8 buku psikologi paling apik sing ora bisa dilalekake

8 buku psikologi paling apik sing ora bisa dilalekake

Miturut RAE, "psikologi minangka ilmu utawa kajian babagan pikiran lan prilaku ing manungsa lan kewan." Lucu banget, sawetara, kalebu aku dhewe, nalika ngrungokake tembung ilmu, kita mikir pirang-pirang yuta, formula lan tembung sing ora dingerteni. Nanging, bagean saka komunitas ilmiah wis ngupayakake nyedhiyakake bahan informatif kanggo kita, minangka pamaca sing ora khusus, luwih cedhak karo ilmu ilmiah. Maca babagan psikologi, ora mung kesenengan sing diwenehake mung kanggo wong sing wis ngrampungake gelar kasebut. Kita kabeh bisa nindakake. A) Ya, Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan cara kerja lan pola pikir manungsa, deleng dhaptar 8 buku psikologi paling apik sing ora bisa dilalekake.

Strategi kanggo nambah dhiri 

Panutup buku psikologi Strategi kanggo nambah dhiri

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Strategi kanggo nambah dhiri

Ajining dhiri, intine, yaiku kemampuan kanggo tresna marang awake dhewe lan mengaruhi sesambungan karo wong liya. Nduwe rasa percaya diri sing sehat lan realistis yaiku sing ngidini kita ngadhepi lan ngadhepi urip, lan kalebu serangkaian katrampilan lan katrampilan sing bisa dandan. Strategi kanggo nambah dhiri dening Elia Roca, minangka karya sing migunani banget kanggo terapi apa wae sing pengin mbantu para klien ing bidang iki, nanging uga maca sing cocog kanggo kabeh pamirsa amarga para pamaca sing ora khusus nyedhaki informasi ilmiah lan ketat kanthi cara sing praktis lan jelas banget.

Ing antarane isi buku iki, sampeyan bakal nemokake instrumen sing valid kanggo ngetrapake dhiri lan serangkaian strategi kognitif, prilaku lan emosional sing bakal mbantu sampeyan nambah. Kajaba iku, penulis ngaturake bagean saka kaca kanggo nganalisa hubungan antarane pikiran lan dhiri. Pikiran minangka kapercayan sing ana ing awake dhewe lan kapercayan kasebut nemtokake cara tumindak lan cara ndeleng jagad kasebut. Yen sampeyan pengin nambah katrampilan kanggo tresna marang awake dhewe utawa yen sampeyan kepengin sinau luwih akeh babagan harga diri, buku sing gampang diwaca iki bakal migunani banget.

Mupangat kasangsaran

Panutup buku tanpa guna penderitaan

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Mupangat kasangsaran

«Apa kita nate mikir babagan gampang nandhang sangsara? Utawa, kanthi cara liya, pira urip sing bisa uwal saka sangsara kita? », Kanthi rong pitakon kasebut María Jesús Álava Reyes miwiti bukune. Sajrone urip, kita bakal ngadhepi wektu-wektu sing nyenengake lan wektu-wektu sedhih, prekara-prekara kasebut ora mesthi cocog karo kekarepan, lan ora bisa dihindari. Nanging, kita bisa milih cara ngatasi masalah lan pinten wektu kanggo nandhang sangsara.

Mupangat kasangsaran alat sing apik banget yaiku mbantu kita ngerti perasaan lan mulang babagan cara ngatur, iku kunci kanggo nikmati lan ngontrol urip kita ngluwihi kahanan. Kita kabeh nandhang sangsara lan kita kabeh nandhang sangsara ora ana gunane. Yen sampeyan pengin ngowahi, yen sampeyan pengin ngarahake ilusi, tinggalake papan kanggo buku iki ing rak.

Rangkul anak njero sampeyan 

Sampul Buku Psikologi Ngrangkul Bocah Batin Sampeyan

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Rangkul anak njero sampeyan

Napa kita dadi sejatine? Kepiye pentinge kita dadi anak kanggo kita?  Rangkul anak njero sampeyan dening Victoria Cadarso mbantu kita njerone "anak batin", pulih pengalaman kaping pisanan, esensi lan kabeh sing didhelikake supaya ora rumangsa rawan. Kanthi buku iki sampeyan bakal ngerti kebutuhan kanggo sambung maneh karo "anak batin" lan mbalekake "anak sing cilaka", memedi, bagean sing sampeyan lali sampeyan, kabeh duwe. Kajaba iku, penulis menehi katrangan rinci babagan fase pangembangan lan nyedhiyakake kunci dhasar kanggo ngadhepi rasa wedi lan emosi.

