Antonio Cabanas. "Panulis minangka asil saka kabeh buku sing wis diwaca"

Photography: Antonio Cabanas. Profil Facebook.

Maca, nulis utawa ngomong babagan Anthony Cabanas yaiku ndeleng, mbayangno lan nuwuhake Mesir Kuno sing paling apik. Aku mara karo dheweke amarga judhul sing paling laris (kabeh ana), Putraning ara-ara samun, Aku wis tetep ning kana. Dina iki aku nuduhake iki Interview karo dheweke lan dheweke Aku ngormati kabecikan lan wektu sing ditrapake kanggo nyritakake babagan sampeyan buku lan penulis favorit, sabanjure proyek (kanthi novel anyar sing katon) lan dheweke sesanti saka panorama saiki.

Anthony Cabanas

Kanthi a lintasan diisi karo sukses literatur kritis lan umum, lan diterjemahake ing pirang-pirang basa, iki mantan komandan ing Iberia, kanthi ewonan jam penerbangan ing saindenging jagad, dina iku kedadeyan dikalahake kanggo Mesir Kuno. Su semangat wis nggawe dheweke sinau kabeh sing ana gandhengane karo dheweke, lan wiwit taun 1990 dheweke dadi anggota Asosiasi Egyptologi Spanyol. Asile, malih, wis siji seri buku lan crita sing ora iso dilalekake kayata:

  • Maling saka kuburan
  • Kongkalikong Firaun
  • Rahasia Osiris
  • Impen millennial
  • Eputra ara-ara samun
  • Rahasia Kali Nil
  • Cara para dewa
  • Tangise Isis

Wawancara karo Antonio Cabanas

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ANTONIO CABANAS: Aku ora kelingan yaiku el pisananYa, aku wiwit maca nalika isih enom. Aku wis mesthi duwe buku ing tanganku, sanajan wiwit semana aku rumangsa tresno khusus kanggo Pulo bandha Buku alas, lan uga dening karya Jules Verne. Lan la crita pertama sing dak tulis ana ing College Yaiku a nulis babagan opah.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

AC: Tanpa mangu-mangu Cacah saka Monte Cristodening Alejandro Dumas. Kayane katon kaya petualangan ing endi kabeh rasa fitrah manungsa ditampilake.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

AC: Wonten akeh panulis sing tak senengi. Umumé, aku seneng banget klasik wis novelis hebat ing XIX, sanajan aku duwe predilection khusus kanggo Perez Galdos.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

AC: Minangka karakter fiksi sing dakkarepake ngerti a Edmundo danteslan nggawe al Mr. Hyde saka Stevenson sing hebat.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

AC: A papan sing tentrem ngendi aku bisa abstrak dhewe.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

AC: Leo kanggo kapan wae lan aku nulis ing wayah awan lan esuk.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

AC: Aku percaya manawa panganggit minangka asil saka kabeh buku sing wis diwaca. Dheweke mesthi menehi tandha.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

AC: Aku maca kabeh: buku tes, novel jinis apa wae sing duwe narasi sing apik. Kaya sing dakkandhakake sadurunge, aku seneng klasik, sing ora nate bosen maca maneh.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AC: Biasane aku maca sawetara buku sekaligus. Aku bubar rampung Sejarah rong kutha, dening Dickens, lan aku maca maneh Piagam Parma, saka Stendhal, lan a biografi saking gusti Churchill. Aku duwe proyek anyar sastra babagan dheweke Mesir Kuno lan aku wiwit nggarap.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

AC: Ruwet. Dadi akeh karya sing diterbitake ora cukup papan kanggo kabeh. Amarga iku akeh pengarang apik sing ilang.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

AC: Kaya wong liya, Aku nyoba adaptasi kanggo kahanan kanthi cara sing paling apik. Aku wara-wara a nderek nesu marang manungsa. Cathetan positif teka saka dheweke ing setelan sing saya ngganggu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.