Buku Paulo Coelho

Paulo Coelho

Paulo Coelho

Cara pamanah (2020) minangka buku pungkasan saka Paulo Coelho. Kaya judhul sadurunge saka panulis laris Brasil, iki minangka karya maca kanthi cepet lan maksud reflektif (kesimpulan dhewe). Kajaba iku, minangka publikasi tanpa kritik, sing wis dadi kahanan bola-bali ing karir sastrawan penulis Amerika Selatan sing misuwur.

Swara sing nglawan "formula Coelho" nuduhake telung karakteristik negatif saka panulis São Paulo (yen adil utawa relevan, mula prekara subyektif subyektif). Kaping pisanan, panganggone basa dhasar banget. Kapindho, a - mestine - kurang jero ide. Lan, nomer telu, dheweke dituduh nangani sumber daya gaya sing winates.

Sing ora bisa dilalekake: kemampuane kanggo narik kawigaten jutaan pamaca

Bisa uga, aspek sing paling nesu kanggo detractors Paulo Coelho yaiku nomer editorial sing nyengsemake lan penghargaan sing ora kaetung sing dikumpulake internasional. Nganti saiki, wis ngluwihi 320 yuta salinan sing dipasarake ing luwih saka 170 negara lan dijarwakake menyang 83 basa.

Kajaba iku, Coelho minangka panulis kanthi jangkauan paling gedhe ing jejaring sosial (dheweke mung 29,5 lan 15,5 yuta pengikut mung ing Facebook lan Twitter). Mula, ora sopan menehi kritik marang pangarang kanthi gampang banget kanggo ndemek sensitivitas penonton sing hebat. Ora muspra, wiwit taun 2002 dheweke dadi anggota Akademi Huruf Brasil.

Sawetara pengakuan paling penting sing ditampa dening Paulo Coelho

  • Knight of the Arts and Letters of France (1996).
  • Medali Emas Galicia (1999).
  • Wiwit taun 1998, dheweke melu ing Forum Ekonomi Dunia, organisasi sing padha iki menehi dheweke Penghargaan Crystal saka 1999.
  • Ksatria Ordo Nasional Legiun Kehormatan (Prancis, 2000).
  • Urutan Kehormatan Ukraina (2004).
  • Urutan Seni lan Surat Prancis (2003).
  • Diarani "utusan perdamaian" ing kompetisi "dialog antar budaya" Perserikatan Bangsa-Bangsa (2007).
  • Nominasi ing 2017 dening Yayasan Albert Einstein minangka salah sawijining 100 visioner sing paling relevan saiki.

Sintesis biografi Paulo Coelho

Paulo Coelho de Souza kaping pisanan ndeleng cahya ing 24 Agustus 1947, ing Rio de Janeiro. Dheweke sinau sekolah dhasar ing sekolah Jesuit San Ignacio ing kutha asale. Dheweke putra saka Pedro Queima Coelho de Souza lan Lygia Araripe. Dheweke - wong tuwane - pengin dheweke dadi insinyur. Nalika Paulo sing enom nampilake panggilan sastra sing mantep, bapake ngirim dheweke (nganti rong kesempatan) menyang sekolah asrama jiwa.

Temenan, panulis mbesuk ora ngalami penyakit mental kaya sing dianggep bapakne. Nanging, dudu siji-sijine kedadeyan Coelho dikunci, wiwit ing taun 1972, dheweke diculik lan disiksa dening para pemimpin diktator Branco. Sadurunge episode kasebut, Paulo nindakake teater, jurnalisme, musik (bebarengan karo Raúl Seixas), sinau kanthi cepet babagan hukum lan dadi aktivis politik.

Buku sing paling misuwur dening Paulo Coelho

Peziarah Compostela (1987)

Sawise nggarap label rekaman, omah-omah kaping pindho lan urip ing kutha kaya London utawa Amsterdam, Coelho ngrampungake Camino de Santiago ing taun 1986. Setahun mengko, dheweke nerbitake bukune sing pertama, Peziarah Compostela (asline dibaptis O Diario de um Mago). Wiwitane, judhul iki meh ora bisa didol, sanajan sawise sukses bukune banjur diterbitake kaping pirang-pirang.

Alchemist (1988)

Alkemis

Alkemis

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Alkemis

Judhul Paulo Coelho sing kudus ora entuk perhatian sawise dibebasake. Nyatane, ing boom teka ing taun 1990 kanthi terbitan Flange lan muncule omah penerbitan kanthi strategi pariwara sing luwih apik (Rocco). Sapa sing entuk perhatian saka pers lan nyebabake Alchemist wis Peziarah Compostela menyang ndhuwur rangking paling laris.