Aku ora bisa nglalekake buku iki saka dhaptar 8 buku psikologi paling apik sing ora bisa dilalekake. Iki minangka buku sing penting, kaya sing digunakake karo anak utama, ngerteni apa sing bakal ngidini kita, miturut tembung panganggit, "sambung karo ati", kanthi katresnan, karo asale. 

Ngiringi tandhing

Sampul buku psikologi ngiringi tandhing kasebut

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ngiringi tandhing

Kelangan wong iku pengalaman sing angel banget, mula mengko uga mengko kita kudu ngadhepi. Nanging, iku uga angel lan angel kanggo wong-wong sing melu kerugian kasebut. Ngiringi tandhing dening Manuel Nevado lan José González minangka buku sing terkenal kanggo para profesional sing ngobati pasien sing ngalami kahanan iki, Kajaba iku, kanggo sing ngupayakake luwih ngerti babagan tahap sedhih lan dheweke pengin, kanthi pribadi, nulungi wong sing nandhang masalah kasebut.

Buku kasebut nyedhiyakake alat sing dibutuhake kanggo nindakake iringan iki, negesake pentinge ngadhepi prasangka babagan kasusahan supaya bisa ngetrapake latihan sing diusulake kanthi efektif. Aku seneng banget yen dheweke ngaturake kabeh bab buku kanggo "kasusahan bocah." Kadhangkala, manawa sampeyan wong tuwa, kakang utawa mbakyu, guru utawa guru, sampeyan angel ngomong babagan kelangan utawa absen karo bocah. Kita angel ngerti apa sing dirasakake lan ditangani. Ing makarya, Nevado y González uga pandhuan babagan cara ngirim komunikasi karo bocah kanthi pati lan kepiye cara kita nyedhak masalah iki.

Wani ngomong babagan seks karo putra sampeyan

Tutup Wani ngomong babagan jinis karo buku psikologi anak sampeyan

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Wani ngomong babagan seks karo putra sampeyan

Yen ngomong babagan pati karo anak sampeyan bisa uga angel, ngomong babagan seks biasane luwih gampang. Bukune Wani ngomong babagan seks karo putra sampeyan, dening pedagog Nora Rodríguez, yaiku pandhuan sing bisa migunani banget yen, minangka wong tuwa, sampeyan pengin ngrembug babagan seksualitas karo bocah-bocah, nanging ora ngerti kepiye carane nggawe.

Napa penting kanggo ngobrol babagan bocah karo bocah? Kaya sing diandharake penulis, bocah-bocah kadang-kadang rumangsa duwe kabeh informasi sing penting babagan seks. Nanging, yen ora wong tuwa sing, alamiah, nyedhaki ilmu kasebut, bocah-bocah nemokake dheweke dhewe. Ing endi, kita kabeh bakal golek keraguan: ing internet.

Sayange, sesanti sing ditampilake ing jaringan seksualitas ora mesthi nyata. Dadi, yen kita supaya sing paling enom sinau awake dhewe "dhewe," kurang stereotipe positif babagan hubungan lan jinis bakal dilestarekake. Informasi kasebut kasedhiya, bisa diakses wiwit cilik banget, lan minangka wong diwasa, kita bisa menehi apa sing dibutuhake supaya dheweke ngerti apa sing ora nyata ing kabeh babagan lan bisa mbantu dheweke ngerti seksualitas tanpa wedi lan ora aman. Apa sampeyan pengin ngobrol babagan topik iki karo bocah-bocah? Buku iki minangka tambang tips sing bakal nuntun supaya sampeyan bisa nindakake kanthi bener lan aman.

