Buku polisi paling apik

Christie Agatha.

Christie Agatha.

Ngomong babagan buku kriminal paling apik yaiku nyediakake kaca pembesar lan pertimbangan sing apik lan dadi salah sawijining genre sastra paling populer saiki. Nanging, ketenaran sing dibanggakake saiki ora padha kaya wiwitane. Ya, kita ngomong babagan tren sing disepelekake banget karo kritik sastra sawise muncul (separo kapindho abad kaping XNUMX). Nanging, penghinaan saka "elit mikir" ora ana masalah kanggo para penulis crita kejahatan.

Kasunyatane, para panulis Edgar Allan Poe - pelopor paling apik ing genre iki -, Sir Arthur Conan Doyle lan Agatha Christie digambarake minangka jenius sastra ing dunya. Bebarengan karo sing kasebut, ana jeneng-jeneng kayata Dashiell Hammlett, Vázquez Montalbán utawa John Verdon (antara liya), kanthi karya sing dianggep dhasar ing narasi polisi

Kadurjanan ing dalan mayat (1841), dening Edgar Allan Poe

Kadurjanan ing dalan mayat

Kadurjanan ing dalan mayat.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Kadurjanan ing dalan mayat

Wiwitane genre polisi

Panulis Amerika Edgar Allan Poe (1809 - 1849) minangka jenius huruf sing sejati, amarga dheweke ngerti carane dadi pelopor ing macem-macem genre sastra. Salah sawijining sumbangan sing paling dihargai kanggo literatur donya yaiku watake minangka detektif Auguste Dupin. Pancen, ing Kadurjanan ing dalan mayat kaping telu saka telung penampilan resmi kedadeyan.

Pentinge Auguste Dupin

Validitas Dupin ora diwatesi mung kanggo teks sing ditandatangani dening Poe, mesthine ora bisa rusak. Detektif "abadi" sabanjure ing literatur (Sherlock Holmes) jelas dipengaruhi karo cara dheweke. Kaya paraga Hercules Poirot saka Christie Agatha. Holmes malah nyebutake dheweke langsung ing critane (sanajan ana wong sing "kalah" karo dheweke).

Sinopsis saka Kadurjanan ing dalan mayat

Narator anonim kasebut minangka kanca akrab karo Dupin lan dadi paraga paling penting sawise protagonis. Plot kasebut fokus ing resolusi kasus pembunuhan rong wanita (ibu lan putri) ing kahanan sing rada aneh. Kajaba iku, polisi bisa nglumpukake sawetara pitunjuk lan interogasi saka tangga teparo lan saksi bisa uga ora ngasilake data sing migunani.

Paling ala, ing antarane tersangka yaiku terdakwa sing dugaan sangsaya ragu. Akibate - dipindhah dening masalah pribadi - Ksatria Dupin njaluk idin kanggo ngatasi tindak kriminal kasebut. Sawise diwenehake, protagonis nggunakake kapinteran lan detail menit nganti dheweke nemoni sebab-sebab kematian kasebut.

Kadurjanan lan Ukuman (1866)

Kadurjanan lan Ukuman.

Kadurjanan lan Ukuman.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Ing lakon iki, Panulis Rusia Fyodor Dostoyesvki (1821 - 1881) kanthi trampil nyampur sipat psikologis lan perspektif konflik para tokoh utama. Sanajan dudu buku polisi kanthi teges sing ketat, nanging cocog banget karo jinis kasebut. Amarga iku nggambarake kedadeyan saka pikirane durjana.

Sinopsis

Sepisanan, narator sing wis ngerti kabeh nuduhake kedadeyan saka sudut pandang protagonis, Riodón Raskólnikov. Khusus, rinci babagan urip siswa iki sing duwe masalah dhuwit (sanajan bantuan saka ibune lan adhine). Sabanjure, Raskólnilov - diserang dening khayalan kebesaran - teka kanggo mbenerake rampokan lan mateni usur lawas, Aliona Ivánova.

Mengko, narator nuduhake perspektif karakter liyane sing melu (polisi, adhine, penyelamat kulawargane ...). Ing wekdal puncak, protagonis nyerah marang panguwasa, sanajan ora ana bukti sing nyalahake.. Pungkasane, Riodón ngrampungake ukumane ing Siberia lan ngenteni ketemu karo Sonia, kekasihe.

Sinau ing Scarlet (1887)

Sinau ing Scarlet.

Sinau ing Scarlet.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene:

Sinau ing Scarlet

 

Sir Arthur Conan Doyle dheweke ngerti apa sing ditindakake. Volume pertama Sherlock Holmes ngidini para pamaca supaya kenal karo peneliti utama lan kanca sing setya, Dr. Watson.. Iki minangka ikon ing narasi pidana amarga teknik sing luwih jero diantisipasi ing teks Auguste Dupin. Yaiku, pertimbangan deduktif, perhatian marang rincian sing ora jelas babagan iki, panggunaan metode ilmiah ...