Argumentasi saka Alchemist Iki adhedhasar panelitian alkimia sing ditindakake dening panulis Brasil suwene luwih saka sepuluh taun. Gedhe buku iki dadi buku sing paling laris ing sejarah Brasil lan - miturut Jurnal Surat Portugal- ing basa Portugis. Saiki, dadi rekor kanggo karya sing paling akeh diterjemahake (80 basa) dening panulis sing isih urip.

Ing pinggir Kali Piedra aku lungguh lan nangis (1994)

Buku iki nggambarake konsolidasi karir Coelho internasional. Iki nyritakake Pilar, sawijining mahasiswa ing universitas sing rada ora gelem sinau lan urip. Nanging, pertemuan karo kanca cilik (saiki malih dadi pandhuan spiritual sing dihormati) minangka wiwitan lelampahan sing narik kawigaten lan mbukak ing Pyrenees Prancis.

Gunung kaping lima (1996)

Teks kasebut nyritakake babagan lakune nabi Elia nalika budhal saka Israel (kanthi printah Ilahi) liwat ara-ara samun menyang Gunung Kalima. Ing sadawane dalan, serangkaian prekara sing nggawe keraguan para protagonis babagan jagad gaib sing akeh konflik agama sing dikepengini. Ing wayahe paling dhuwur, dheweke bakal pasuryan karo Sang Pencipta.

Veronika Mutusake Mati (1998)

Veronika mutusake arep mati.

Veronika mutusake arep mati.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Iki minangka buku trilogi nomer loro Ing dina kapitu, nyritakake babagan nemokake maneh sebab anyar kanggo urip karo protagonis, Veronika. Sejatine, judhul ora bisa luwih jelas. Wiwit paraga utama nggawe keputusan bunuh diri sanajan dheweke duwe (lan duwe) kabeh sing dikarepake.

Sewelas menit (2003)

Sewelas menit.

Sewelas menit.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Sewelas menit

Iki minangka teks sing mbahas sebab-sebab "misterius" kedadeyan tartamtu ing urip masarakat. Kanggo nindakake iki, dheweke fokus ing dalan María, sing nilarake putrane ing kutha desa ing Brasil kanthi ide kanggo nggawe masa depan sing luwih apik ing Rio de Janeiro. Nanging lelungan protagonis nggawa dheweke menyang Jenewa (Swiss) ing tengah impen lan prostitusi sing rusak.

Sing menang dhewekan (2008)

Critane mung 24 jam. Karakter utama buku kasebut yaiku Igor, pengusaha Rusia sing sukses banget, sing nyoba ngrampungake katresnan, Ewa, tilas garwa. Nalika kedadeyan, protagonis sing nekat ditampilake nindakake apa wae kanthi harfiah. Pungkasane, semangat dadi selebriti mesthi ora pati relevan.

Ndelok (2016)

Ing kesempatan iki, Coelho ndelok crita Mata Hari, ndelok dobel WWI sing legendaris. Khusus, narasi kasebut nggambarake lelungan sing enigmatis wanita iki menyang papan kayata Java utawa Berlin, nganti sidhang (tanpa bukti sing nyalahake) ing Paris.

Judhul liyane saka Paulo Coelho

Meh kabeh judhul sing kasebut ing dhaptar ing ngisor iki (pesen kanthi kronologis) dianugerahi utawa diakoni kanthi sawetara cara. Mesthi wae, artikel sing beda dibutuhake kanggo mriksa kabeh bukune Paulo Coelho. Iki kasebut ing ngisor iki:

  • Flange (1990).
  • Valkyries (1992).
  • maktub (1994).
  • Buku Panduan Warrior of Light (1997).
  • Sétan lan Miss Prym (2000).
  • Sang Zahir (2005).
  • Penyihir saka Portobello (2007).
  • Nalika kali mili (2008).
  • Cara lengkungan (2009).
  • Crita kanggo wong tuwa, anak lan putu (2009).
  • Aleph (2011).
  • Naskah sing ditemokake ing Accra (2012).
  • Pelacuran (2014).
  • hippie (2018).
  • Cara pamanah (2020).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Coelho minangka panganggit sing ngasilake pendapat sing beda-beda utawa perasaan sing beda-beda, tanpa mangu-mangu jumlahe apik banget, uga para detractor.
    - Gustavo Woltmann.