Magang Sage

Sampul Buku Psikologi magang Sage

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Magang Sage

Magang Sage, ditulis dening psikolog lan pedagog Bernabé Tierno, minangka pandhuan sing praktis lan gampang diwaca, sing mulang supaya urip luwih apik lan bahagia. Kadhangkala, kita urip kanthi cepet banget supaya ora mandheg ngrungokake awake dhewe, utawa ora mandheg mikir babagan gawe piala lan rasa seneng sing nolak awake dhewe. Panulis ngusulake supaya kita njupuk sikap "magang saka wong wicaksana", ngajak kita mbukak pikiran kanggo nampa, miturut akal sehat, kita bisa urip luwih becik.

Tender duwe kemampuan kanggo rangkuman prinsip lan frasa sing kuat banget filosofi urip, nggawe bacaan sampeyan didaktis lan apik. Ayo kula wenehake potongan permata iki: «Kita kabeh pengin urip luwih apik. Kita kabeh pengin dadi luwih bahagia. Yen sinau dadi luwih wicaksana, ora ana sangsi sing bisa nindakake. " Buku iki, paling ora kanggo aku, meh dadi khalifah sing ngarep-arep sing nuduhake manawa kita kita kabeh duwe apa sing kudu saya bahagia lan manawa kita mbangun urip sing luwih kepenak lan luwih marem.

Kekuwatan katresnan 

Panutup buku psikologi Kekuwatan katresnan

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Kekuwatan katresnan

Aku pengin nyakup buku liyane saka Bernabé Tierno ing dhaptar 8 buku psikologi paling apik sing ora bisa dilalekake. Kekuwatan katresnan, diterbitake ing taun 1999, minangka penting liyane saka penulis iki. Katresnan mbanjiri kabeh bidang urip. Kasedhiya obrolan, pikirane, kenangan ... Katresnan minangka dhasar eksistensi. Nanging apa sampeyan wis nate mikir apa sing diarani katresnan?

Ing buku iki, Bernabé Tierno nggambarake katresnan, babagan bentuk, lan apa sing ana. Iki nglumpukake piwulang sing penting babagan tresno, babagan hubungane antarane keterikatan lan percaya dhiri. Cekakipun, eksposisi kekuatan penyembuhan katresnan lan akibate ora duwe. Bagean pungkasan buku, sing dikatutake kanggo 3 wektu sing penting banget, luwih becik disebutake: umur tuwa, penyakit lan pati. Psikolog nyedhiyakake kaca pungkasan kanggo nganalisa apa pengaruh kekuwatan katresnan ing tahap sing angel kasebut. Apa sampeyan wani ndeleng katresnan kanthi mata sing beda? Nindakake nganggo buku iki.

Manual praktis kanggo perawatan rasa isin lan kuatir sosial

Cover buku psikologi kuatir sosial lan kuatir sosial

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Manual praktis kanggo perawatan rasa isin lan kuatir sosial

Ora ala yen isin, nyatane, kita kabeh wis krasa gugup, ketegangan utawa rasa isin sawetara wektu ing urip. Nanging ana pirang-pirang level rasa isin lan sanajan normal kanggo ngrasakake kuatir, nalika kuatir sosial dadi kuat lan asring bisa matesi urip kita. Ing kasus ekstrem, rasa isin bisa uga nyegah wong-wong sing nandhang hubungan pribadi, maju ing bidang profesional utawa nindakake tugas saben dinane amarga bakal kerja.

Martin M. Antony lan Richard P. Swinson nyedhiyakake a Manual praktis kanggo perawatan rasa isin lan kuatir sosial. Penulis wis milih perawatan kanggo kuatir sosial, efektif lan adhedhasar ilmiah, lan duwe diadaptasi supaya para pamaca sing ora khusus bisa ngerteni lan aplikasi kasebut. Manual minangka buku kerja praktis sing mulang supaya bisa ngatur hubungan interpersonal kanthi luwih apik lan mbantu supaya luwih kepenak karo wong liya. Aku nganggep buku iki disaranake, sing pantes ditutup saka 8 buku psikologi paling apik sing ora bisa dilalekake, amarga ora mung bisa mbantu sampeyan nambah cara hubungane karo lingkungan, kayane alat sing migunani banget kanggo luwih ngerti kita lan kanggo jero lan wani ngatasi rasa wedi sing ora mesthi gampang diatasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Dhaptar sing apik, nanging aku mikir sawetara judhul sing sampeyan negesake ora duwe fokus utama ing psikologi lan duwe peran sekunder, lan tema utama yaiku pitulung-dhiri utawa kaya ngono.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)