Kajaba iku, Holmes pancen adhem, ironis, gelisah banget lan ora percaya (sanajan sopan) wanita. On Sinau ing Scarlet, detektif Inggris umure 26 utawa 27 taun. Plot kasebut diwiwiti karo pertemuan kaping pisanan antara Holmes lan Dr. Watson. Sing terakhir nyengkuyung protagonis kanggo neliti rajapati wong sing ditemokake ing omah sing ora ana omah.

Falcon Maltese (1930)

Falcon Maltese.

Falcon Maltese.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Falcon Maltese

Ditulis dening Dashiell Hammlett (1894 - 1961), Falcon Maltese Dina iki diapresiasi minangka referensi sing ora bisa dipindhah ing novel kejahatan Amerika. Wektu iki, tumindak kasebut ditindakake ing San Francisco. Ing kana, sekelompok pedagang seni (umume) ana ing jejak permata sing bentuke kaya elang lan encrust karo watu permata.

Judhul iki minangka sing pertama saka loro sing dibintangi Sam Spade, sawijining detektif kanthi prilaku agresif lan gampang nggunakake metode sing ora konvensional. Mangkene, Spade kanthi sampurna ngemot jinis inspektur kanthi moral sing bisa dipertanyakan, bisa mlengkung aturan lan nindakake apa wae kanggo ngrampungake tindak pidana. Sing kalebu tumindak ora jujur ​​lan malah keji.

Gorden: kasus pungkasan Poirot (1975)

Langsir

Langsir

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Langsir

Agatha Christie (1890 - 1975) nulis buku babagan kasus detektif ikonik paling anyar Hercules Poirot patang puluh taun sadurunge diterbitake. Plot kasebut kedadeyan ing Pengadilan Gaya, omah gedhong sing diowahi dadi hotel ing ngendi Poirot ketemu kanca lawas, Kolonel Hastings.. Sing diselidiki dikatutake kuatir babagan anane Pak X sing "lemah lembut", ing antarane para tamu.

Pak X minangka pembunuh serial brutal sing ana gandhengane karo limang pembunuhan sadurunge, nanging dheweke durung nate kejiret amarga dheweke ora nate curiga. Kondhisi kesehatan Poirot ditambah karo kemampuan pelaku kriminal: dheweke mlaku ing kursi rodha amarga radang sendi. Amarga iku, perlu banget pitulung ing kahanan sing nyusahake.

Segara kidul (1979)

Laut Kidul.

Laut Kidul.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Segara kidul

Novel anggitane Manuel Vázquez Montalbán (1939 - 2003) Iki minangka salah sawijining buku paling penting sing ditulis ing basa Spanyol sajrone abad kaping XNUMX. Crita kasebut diwiwiti ing Barcelona, ​​fokus ing pitakon sing ana gandhengane karo pembunuhan Carlos Stuart Pedrell. Sapa, sadurunge tampil mati (ditusuk) dipercaya wis lelayaran liwat segara kidul sajrone setaun.

Sing tanggung jawab njlentrehake kasunyatane yaiku detektif Pepe Carvalho (nyewo garwane almarhum). Nanging, nalika diselidiki terus jelas, yen Pedrell ora nate miwiti ekspedisi. Ing tengah-tengah kontradiksi sing ana, sing paling penting yaiku bisnis almarhum lan obsesi karo pelukis pasca impresionis Prancis, Paul Gauguin.

Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake (2010)

Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake.

Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake

Mikir nomer (Judhul basa Inggris) makili debut penerbitan impen kanggo panulis lan publikis Amerika John Verdon. Ora muspra, buku iki mundhak nomer siji ing dhaptar lintang lan belang sing paling laris ing negara kasebut. Novel lakon detektif iki Dave Gurney minangka salah sawijining narasi sing paling misuwur ing genre detektif ing abad kaping XNUMX.

Pratelan kasebut pancen pantes - kajaba tokoh komersial - amarga plot sing kaget banget, dinamis lan gawe ketagihan. Bebarengan (mesthi) kanthi kerumitan karakter sing apik banget. Babagan, Verdon ujar manawa dheweke nggawe protagonis kanthi pengaruh gedhe saka literatur favorit: Sir Arthur Conan Doyle, Reginald Hill lan Ross McDonald.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltman ngandika

    Aku seneng banget Kadurjanan ing dalan Morgue lan Kadurjanan lan Hukuman. Sing pertama apik tenan, nanging sing nomer loro ora ana gandhengane karo genre kejahatan.
    - Gustavo Woltmann.