasih es novel sing khusus kanggo budak "sewidak yuta lan luwih" keturunan Afrika sing tilar donya sawise dikalahake ing Atlantik. Kasunyatan sejarah sing diwakili dening Sethe, sawijining wanita babu sing mutusake bisa lolos karo putrine saka kebun Kentucky, ing kana urip dadi batur tukon kanggo tekan Ohio, negara bebas. Memedi lan medeni perang salib sing ngomong babagan kabeh bisu sing wis puluhan taun nglelebke wong sing kejem lan uga sastra dhewe. Diterbitake ing taun 1987, novel kasebut menang Hadiah Pulitzer taun candhake lan diadaptasi ing bioskop karo Oprah Winfrey ing peran Sethe, sawijining karakter adhedhasar andhahane Margaret Garner.

Apa buku sing paling apik babagan realisme gaib sing wis sampeyan maca?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ranger Burning ngandika

    Burning Llanero ora nate menyang Comala, nganti taun 55 nalika didegake, dheweke ngalami luka bakar tingkat 3. Kosok baline, ora amarga ora bisa obah.