Buku Reyes Monforte

Kings Monforte

Kings Monforte

Nalika pangguna Internet ngetik telusuran "buku Reyes Monforte", asil sing paling asring digandhengake Burka kanggo katresnan (2007). Buku iki adhedhasar kedadeyan nyata - kaya meh kabeh teks sing ditulis dening panganggit saka Madrid - crita babagan ruang lingkup universal. Ora kaget, novel iki sukses diadaptasi menyang layar cilik dening saluran Antena 3.

Kajaba iku, wartawan lan panulis Spanyol iki uga nampa Hadiah Alfonso X kanggo Sejarah Novel kanggo Semangat Rusia (2015). Sadurunge nerbitake buku pertamane, Monforte minangka bagean saka pirang-pirang program sing disenengi para pamireng lan pamirsa Spanyol.. Antarane, El Mundo TV, Negara Edan (Onda Cero) lan, mesthine, Pitung wulan (Titik Radio).

Sawetara informasi biografi babagan Reyes Monforte

Reyes Monforte (1975) lair ing Madrid, Spanyol, ing ngendi dheweke kondhang amarga karya jurnalistik. Dheweke miwiti karir ing spektrum radio ing perusahaan Luis del Olmo ing program Protagonistas. Wiwit kuwi Dheweke dadi produser lan direktur proyek ing macem-macem stasiun radio ing Semenanjung Iberia.

Minangka presenter jadwal sore saka Pitung wulan budidaya pamirsa sing cukup signifikan. Babagan karya televisi, Monforte Dheweke dadi panulis skrip lan peserta jaringan kayata Antena 3, TVE, La 2 lan Telemadrid, lan liya-liyane. Dina iki dheweke dadi kontributor koran Alesan. Buku-buku sing digawe wartawan lan panulis Spanyol iki diterangake ing ngisor iki:

Burka kanggo katresnan (2007)

Burqa kanggo katresnan.

Burqa kanggo katresnan.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Burqa kanggo katresnan

Wiwitane crita sing sejati

Judhul iki adhedhasar kedadeyan nyata babagan kahanan María Galera. Monforte ngerti babagan crita Mallorcan enom iki nalika maca artikel ing koran. Banjur, dheweke ngubungi Rosie (mbakyune Maria) sing nulungi protagonis nganti pungkasane bisa ngomong karo dheweke ing telpon nalika siaran Pitung wulan.

Ing babagan iki, Monforte ujar ing sawijining wawancara karo JB Macgregor (2007): "Kita bisa nemokake Maria ing omah ing Kabul sing dheweke urip karo bojone, anake loro sing isih cilik lan anake nomer telu sing lagi budal. Lan ing kono kabeh diwiwiti. Malah pungkasane ngipi elek sing wis urip María suwene 4 taun ”.

Ngembangake

Intine, novel iki minangka crita katresnan. Iki babagan wanita enom (María Galera) sing tresna karo wong Afghanistan ing London. Perasaan dheweke dadi kuat mula dheweke mutusake nikah karo dheweke, mlebu Islam, lan ngetutake bojone menyang negara kelairan. Ing kana, dheweke kanthi wajib urip ing sangisoré aturan ketat rezim Taliban.

Lingkungan kasebut parah banget nalika wiwitan perang, amarga dheweke kepepet ing tengah-tengah konflik tanpa identifikasi utawa dhuwit. Nanging, lkahanan urip sing ora aman ora ngalangi dheweke duwe anak loro karo bojone. Sanajan, karo bayi nomer telu ing dalan, María mutusake kanggo njaluk tulung ... Seorang pengusaha Mallorcan ngulurake tangane lan mula bisa slamet kanggo crita babagan perjalanan sing kaget banget.

Katresnan kejem (2008)

Katresnan kejem

Katresnan kejem

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Katresnan kejem

Kanthi bukune sing nomer loro, Monforte terus njelajah tema sing ana gandhengane karo kulawarga lan katresnan ing kasunyatan. Ing kalodhangan iki, warga Valenciane María José Carrascosa. Dheweke tetep dipenjara antarane 2006 lan 2015 (taun dheweke dibebasake), dihukum 14 taun kunjara amarga meri lan nyulik.

Carrascosa kesah karo putrine saka AS menyang Spanyol tanpa ijin saka bapake, Peter Innes (pengadu, warga negara AS). Mesthine, dheweke minangka bojo sing kasar lan kasar, amarga iku, María José ujar manawa dheweke ora bakal nyerahake niat supaya dheweke dijauhake saka bocah wadon kasebut. Buku kasebut nyritakake kahanan mbebayani nalika dipenjara lan rincian proses hukum.

Mawar sing ndhelik (2009)

Mawar sing ndhelik.

