Buku puisi paling apik

Neruda ora mati amarga kanker

Thanks kanggo jaringan sosial, puisi kayane nilarake wektu turu sing dawa kanggo entuk papan sing cocog. Posisi sing dikonsumsi dening para pujangga lan penutur sing hebat sing nemokake ing ayat kanthi cara sing sampurna kanggo nggambarake jagad, kanggo narik lapisan lan nggawe emosi dadi lirik. Iki buku puisi paling apik dheweke nemtokake evolusi seni sing langgeng lan tanpa wates, nanging ora bakal mandheg nganyari maneh.

Buku puisi paling apik

The Iliad, dening Homer

Sale Iliad (TEXTS ...
Iliad (TEXTS ...
Ora ana review

Epik Yunani sing Aku bakal ngganti literatur kulon kanthi selawase Sampeyan uga geguritan gedhe pisanan lirik kita. Sanajan tanggal diterbitake durung dingerteni, nanging dipercaya The Iliad tanggal wiwit sawetara abad kaping XNUMX SM lan kalebu 15.693 ayat Dheweke nggambarake murka Achilles sajrone taun pungkasan Perang Trojan, kutha sing dikenal minangka Ilion, ing basa Yunani. Klasik kabeh.

Sajak lan Legenda, dening Gustavo Adolfo Bécquer

Duta Besar a romantisme sing dheweke nyoba mbukak arus sastra anyar, Bécquer urip ala ing Madrid sajrone umur akeh tanpa ndeleng bagean saka karya sing diterbitake. Sajak sing nggawe volume iki diterbitake dening kanca-kancane pirang-pirang taun sawise tilar donya, ora suwe sawise geni meh padha nyirep. Para leyend kalebu diterbitake sajrone urip penulis. Eksistensi sing diwenehake dening tema kaya katresnan, pati utawa referensi tumrap literatur sing ditulis Bécquer lan sing nemokake ing kaca buku iki minangka pambuka kanggo jagad sing bentuk lan warna anyar.

Apa sampeyan pengin maca Sajak lan Legenda Bécquer?

Blades of Grass, dening Walt Whitman

Kabeh dianggep minangka pujangga amerika agung kabeh wektu, Whitman nggarap Godhong suketsajrone umure, dadi versi pertama diowahi kanthi pirang-pirang acara ing macem-macem edhisi. Pungkasan, puisi paling awal ditulungi, kanggo ngreksa impulsif penulis sing ngomong hubungane karo alam, kanthi wektu dheweke kudu urip lan uga presiden kaya Abraham Lincoln sing dikhususake kanggo eleki. Ora kaya spiritualitas sing nuduhake romantisme, Whitman ngerti carane menehi puisi abad kaping XNUMX kanthi volume lan bentuk, saka materialisme sing diwujudake ing wong sing uga ngerti mikir lan ana.

Puisi, dening Emily Dickinson

Senadyan ing luwih saka 1800 geguritan manawa Emily Dickinson saka Amerika nulis nalika isih urip, sawetara sing diterbitake. Kasunyatane, wong-wong sing ndeleng cahya ing jaman penulis isih dimodifikasi dening sawetara editor sing ora wani nuduhake sajak unik saka wanita iki, sing dikunci ing ruangane. Ora nganti sedane, ing taun 1886, nalika mbakyune nemokake kabeh puisi lan dikandhani karo kabeh wong. Diasuh dening Injil lan humor Amerika, navigasi ing antarane pati lan keabadian sing menehi inspirasi banget, Dickinson dianggep minangka salah sawijining tokoh gedhe puisi Amerika Serikat.

Waca ing Geguritan dening Emily Dickinson.

Puluh puluh tresna puisi lan lagu nekat, dening Pablo Neruda

«Aku seneng yen sampeyan meneng amarga sampeyan ora ana. "

Salah siji saka pethikan puisi sing paling misuwur saka huruf Hispanik Iki minangka bagean saka buku iki, sing kaping pisanan ditulis dening Neruda lan diterbitake dening panganggit Chili ing taun 1924 nalika umure mung 19 taun. Nggunakake nggunakake ayat Aleksandria lan gayane dhewe-dhewe, mula nyoba nyingkirake realisme sing umume digawe ing karya awal, buku iki digawe saka rong puluh geguritan tanpa nama lan sing terakhir, The Desperate Song, sing nyimpulake perasaan pangarang tumrap tresnane sing isih enom. Salah siji saka karya paling penting ing Spanyol ing abad kaping-XNUMX, temtunipun.

Sampeyan ora bakal bisa mandheg maca Rong puluh tresna puisi lan lagu nekat.

Pujangga ing New York, dening Federico García Lorca

Tanggal 18 Agustus 1936, Federico García Lorca ditembak ing antarane Viznar lan Alfacar, ing Granada, dadi warisan koleksi geguritan paling penting ing Andalusia sing disenengi lan digunakake Pujangga ing New York. Diterbitake kanthi anumerta ing taun 1940 ing rong edhisi pisanan sing beda, nanging ora padha karo sebab sing jelas, karya gedhe Lorca yaiku penggabungan penulis, saka wong sing ing kutha New York papan dununge ing antarane taun 1929 nganti 1930 nyoba mbangkitake kaendahan murni, adoh saka industrialisasi, kapitalisme lan rasisme sing menang ing Amerika Serikat. Karya ing ngendi Lorca, nalika lagi depresi, mbukak nganti jagad nyoba golek versi sing paling apik.

Ariel dening Sylvia Plath

Sadurunge nglalu ing taun 1963, Sylvia Plath ngrampungake koleksi puisi kanthi irah-irahan Ariel kanggo diterbitake dening garwane lan asisten sastra, Ted ngrangkul, setaun mengko. Kontroversi kasebut muncul nalika karya kasebut diowahi dening Hughes, sing ngilangi sawetara geguritan sing ana lan nambah liyane sing ora diterbitake kanggo nyuda karakter sing bola-bali ing karya kasebut, sing dikritik lan uga dipertahankan para ahli. Karya kasebut, corak sing luwih dramatis dibandhingake karo karya Plath sadurunge, gumantung karo alam minangka kanvas kanggo melankolis karakteristik panganggit.

Antologi Puisi, dening Mario Benedetti

Panulis crita cerkak Uruguay lan novelis, Benedetti uga ngaturake gegayuhan gedhe sajrone puisi. Urip saben dinane, diunggahake dadi mesin epik lan dikepengini nganggo katresnan lan politik, humor lan refleksi, wanita lan pengeling-eling. Antologi puisiditerbitake ing taun 1984. Pilihan sing paling apik nalika ngakses ayat pangarang paling apik ing volume siji.

Cara liya nggunakake tutuk, dening Rupi Kaur

Kabeh diwiwiti ing akun Instagram ing pujangga India Kanada Rupi Kaur wiwit nerbitake kutipan saka karyane. Pirang-pirang wulan mengko, lan sawise foto penulis ninggalake jejak menstruasi ing amben sing merevolusi jaringan sosial, Kaur nerbitake rong buku: Susu lan madu (Cara liya kanggo nggunakake tutuk, ing negara kita) lan Srengenge lan kembange, karya sing nggabungake puisi kanggo generasi kasebut lan generasi ngarep sing ora ana kekurangan referensi kanggo tema kayata feminisme, lara ati utawa imigrasi.

Apa kanggo sampeyan buku puisi paling apik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alejandro ngandika

    Tanpa Vallejo, dhaptar kasebut ora duwe kredibilitas

bool (bener)