Buku sing paling laris ing Sant Jordi 2017

Rose lan buku dening Sant Jordi

Sanajan Dina Buku minangka perayaan karo perwakilan ing saben titik Spanyol, saben tanggal 23 April, kabeh mata menyang Catalonia, mekah buku, kembang mawar lan naga sing pengaruhe dina iki pancen akeh wong Catalonia sing wis siyap ndeleng janjian sing paling misuwur dadi bisa Warisan Kemanusiaan sing Ora Ketara. Sedina sajrone kabeh panulis ing Spanyol, kanthi biaya Pesta Buku Madrid sing diwiwiti tanggal 26 Mei, menyang kutha ing Barcelona sing luwih akeh buku sing didol tinimbang meh kabeh taun suwene. Lan thanks kanggo referensi koran El Periódico lan Gremio de Libraryeros sing diterbitake ing minggu iki, kita bisa ngerti endi sing buku laris saka Sant Jordi 2017 kalorone ing basa Spanyol lan Catalan.

Sing paling laris saka Sant Jordi

Minggu kepungkur, 23 April, dhaptar sementara sing diterbitake dening koran El Periódico adhedhasar 170 perusahaan sing nyambung karo jaringan LibriRed, ngasilake asil sing wis ngidini para pemenang festival seni sastra sing padha kaunggulan ing negara kita saben musim semi.

Nanging, durung nganti Kamis pungkasan, 27 April, nalika Gremio de Llibreters, utawa Gremio de Libraryeros, pungkasane nggawe dhaptar resmi para penjual paling apik. Cacah sing asile dimuat karo kabar apik: 4% dodolan luwih dhuwur tinimbang 23 April 2016, sing tiba dina Setu, 52.467 judul sing beda didol ing antarane 1.6 yuta buku sing dipikolehi lan jeneng, Xavier Bosch, dadi panulis laris ing Sant Jordi 2017. Sabanjure, sampeyan menehi dhaptar loro, dhaptar sing digawe dening Booksellers Guild, sing ngitung unit miturut sing didol, lan sing diterbitake dening El Periódico, sing nggabungake penjualan buku ing Spanyol lan Catalan:

Dhaptar Gremi de Llibreters

1 .- 'Nosaltres dos', dening Xavier Bosch
2. 'Rosa de cendra', dening Pilar Rahola
3. 'Quan arriba la penombra', dening Jaume Cabré.
4. 'Patria', dening Fernando Aramburu.
5. 'Un home cau', dening Jordi Basté lan Marc Artigau
6. 'La senyora Stendhal', dening Rafel Nadal
7. 'Els vells amics', dening Sílvia Soler.
8. 'El que et diré quan et torni a veure', dening Albert Espinosa.
9. 'La vida que aprenc', dening Carles Capdevila.
10. 'Lemah lapangan', dening David Trueba
11. 'Raja bayangan', dening Javier Cercas
12. 'Labirin saka Roh', dening Carlos Ruiz Zafón
13. 'Aku bakal menehi kabeh iki', dening Dolores Redondo.
14. 'Apa sing bakal dakkandhani nalika aku ketemu sampeyan maneh', dening Albert Espinosa
15. 'Ahli warise bumi', dening Ildefonso Falcones
16. 'La llegenda de Sant Jordi', dening Emma Martínez
17. 'El setè àngel', dening David Cirici
18. 'Argelagues', dening Gemma Ruiz
19. 'Els hereus de la terra', dening Ildefonso Falcones
20. 'Com es bull una granota i altres relats', dening Andréu Fernández
21. 'Taula i barra', dening Quim Monzó
22. 'El laberint dels espersits', dening Carlos Ruiz Zafón
23. 'Mitja vida', dening Care Santos.
24. 'Incerta glòria', dening Joan Sales
25. 'Teranyine Agung', dening Roger Vinton

Dhaptar sing diklumpukake karo koran El Periódico nambahake versi Spanyol lan Catalan kanggo siji buku:

1. 'Nosaltres dos' / 'Nosotros dos', dening Xavier Bosch
2. 'Apa sing bakal dakkandhani nalika aku ketemu sampeyan maneh' / 'El que et dice quan et torni a veure', dening Abert Espinosa
3. 'Rosa de cendra' / 'Rosa de ceniza', dening Pilar Rahola.
4. 'Quan arribi la penombra' / 'Nalika penumbra teka', dening Jaume Cabré
5. 'Un home cau', dening Jordi Basté lan Marc Artigau.
6. 'Patria', dening Fernando Aramburu
7. 'La senyora Stendhal', dening Rafel Nadal
8. 'Labirin roh' / 'El laberint dels espersits', dening Carlos Ruiz Zafón
9. 'Els vells amics' / 'Kanca lawas', dening Sílvia Soler
10. 'Urip sing aku sinaoni', dening Carles Capdevila
11. 'Tierra de Campos', dening David Trueba
12. 'Aku bakal menehi kabeh iki' / 'Et donate tot això', dening Dolores Redondo
13. 'Raja bayangan', dening Javier Cercas
14. 'Setengah urip', dening Care Santos
15. 'Taula i bar', dening Quim Monzó

sumber: El Periódico

Buku-buku laris ing Sant Jordi 2017 negesake kamenangan Xavier Bosch, utamane buku, lan sastra ing Catalan sing ngungkuli angka taun kepungkur.

Apa buku sing sampeyan tuku tanggal 23 April?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.