Mawar sing ndhelik.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Mawar sing ndhelik

Buku kaping telu Monforte diantisipasi amarga nomer penerbitan judhul sadurunge (luwih saka telung atus ewu salinan sing didol ing kalorone). Mawar sing ndhelik nyritakake sejatine Zehera, pengungsi Bosnia sing tekan Spanyol sawise ngungsi perang ing Balkan. Nanging, uripe ing semenanjung pancen ora gampang, sanajan ngadhepi kasusahan kanthi wani.

Wiwit Zehera kudu ngalami pelecehan saka mafia, trafficker manungsa, prasangka xenophobic lan pusaran dendam sing ana gandhengane karo jaman biyen. Ngadhepi alangan mbebayani kasebut, dheweke gumantung karo ikatan karo mbakyune. Kajaba iku, tresno saka kanca Spanyol sing nylametake dheweke kanthi ekstrem lan ilusi katresnan sing anyar penting banget.

Wong sing ora setya (2011)

Wong sing ora setya.

Wong sing ora setya.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Wong sing ora setya

Ana kemiripan tematik tartamtu ing buku iki karo Burka kanggo katresnan. Sing artine, iki narasi adhedhasar kedadeyan nyata, dadi tresna antarane wanita Spanyol (Sara) lan Muslim (Najib)… Dadi, prastawa kasebut nggegirisi nalika protagonis (guru) nemokake maksud sejatine siswa sing dheweke tresnani.

Kasunyatane, Najib minangka jihadis sing kalebu sel Al Qaeda sing rahasia. Akibate, dheweke pura-pura integral ing urip Kulon mung kanggo narik kawigaten para wanita rentan ing budaya lan fanatisme religius. Kangge, Sara sadar yen kasep banget babagan plot dheweke lan dheweke kepeksa njupuk keputusan sing radikal.

Ucup pasir (2013)

Ucup pasir.

Ucup pasir.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ucup pasir

Ucup pasir minangka crita sing ditemtokake ing ara-ara samun Sahara kulon lan kedadeyan ing rong jaman. Saiki ana Laia, bocah wadon Saharawi sing wis sawetara taun manggon ing wilayah Spanyol. Sanajan nggoleki masa depan kanthi semangat, dheweke ndhelikake masa lalu sing angel banget sing diwujudake ing sadulure Ahmed. Sapa sing kesah menyang semenanjung kanggo njaluk bali.

Saliyane, Carlos - Bapake Julio, pacar Laia sing pacar Spanyol - ngalami pacangane khusus ing Dakhla (Mauritania). Dheweke nindakake nalika enclave kasebut isih diarani Villa Cisneros, sadurunge invasi tentara Maroko (1975). Ing konteks iki, Monforte nggambarake adat istiadat Saharawi lan kahanan para Hartanis (jinis perbudakan kontemporer sing dialami ewu wong Mauritania).

Semangat Rusia (2015)

Semangat Rusia.

Semangat Rusia.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Semangat Rusia

Judhul iki makili, nganti saiki, minangka ciptaan sastra paling apik saka Reyes Monforte. Yaiku novel sejarah dIki ngrinci karier seni sing apik lan prastawa biografi neuralgik ing sajroning penyanyi Madrid Lina Codina (1897 - 1989). Dheweke dadi garwa lan muse pertama kanggo pianis, komposer, lan konduktor Moskow Sergei S. Prokofiev (1891 - 1953).

Sinopsis

Narasi kasebut nuduhake taun-taun pertama perkawinan Prokofiev ing Paris. Ing kana, pasangan kasebut nggunakake pundhak para intelektual lan seniman sing paling inovatif nalika semana (1930-an). Banjur Sergei mutusake bali karo kulawargane menyang Moskow. Endi - sanajan dheweke ditampa kanthi pakurmatan kaping pisanan - rezim Stalin wiwit nganggu dheweke.

Ing pungkasan Perang Dunia II, perkawinan kasebut rusak amarga hubungan luar nikah Sergei karo Mira Mendelssohn. Sawise dipisahake, dheweke dituduh ora adil dening komunis lan dikirim menyang gulag nganti seda Stalin (1978). Mangkono, Semangat Rusia minangka crita katresnan, kasusahan, lan kaslametan wanita sing unik.

Buku Reyes Monforte paling anyar

Sukses komersial lan kritik sastra sing disenengi dening Semangat Rusia padha ngasilake akeh pangarepan sekitar rilis Monforte sabanjure, Kenangan saka lavender (2018). Mesthi, novel iki ngasilake mayoritas ulasan positif lan sawetara swara sing ora puas.

Pungkasan, con Kertu pos saka wétan (2020) panganggit sing lair ing Madrid wis bali kanthi gaya amarga crita sing luar biasa kasebut ing Kamp konsentrasi Nazi. Ing lakon kasebut, karakter sejatine uga diciptakake kanggo nggawe utas narasi sing ngelingake medeni Auschwitz.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.